Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje niespelna 8msc dziecko stoi przy meblach nie za wczesnie?

Polecane posty

Gość gość

Boje sie o jego kregoslup...

Gość gość
Pewnie za wczesnie.

Gość gość
Moja starsza córka w 7 miesięcy już biegała, stała w 6. Fakt, że była drobniutka, nie raczkowala, od razu prezyla się i na drzacych nogach ale stawała. Nie uważam że to za wcześnie, ja jej nie stawiałam. Mlodsza poszła w roczek, wcześniej raczkowala jak mały samochodzik.

Gość gość
Ale ja go nie stawialam:( sam sobie wstal tydzien temu w lozeczku teraz stoi przy meblach

Gość gość
Zdarza się. Moja córka miała 10 miesięcy, a syn 14. Tak samo było z mową. Córka szybko zaczęła mówić, a syn miał bardzo ciężką mowę. Na szczęście wszystko w porządku ☺️

Gość gośćdumnytatus
moja zaczela pupe podnosic do raczkowania jak miala 6-7mcy, majac 8-9 juz fajnie raczkowala i stawala w lozeczku i przy wszystkich meblach a majac teraz 11 juz sie coraz czesciej puszcza i probuje isc sama, mysle miesiac gora dwa i juz bedzie normalnie zasuwac, a czy to za szybko? Nie sadze, jak dziecko samo proboje no to co mu zrobisz? Bedziesz nosic cale dnie na rekach albo trzymac na kolanach albo niewiadomo co jeszcze byleby sie nie podnosilo, nie wstawalo? No nie na da sie... Jak samo proboje to wszystko jest ok, gorzej jak glupie mamuski probuja 6 miesieczne dzieci juz tresowac by chodzily, stawiac na sile itp ale jak samo dziecko chce i to robi to jest ok, dziecko tez przez to cwiczy sobie kregoslup i miesnie i przez to coraz pewniej sie porusza najpierw raczkujac potem stajac przy wszystkim co sie da a potem juz samodzielnie stawiajac pierwsze kroki na dwoch nogach

Gość gość
niech postoi i przytrzyma kredens.

Gość gość
Nie, za wcześnie to by było jakby oprócz stania zaczął wycierać kurze.

Gość gość
Pierwszy raz stanal w lozeczku jak mial 7,5msc Teraz za kilka dni ma 8 i stoi mi przy meblach. Wspina na sie wszystko. Boje sie