Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ciąża obumarla?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dziewczyny chyba zwariowalam... naczytalam sie w necie o ciazy obumarlej i mam teraz schizy. Jestem w 11 tyg ciazy, u gina ostatni raz bylam w 8tyg i ciaza byla zywa ale pobolewal mnie brzuch jak na okres mialam wiekszy apetyt i czulam to ze jestem w ciąży. .. a teraz od 4 dni brzuch w ogóle mnie nie boli nie mam takiej checi na jedzenie i nic a nic nie czuje :( nie czuje tego ze jestem w ciąży. Od czasu do czasu zaboli mnie z prawej strony jajnika tylko.. a piersi mnie bola tylko sutki przy troszke mocniejszym dotyku. Dziewczyny czy ciaza mi obumarla? Czy miala tak ktoras? Boje się jutro isc do gina

Gość gość
Poza lekarzem nikt tego nie stwierdzi. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na twoje pytanie.

Gość gość
Tylko lekarz to stwierdzi.

Gość gość
Rączej wątpię. W 11 tygodniu masz prawo czuć się powoli lepiej. Ja w 9 tygodniu straciłam ciaze mimo objawów ciąży. Po prostu miałam bardzo zle przeczucia które potwierdziły się na usg w 10 tygodniu. Jeśli się niepokoisz zapisz się gdzieś na usg prywatnie albo jedz na izbę.

Gość gość
A miałaś mdłości w ciąży?Bo to podobno zdrowy objaw.Moje dwie koleżanki nie miały i u jednej płód źle się rozwinął,druga też poroniła..Sama w pierwszej ciąży nie miałam mdłości,w 11tyg zaczęłam plamić lekko i szybko na pogotowie dostałam luteinę,zaczęły się mega mdłości ale wszystko dobrze się skończyło.Jak masz wątpliwości pędź na pogotowie,nikt Ciebie nie wyrzuci,nie wyśmieje a upewnisz się że jest ok!

Gość gość
Kolo 12 tyg wiekszosc skutkow " ubocznych" ciazy przechodzi Powinnas sie cieszyc, ja jestem w 13-14 tyg i boli jak diabli! Biore trzy razydziennie tabletki z chormonami , a w szpitalu lekarz rozlozyl rece ! Boli i bedzie bolec, zamiast sie cieszyc, leze i umieram z bolu! W pierwszej ciazy gdyby nie to ze okropnie chcialam dzieciaka , byl wyteskniony i wyczekany, to pewno nie wiedzialabym do 6-7 mc ze bedzie dzidzia! Na porodowce mysleli ze wczesniak, pol szpitala sie zlecialo, bo brzucha byl na5- 6 mc! Cora urodzila sie 3 200, a tydzien po porodzie po mnie znow nie bylo nic widac!

Gość gość
U mnie przysłowiowa kobieca intuicja się sprawdziła niestety..Byłam w 6tyg wracałam ze sklepu i nagle nie wiem skąd taka myśł mi przeszła że nie czuję się jakbym była w ciąży,że coś jakby minęło.Skarciłam siebie za tą myśl,wróciłam do domu.Następnego dnia zaczęłam plamić a pod wieczór krwawić.Nawet nie jechałam do szpitala bo już wiedziałam,czułam że nie ma sensu.Co ciekawe moja przyjaciółka miała dokładnie tak samo w 7tyg ciąży taką myśl że przestała to czuć i rzeczywiście na usg serduszko już nie biło.Jednak wierzę i życzę Tobie żeby wszystko było dobrze!

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży miałam objawy te najgorsze do 16tyg w drugiej do 20tyg.Było ciężko,ale dzięki temu wiedziałam że wszystko idzie w dobrym kierunku.Jedź na izbę przyjęć,zbadają Ciebie i wypuszczą do domu.

Gość gość
Ja w 8 tyg dowiedziałam się , ze ciąża obumarła, a cały czas czułam się jakbym była.

Gość gość
W 8tyg gin powiedzial ze ciaza jest zywa i czulam to wszystko a teraz nic... Nie mam mdlosci. Tylko bol sutkow i dpuchniete kostki u nog i nic poza tym. Bardzo się boje :(

Gość gość
Przestań się nakręcać i jedź natychmiast na badanie.Na pewno wszystko jest dobrze.

Gość gość
No niestety dopóki nie czuć ruchów dziecka zawsze jest niepokój.Na szczęście w większości przypadków nieuzasadniony :)

Gość gość
Juuz to widze, pojedzie do szpitala i powie " naczytalam sie o obumarlych ciazach"- " cos pania boli" - "nie, no wlasnie przeszly mi nudmosci i bol brzucha" - " no to prawidlowo, macica sie uniosla i nie uwiera, a organizm zaakceptowal mowego lokatora" Jak sie martwisz to prywatnie USG w szpitalu nawet jakby cie przyjeli na oddzial i tak od razu najpewniej nie zrobia badania, szkoda nerwow!

Gość gość
Autorko a kiedy masz następna wizytę? W szpitalu może powiedzieć cokolwiek innego, np ze wpadł na nią człowiek co spieszył się na tramwaj i uderzył ja niechcacy w brzuch i teraz ja boli. Nie wiem z jakiejgo miasta jesteś ale podzwon po klinikach i zapytaj czy maja dziś miejsce na usg. Wolałabym zapłacić te 150 zł ale mieć spokojna głowę :)

Gość gość
Mi zrobili od razu na izbie przyjęć.Powiedziałam że źle się poczułam.Wszystko było ok i wypuścili mnie do domu.Może po prostu trafiłam na życzliwych ludzi,a może lekarze się boją odesłać do domu bez badania po tych wszystkich aferach o których było głośno w mediach.