Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Paraliz senny? pomocy..

Polecane posty

Gość gość

wydawalo mi sie ze nie spie..nagle glosne walenie, i szumy w glowie..cos sie dzieje mysle chce sie wyczolgac z lozka zeby mnie ktos uratowal i coraz bardziej trace sily nie moge sie ruszyc! otworzyc oczu.. okropne uczucie i nagle otwieram oczy, nic sie nie dzieje

Gość gość
tym razem i tak bylo lagodnie..ostatnim razem trwalo to dluzej a wszystkie fizyczne wrazenia chyba dzieja sie na prade..tak to czuje . mial ktos tak? ;(

Gość Wrozbella
Ja mialam kiedys takie.cos,.kilka razy, ze mimo, ze sie obudzilam, nie.moglam otworzyc oczu, nie moglam sie poruszyc, to byla.bardziej walka duszy z nieposlusznym cialem. Mimo, ze udawalo mi sie otworzyc oczy, robilo mi sie strasZnie ciezko, bylam.tak.zmeczona, ze natychmiast zasypialam i Znowu to. Samo walka o wybydzenie, czasami mialam tak kilka razy pod rzad.. paraliz senny mialam raz i szczerze to.jest nic w porownaniu z tym.co ja wtedy przechodzilam..

Gość gość
dokladnie jak walka..wiec wtedy nie paraliz to co to bylo? dowiedzialas sie co jest grane?

Gość gość
schizofrenia

Gość gość
U mnie paraliże senne wyglądały tak. Budzę się, patrzę na coś, a nie jestem w stanie się poruszyć, ani otworzyć ust. Walka o to, by usta otworzyć, zawołać pomoc. Tak, jakbym umierała. OKROPNE.

Gość Wrozbella
Nie wiem i nie chce wiedzieć, waŻne,ze przestalo. I mam nadzieje, ze nie wroci.

Gość gość
strasznie to dziwne..a co gdybym nie otworzyla oczu..moze to byc niebezpiecze? przeraza mnie to..mam wrazenie ze cos nie tak w glowie ;/

Gość Wrozbella
Gość dziś hehe :D

Gość gość
wlasnie jak smierc walka o zycie .. nie rozumiem tego. skad to sie bierze

Gość gość
schizofrenia? tak tego nie ogarniam ze jestem w stanie wziac to pod uwage ..do tego po przebudzeniu to wrazenie ze ktos mnie obserwuje ..

Gość gość
Bo to początki schizofrenii tak wygladaja. poczytajcie troche o tym

Gość gość
to z***biscie

Gość Wrozbella
Początki schizofrenii bardziej sa wtedy, gdy osoba zrywa sie podczas snu i sie wydziera :) wiem,bo czytalam

Gość Wrozbella
Mam pytanie jesze jak u Was wyglada ten "upior" albo "podgladacz" podczas paralizu sennego? Czy tak samo jak u mnie jest ubrany na czarno, ma biala twarz i szpikowaty nos? Ja go tak zapamietalam..

Gość gość
uf ale cos sie w glowie dzieje bo skad te halasy szumy walenie ..serce mi zaczelo tak walic, ciarki na calym ciele i nagle ciezkosc ciemnosc to koniec sobie pomyslalam otwieram oczy i w sumie nic sie nie dzieje

Gość gość
dzieki pospane

Gość gość
Paraliż senny to normalna sprawa. Każdy go ma każdej nocy, aby nie zrobić sobie krzywdy w czasie snu. Po prostu jak gwałtownie się przebudzicie, to ciało nie nadąża i wciąż jest sparaliżowane, chociaż wy już nie śpicie. Żadna tam schizofrenia :)

Gość gość
ja nic takiego nie widzialam tylko wrazenie ze ktos jest i patrzy ;//

Gość gość
Wrozbella dziś Schizofrenia ma rozne oblicza. Nie czytaj onetu tylko porzadne ksiazki ;)

Gość Wrozbella
Widzisz, a u mnie ciul sie pokazal, nawet widzialam w nim ubaw z tego, ze sie.mezczylam podczas snu.. c***a jedna, przyjedzie jeszcze raz a zobaczy gdzie raki zimuja

Gość gość
to brzmi dobrze, ale te okropne uczucie..mialam kiedys sny straszne i nie straszne w ktorych chcialam sie obudzic i nie moglam ..ale to jest poziom hardd

Gość Wrozbella
gość dziś moze powiesz mi jakie? Z chęcią poczytam :)

Gość gość
gdzie sie z tym udac do rodzinnego czy do psychiaty? moze i ty i tu..

Gość gość
albo do neurologa

Gość gość
albo egzorcysty

Gość gość
gość dziś gdzie sie z tym udac do rodzinnego czy do psychiaty? moze i ty i tu.. x Do psychiatry, paraliz senny jest normalny, ALE wylacznie wtedy gdy nie wybudzasz sie z brakiem tchu czy nie widzisz wyimaginowanych postaci, które cie albo duszą albo masz wrazenie, ze szydzą z ciebie. Sama nazwa SENNY powinna juz wam cos sugerować. Każde omamy mogą świadczyć o początkach choroby psychicznej i nie nalezy tego bagatelizowac. Nie jestescie 5 latkami z wybujałą wyobraźnią, którym mozna cos wmówić

Gość Wrozbella
Hola hola, akurat on wtedy byl we snie, bo akurat wystroj pokoju we snie byl przestarzały, wiec nie moglo to byc na jawie :) jeszcze wiem kiedy moglabym miec schizy a kiedy nie :)

Gość gość
Schizofrenia ma to do tego, ze chory nie ma pojecia co i kiedy sie dzieje, a jego mozg wytwarza własne projekcje.