Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluegilly

Czekanie z seksem do ślubu

Polecane posty

Gość bluegilly

Dobry wieczór. Mam bardzo silne postanowienie by pozostać dziewicą aż nie wyjdę za mąż za ukochanego mężczyznę, co sądzicie o podjęciu takiej decyzji? Panowie, czy czekalibyście za kimś kogo kochacie tak długo? Wiem, że ciężko jest się powstrzymać, ale nie wyobrażam sobie inaczej, moi najbliżsi znajomi to popierają, chciałabym poznać takiego głęboko wierzące Chrześcijanina, który podzielałby moje zdanie i miał podobne wartości do mnie. Według was to wykonalne? Być może ktoś z was myśli tak samo i ma podobne "ambicje" :)

Gość gość
Dobra decyzja tylko w taki sposób sprawdzisz partnera czy na tobie zależy czy jest z tobą tylko dla seksu

Gość gość
To się ceni jak kobieta czeka z seksem do ślubu. Brawo!!!

Gość gość
Jak najbardziej czekałbym

Gość gość
A jak po ślubie będzie kicha? To....rozwod ?

Gość gość
Kicha to będzie jak zaczniesz uprawiać seks przed ślubem

Gość bluegilly
Aż dziwne... Spodziewałam się hate'u, a tu proszę! Jedyne co to naprawdę bardzo się boję jak to dalej ze mną będzie, nie powiem ile mam lat, ale jestem mega młodą kobietą i wiadomo, rówieśnicy mogą mówić różne rzeczy, niby mam ogromny dystans do siebie i świata, ale mogę trafić na dość specyficznych ludzi i nastawionych do tego wrogo chłopaków, bo ze mną do tylko można iść do kina, na spacer, do restauracji, jechać w góry(lubię aktywnie spędzać czas), no i nic poza tym, relacja prawie jak z przyjaciółką :)

Gość bluegilly
21:55- A dlaczego rozwód? Każdy ma swój pas startowy, od razu Rzymu nie wybudowano, do tego potrzebna jest rozmowa, opowiedzenie sobie co się lubi i dojście do porozumienia, poza tym jakoś mi nie zależy na posiadaniu ogiera w sypialni, wolę mieć kogoś z kim się czuję dobrze i swobodnie, kto mnie do niczego nie zmusza jest dla mnie zarówno partnerem jak i przyjacielem, szukam bardziej wsparcia i kogoś kim mogłabym się opiekować, gotować mu obiadki, wyczekiwać aż wróci z pracy, a potem jechać na wycieczkę rowerową lub na basen. Ale szanuję twoje zdanie, każdy ma inne, po to się pytam, by znać zdanie innych, nie tylko pozytywne ;)

Gość gość
Ci, którzy dłużej czekają, są potem bardziej zadowoleni z seksualnego aspektu związku" - zwraca uwagę Busby. Jego zdaniem jest tak dlatego, że zdążyli się oni "nauczyć rozmawiać, posiedli też umiejętności potrzebne do rozwiązywania problemów, jakie się później pojawią". - Pary, które bardzo wcześnie rozpoczynają swój miodowy miesiąc, które od początku związku ponad wszystko przedkładają seks - uznają często, że ich związki są słabo rozwinięte pod względem cech, dzięki którym związek staje się trwały, a małżonkowie stają się dla siebie niezawodni i godni zaufania - komentuje niezaangażowany w to badanie socjolog z University of Texas w Austin, Mark Regnerus. http://www.polskieradio.pl/23/266/Artykul/288942,Seks-przed-slubem-Naukowcy-przestrzegaja

Gość gość
Jeszcze nic nie wiesz o seksie...wiec piszesz bzdury. Obiadki, wycieczki ...ok. Ale skąd Wiesz, że seks nie będzie ważny w Twoim życiu? I seksualne niedobranie stanie się udręką.

Gość gość
każdy fizycznie jest dopasowany seksualnie

Gość gość
Ja bym tez chcial czekac do slubu ale musialbym wlasnie znalezc dziewczyne ktora ma takie podejscie jak ty, wtedy byloby ok. Bo gdybym mial tak typowa normalna dziewczyne to boje sie ze gdybym jej o tym powiedzial to ona by mnie po prostu wysmiala, miala by mnie za frajera itp a nie wiem jak i gdzie znalezc taka ktora ma podobne poglady i wyznawane wartosci, choc myslalem o szukaniu dziewczyny na katolickim portalu randkowym albo gdzies przy jakiejs wspolnocie koscielnej, wtedy jest wieksze prawdopodobienstwo ze znajde taka co tez chce czekac ale pewnosci i tak nie bede mial dopoki jej nie powiem ze chce czekac. Albo sie ucieszy albo mnie wysmieje i oleje

Gość gość
Każdy jest dopasowany? Taaaaa.....pewnie .

Gość bluegilly
22:04- Jak już wspomniałam, nie zależy mi na dopasowaniu seksualnym, ponieważ to brzmi jak wymówka. Seks będzie dla mnie ważny, ponieważ jestem człowiekiem, to na pewno, lecz znajdą się takie aspekty mojego życia, które będą ważniejsze. Nie chcę nic robić przeciwko sobie, a tym bardziej zmuszać się do czegoś. Zobaczymy jak będę na to patrzeć jak z kimś będę już pewien czas, ale na tę chwilę miałabym opory by iść z kimś do łóżka, mimo iż mam pociąg seksualny i marzy mi się seks, ale nie w ten sposób, nie tak.

Gość gość
Nie bzdura tylko taka jest prawda fizycznie każdy jest dopasowany seksualnie i nie ma po co się sprawdzać przed ślubem

Gość gość
a sprawdzanie to jest tylko wymowka zeby zaliczyc naiwna dziewczyne

Gość bluegilly
Seksualnie w sensie biologicznym każdy jest dopasowany, to akurat prawda, bez względu na rozmiar penisa czy pochwy, ale pod względem temperamentu już nie, jedni wolą częściej, inni rzadziej, ja na przykład szybko dojrzewałam seksualnie i mam myślę, że wysokie libido, ale chcę jednak wykorzystać tę swoją seksualność inaczej, bo nie jestem przeciwniczką seksu, byłam w klasie biologicznej i wiem, że to naturalne, ale tak samo jak z jedzeniem, jedni jedzą więcej, drudzy mniej, a niektórzy poszczą, i ja akurat pod względem seksualnym należę do tych poszczących, "będących na zdrowej diecie", że tak porównam :)

Gość gość
dzisiejsze dziewczyny sie puszczaja w zwiazkach czy bez zwiazku i nie potrafia zachowac cnoty dla meza prawiczka

Gość gość
znajdz sobie prawiczka bo tylko oni potrafia zachowac prawictwo dla zony

Gość gość
pod wzgledem temperamentu tez sa dopasowani rozmowa, rozmowa jeszcze raz rozmowa "nauczyć rozmawiać, posiedli też umiejętności potrzebne do rozwiązywania problemów, jakie się później pojawią"

Gość gość
Ci co chcą częsciej seksu są nie wyżycie seksualnie i powinni się leczyć psychiatrycznie bo to nie jest normalne jak chce tak czesto

Gość bluegilly
22:06- Nie rozumiem czego się boisz :P Trzeba mieć odwagę by iść przez życie i być sobą, a nie podporządkowywać się innym, jak cię uznają z kogoś gorszego z tego powodu, to ich sprawa, gdyby mi chłopak powiedział, że jestem głupia, bo nie rozłożę przed nim ud po odczekaniu kilku tygodni, to chyba bym go wyśmiała. Mam przyjaciółkę, która zaczęła dość szybko z seksem i z niewłaściwym partnerem, no i po zerwaniu z nim obecnie ma nowego chłopaka, ale nie wyobrażam sobie być z kimś, iść z nim za rękę i nagle spotkać swojego byłego, które wcześniej widział nawet pieprzyki na mojej pupie ;) I ze spokojem mógłby pogawędzić o jej upodobaniach z jej aktualnym partnerem :)

Gość bluegilly
22:14- Chcę właśnie prawiczka, żeby nie miał przeszłości seksualnej z inną. 22:17 - nie wyżycie seksualne to poważna sprawa, jak dla mnie nie ma problemu z uprawianiem seksu codziennie albo co drugi dzień, ale po prostu nie przed ślubem, jak ma dużo temperamentu to super, ale im większe potrzeby, tym ciężej jest je okiełznać. ;)

Gość gość
Znajdź sobie faceta o podobnych poglądach co za problem ? jest wielu mężczyzn co czekają z seksem do ślubu niezależnie czychcą zachować prawictwo ze względu na wiarę czy nie widzi sensu uprawiania seksu z każdą z którą jest w związku i woli poczekać z tymi sprawami do ślubu.

Gość gość
Kiedyś mi to przeszło przez myśl ale po ponad 2 latach związku zdecydowaliśmy się na seks :) teraz jest moim mężem: )

Gość gość
Zobacz ile rozwodów z powodu rozwiązłości i sprawdzania się przed ślubem. Jeszcze w 1992 z seksem czekało z 32% mężczyzn i kobiet teraz jest to 6%.

Gość gość
Co drugie małżeństwo się rozpada w Polsce

Gość gość
No i dzieci przypadkowych nie będzie. W sumie to same plusy ☺

Gość gość
Beznadziejny pomysł. Mój pierwszy dochodził w 2 sekundy. Nigdy nie czułam się dobrze. Drugi miał małego. Dopiero z trzecim i aktualnie moim mężem poznałam co to orgazm. Jesteśmy idealnie dopasowani i pod względem charakteru i seksu i na niego warto było czekać.