Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile alimentów płacą Wasi ojcowie ?

Polecane posty

Gość gość

U mnie to było 2000 PLN ale teraz moja mama wnosi do sądu o podwyższenie ponieważ chce studiować za granicą. Czy sa szanse ze sąd podwyższy alimenty o 1000 PLN?

Gość gość
Rozwinę pytanie - przy jakich zarobkach ile płaca ? Moj ojciec zarabia oficjalnie 12.000 pln ... ma nowa żonę ale tylko mnie jako dziecko ale nadal dobrowolnie nie chce mi płacić nic więcej niz zasadzone 2000 . Do tej pory to wystarczało ale teraz ze względu na studia potrzebuje więcej pieniędzy

Gość gość
To chyba trochę dużo żądasz ? 4 tys masz mało ? wnieść do sądu o podwyższenie zawsze można a czy sąd przychyli się do żądania to już tylko od niego i ojca zalezy .

Gość gośćka
Mojej kuzynki mąż zarabiał 5. 000 zł a na dziecko płacił 750 zł , Twój może zarabiać 12.000 zł ale nie wiadomo ile wykazuje w dochodach , jeśli mniej to nie masz szans na podwyższenie bo i tak już masz duże alimenty.

Gość gość
Mój niestety nie płaci dobrze ze możemy liczyć na pomoc brata mamy i babci bo nie wiem co byśmy zrobili

Gość gość
Jak matka nie może Ci dołożyć, to idź do pracy, przestań wreszcie doić ojca, bo i tak Ci za dużo płaci, matka i ojciec Cię powołali na świat i powinni dawać po równo, piszesz o ojca połowie, a gdzie masz matki połowe? 4000 na miesiąc i Ci w doopie mało, inni za połowe tego muszą rodzinę utrzymać. Zachciewa się zagranicznych studiów, by tatusia wydymac na kasę, studiować możesz w Polsce, więc na luksusy sąd nie podniesie alimentów, ciesz się, że nie dostajesz 500 zl miesięcznie z funduszu alimentacyjnego, latka lecą, co potem zrobisz, jak zabraknie "dojnej krowy"?

Gość gość
grunt byle by na kiełbachę i jabola starczyło

Gość gość
2000 pln to dobra kwota

Gość gość
Za dobra, ja tyle nie dostaje na trójkę dzieci:-(

Gość gość
Jeżeli ojciec zarabia 12000 to niech twoja mama zażąda w sądzie 4000. W końcu to ona ciebie wychowuje, a twój ojciec wypiął się na rodzinę i poszedł do szmaty. Twoja sytuacja materialna pogorszyła się po jego odejściu, a dziecku nie może się pogorszyć po rozwodzie rodziców.

Gość gość
Ty z 07,27,nie dość żeś głupia,to jeszcze pusta, jak stodoła na przednówku!