Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kiedyś dostanę 500plus

Polecane posty

Gość gość

Mam świadczenie przyznane do listopada tego roku. Nie będę składala nowego wniosku bo i tak idę do pracy. Orientuje się ktoś, czy dostanę to 500 do listopada czy już we wrześniu nie dostanę?

Gość gość
Nie do listopada tylko do września. Cykl roczny zaczyna się od 1 października i kończy 30 września następnego roku. Jeśli złożyłaś wniosek 500+ na pierwsze dziecko bo masz niski dochód a w tym czasie zaczniesz pracować i zarobki spowodują, że przekroczysz próg dochodowy to powinnaś poinformować urząd, że ta kasa Tobie się już nie należy. Jak nie poinformujesz to kasę otrzymasz, a potem oni sprawdzą od kiedy nie powinnaś pobierać 500+ i każą oddać + doliczą karne odsetki.

Gość gość
Ok no faktycznie mam do wrzenia, teraz sprawdziłam, myślałam że to jest na rok. W każdym razie od września zacznę staż, nie przekrocze 800zl poza tym nie składam nowego wniosku i rozumiem, ze we wrześniu dostanę ostatni raz przelew tak?

Gość gość
No tak we wrześniu dostaniesz ostatni przelew za wrzesień. No ale jeśli nie przekroczysz 800PLN to czemu nie złożysz nowego wniosku na kolejny rok?

Gość gość
Bo z ojcem dziecka żyjemy w zgodzie i nie mam zamiaru podawać go o alimenty tylko dla 500+ i to na 3 miesiące, bo po odbyciu stażu będę zarabiać 1600-1700 plus alimenty to bez sensu, bieganie po sądach i wyłudzanie