Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zaszkodzilam dziecku

Polecane posty

Gość gość

Podaje zupki. Najpierw same warzywa, potem czasem dodalam zoltko. Potem dodalam troszke fileta z indyka. A wczoraj do zuoki z miesem dalam male zoltko i taka zupke mam na dwa dni. Tyle, ze teraz czytalam ze nie mozna razem i zoltka i miesa. Na innej jednak stronie, ze mozna. Teraz nie wiem. Dziecko zjadlo, wysypki nie ma, problemow z brzuszkiem tez nie. Ale ja ta zuoke mam tez na dzis. Podac ja czy ugotowac nowa z samym jajkiem albo samym miesem?

Gość miła jak zawsze
Yyy nigdy by mi do głowy nie przyszedł pomysł że taka zupka może dziecku zaszkodzić:)

Gość gość
Nie zaszkodzi nie panikuj :)

Gość gość
Czyli mozna i zoltko i mieso? Dziecko zjada 150 g tej zupki. I wkladam plasterek indyka i zoltko. A zupka na 2 dni. Dziecko ma 5.5 mies. Je chetnie.

Gość gość
Ja podaje osobno ale nie dlatego, ze gdzies wyczytalam. Poprostu sama wydedukowalam za tak bedzie dobrze. Napewno nie zaszkodzi wiec sie nie martw ;)

Gość gość
Daje tez odrobine masla. Bo ponoc witaminy lepiej sie wchlaniaja i zupka sie lepij trawi. Moja mama mnie ochrzanila ze to bomba kaloryczna. Ze powinnan dawac raz mieso raz zoltko a raz maslo.

Gość gość
Ja podawałam małemu mięsko, żółtko i maslo razem bo jadł Malo wiec chciałam w tych kilku łyżeczkach podać jak najwięcej kalorii i substancji odżywczych bo miał niedowagę. Teraz ma 15 miesięcy. Zjada wszystko, waga niska ale w normie, uczuleń brak. Je za dwóch ale wybiega wszystko. Cukru unikamy.

Gość gość
Dodawalam pół żółtka nieraz do zupki np z królikiem jarzynowej. Bo oddzielnie do pewnego czasu nie chciał zjadać. nic się nie działo. Syn 4lata wszystko z nim ok je normalnie normalnie się rozwija . Więc zaszkodzić nie powinno jak brzuszek nie boli wypróżnia się ok i nie ma alergii. Czy można czy nie to akurat nie wiem.... Zgodnie z rozszerzeniem diety szłam ale o tym akurat nie wiedziałam.

Gość gość
Tylko po co równocześnie w jednym posiłku białko z żółtka i białko z mięsa? To za dużo białka. Bez sensu. Problemem dzisiejszych czasach jest, że ludzie dostarczają organizmowi za dużo białka i to po jakimś czasie może prowadzić do różnych chorób. Poczytaj o białku. Pozdrawiam.

Gość gość
Zamiast masła dobrze jest jak najczęściej podawać różne oleje. Najlepiej lniany (na zimno), ale też inne. Nie tylko masło. Z żółtku jajka jest pełnowartościowe białko. W mięsie też jest białko. To za dużo na raz. A takie są skutki nadmiaru białka w organizmie: http://www.aktywnie.radiozet.pl/Porady/Zdrowie/Problemy-zdrowotne.-Co-sie-dzieje-z-Twoim-organizmem-gdy-jesz-za-duzo-bialka

Gość gość
Zoltko to slyszalam, ze zelazo ma a dro bialko. Przedobrzylam z zupka, bo mam tylko marchewke i ziemniaki. Inne warzywa i na targu i stoiskach sa zwiedniete albo splesniale! Marchewki akurat mam od kolezanki ze wsi.