Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owsiki w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam,od razu napiszę,że dbam o higienę tym bardziej jestem załamana. Złapałam owsiki,mam je od 3 dni. Pije sok z ogórków,jem pestki dyni,kapustę. Nie spałam już 3 noc,jestem wykończona. Co mogę jeszcze zrobić,żeby pozbyć się ich,czy walka domowymi sposobami coś pomoże?

Gość gość
Codziennie generalne porządki i sprzątanie mnie wykonczyly.W ciągu tych 3 dni schudłam kg,lekarz nie chce przepisać żadnych leków.

Gość gość
Ja miałam w pierwszej ciąży. Rozumiesz em Cię doskonale. Nie można w ciąży brać leków na pasożyty. Domowe sposoby nie pomogły u mnie. Ale próbuj. I Higiena. Na szczęście w brzuchu dziecku nic nie grozi. Po wyjściu za szpitala od razu poszłam do rodzinnego, który wypisał receptę. Bardzo bałam się że dziecko po porodzie się ode mnie zarazi. Powiedziałam o tym w szpitalu po porodzie. Zbagatelizowali problem. Próbowałem mi udowadniać że wymyslam. Dali mi tylko izolatke żeby inne pacjentki się nie zarazily. Mnie i dziecko mieli gdzieś. Ale jak wróciłam do domu sama to zalatwilam. Tylko przez dobę nie mogłam karmić. Bardzo to przeżywałam, bo synek ładnie załapał karmienie. Najważniejsze że wzięłam lek i był spokój. Jak ręką odjal problem minął. Tylko sterylne do momentu przyjęcia leku żeby dziecko nie załapało

Gość gość
A od ktorego tygodnia ciazy sie z nimi meczylas?Ja mam 23 tydzien i nie wyobrazam sobie jeszcze,tyle tygodni sie z nimi meczyc.

Gość gość
Też jakoś tak. Niestety

Gość gość
Vernicabon i vernicodis to takie syropy naturalne na odrobaczebie Jeszcze krople z orzrcha wloskiego. W ciazy nie jestem ale odrobaczalam male dziecko .

Gość gość
A czemu nie śpisz? Swędzi Cię? W momencie, w którym Cię swędzi bierzesz lusterko, rozchylasz mocno o***t, szukasz i wyjmujesz owsika. Ohydne, ale jak go wyjmiesz to nie będzie swędzieć. Kiedy Cię swędzi tzn., że owsik jest w okolicach o***tu.

Gość gość
Tak swędzi,widziałam je bo w nocy wychodzą.Cos strasznego,co chwila w nocy się myje

Gość gość
Po pierwsze owsiki to nic strasznego. Nie widziałaś chyba glisty ludzkiej. A tak naprawdę większość z nas ma pasożyty. To tak kwestia pocieszenia. Da się wyleczyć samemu z owsików tylko trzeba mega uważać na higienę. Poczytaj trochę nie wystarczy tylko zmienić pościel. Trzeba chodzić w przylegającej bieliźnie to mega ważne i spać w niej. Dodatkowo odkażać po każdym załatwieniu swojej potrzeby w łazience. Utrzymywać higienę przy kąpieli. Czyli myjesz się i dokładnie płuczesz. Do wycierania używasz tylko jednorazowych ręczników. Owsiki łatwo się przenoszą. Po prostu higiena i jeszcze raz higiena. Jeżeli musisz się podrapać to też jednorazowe ręczniki plus dokładne mycie rąk szczoreczką i pod paznokciami. Wyparzasz taką szczoteczkę i trzymasz szczelnie zamkniętą. Częste podmywanie się.Poczytaj o naturalnych sposobach leczenia owsików. Ja używałam czosnku olej kokosowy, jadłam na potęgę kapustę i marchewkę, pestki z dyni świeże gotowałam taki wywar.

Gość gość
Jeszcze dopiszę. Sprzątanie rób z głową. Ale nie wykańczaj się tym. Czyli rób to co jest konieczne. Traktuj siebie jako źródło zanieczyszczenia. Sprzątaj to z czego korzystasz. Da radę

Gość gość
I długo z tym walczyłas? Dbam o higienę,zawsze dbałam dlatego nie mogę przeboleć,że to mnie akurat dotknęło. Wszystko piorę w 95stop potem prasuje,dezynfekcja non stop. Na ogory i kapustę już patrzeć nie mogę,ale jem dalej.Dzis zakupiłam olej z pestek dyni.