Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unhappygirl19

Klopoty z mamą...

Polecane posty

Gość unhappygirl19

Od dłuższego już czasu moja mama ma kłopot z alkoholem , niejednokrotnie z nią rozmawialiśmy z ojcem i dziadkami ale to nie przynosilo skutku czasem dochodzilo do rekoczynów. Alkohol najczęsciej chowa po szafkach w garażu tak bylebyśmy nie widzieli tego. Jakieś 2miesiące temu wpadła w kolejny ciąg trwal kilka dni w tym czasie nic nie jadła tylko piła po dłuższych namowach zapisała się do AA na początku chodziła tam na meetingi i miała rozmowy z psychologiem. Jakieś 2 tygodnie było spokoju. Potem popadła w kolejny ciąg , wyszła z niego nie piła ok 3 dni. Póżniej podobno pan psycholog stwierdził , że ona nie jest alkoholiczką i , że w weekend dziennie może wypić dwa piwa... Jakoś nie wierzę w to... Od tego czasu przestała chodzić na spotkania, nadal pije chowa alkohol po szafkach. Jej ostatni tryb zycia wyglada tak ze wstaje pali i pije idzie spać i tak do wieczora z jakimiś przerwami na wyjscie do sklepu. Ja juz nie wiem co mam robić jak się zachować.. Jak zwracam jej uwagę czy probuje pogadac to odrazu krzyczy i mam sie nie wtrącać. Znowu też nie potrafię biernie na to patrzeć. Dziennie potrafi wypić nawet do ok9-10 piw. czasem wypije otwarty alkohol obojetnie jaki , ktory znajduje sie w lodowce. Martwię się o nią , a z drugiej strony za miesiąc zaczynam pierwszy rok studiow , wiec rownież bede potrzebowala odrobiny spokoju o którą czasem ciężko. Podpowiedzcie mi jak mam dalej postępować...

Gość gość
Nic nie rób

Gość gość
Przede wszystkim całkowicie zablokować dostęp do pieniędzy. Możesz jako córka zgłosić mamę do gminnego ośrodka walki z alkoholizmem, w każdym urzędzie gminy jest taka pomoc. Wejdź na stronę swojego urzędu i poczytaj.