Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawodowy pieniacz

Czy jest zapisane w prawie że gdy sędzia wchodzi na salę rozpraw to tzeba wstać?

Polecane posty

Gość zawodowy pieniacz

Na stronach typu "sądowe savoir – vivre" wypisują jakieś głupoty, że mężczyzna wybierając się do sądu powinien założyć marynarkę, kobieta strój klasyczny w stonowanych kolorach, że gdy sędzia/sędzina wchodzi/wychodzi to trzeba wstać, itd., itp. Zaraz zaraz, chwila chwila... Przecież sędzia to tylko URZĘDNIK a budynek sądowy to rodzaj urzędu. Czy idąc do urzędu zanieść np. PIT trzeba zakładać odpowiednie stroje albo służalczo zrywać się na baczność przed urzędnikiem? NIE! To dlaczego do kurfy nędzy mam się płaszczyć przed jakimś urzędnikiem ubranym w togę jak błazen? Zastanawiam się czy to jest tylko ZWYCZAJ czy jest to gdzieś zapisane w prawie. Może mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie?

Gość zawodowy pieniacz
Swego czasu pracowałem w sztabie wojskowym ale jako cywil. Był tam też pewien pułkownik. Gdy wchodził na kompanię żołnierze zrywali się na baczność. Rozumiem to, bo taki mieli obowiązek. Byli żołnierzami. Ja jednak żołnierzem nie byłem i nie rozumiałem dlaczego pan pułkownik próbował tę praktykę przenosić do nas do biura. On wchodzi a wszyscy w biurze muszą wstać. I wstawali. Oprócz mnie. Ja za każdym razem pytałem pułkownika o przepis prawny który by mnie - cywila obligował do wyprężania się jak struna i stukania obcasami przed kimkolwiek. Mądraliński pułkowniczek nie był w stanie pokazać mi takiego przepisu.

Gość zawodowy pieniacz
Nie ma przepisu to spiert/alaj pulko/wniczku. Sra/m na ciebie i twoje gwiazdki. Podobnie zamierzam nasrać na sę/dziego i nie wstanę gdy będzie wchodził. Ale wpierw muszę mieć pewność, że nie ma takiego prz/episu. Pomoże ktoś? Zna się ktoś na pra/wie?

Gość gość
mam jedno pytanie do ciebie. skoro uważasz, że sędzia łamie prawo to jak chcesz wygrać z nim batalie wykorzystując do tego prawo? myślisz, że tam jakaś ława przysiegłych jest?

Gość gość
to on wydaje wyroki. odwolasz sie di wyzszej instancji? z aresztu do ktorego trafisz za obraze sadu? poza tym myślisz, że w sądzie wyższej instancji pracują hipisi? ja wiem, że tak wygladaja ale to tylko złudzenie:D poza tym warto byłoby ten problem ruszyć prawnie zanim bedziesz miał okazje stanąć w sądzie w dowolnym charakterze. wtedy masz jakies pole manewru i mozesz sie zabezpieczyć przed zmową

Gość gość
co więcej możesz te zmowe sprowokowac i zebrac dowody na grupowe łamanie prawa. przy okazji szczam na rtakie prawo które zmusza mnie do jakichś bałwochwalczych animalistycznnych gestów. może niedługo beda mi sie kazali kłaść na plecach odsłaniając gardło i merdać ogonem? tak robia zwierzęta kiedy sie boja. czyli sad zmusza cie do okazywania strachu. ja mam wyjepane na tych klaunów

Gość zawodowy pieniacz
@ gość dziś to on wydaje wyroki. odwolasz sie di wyzszej instancji? x Tak. Po kolei zamierzam odwoływać się do coraz wyższych instancji. Gdy wyczerpię możliwość w Polsce pójdę do Strasburga. Ja nie ustąpię. Mam naturę pieniacz i choćby nie wiem co to nie ustąpię. Najwyżej polegnę, trudno. Ale nie cofnę się nawet o krok. W starciach z pułkowniczkiem też mi nie wróżono zwycięstwa. Byłem sam a on miał gwiazdkowych kolesiów. Na wsparcie zastraszonych cywilów nie miałem co liczyć. A mimo to nie ustąpiłem i nigdy przed nim nie wstałem. Przed sędzią też nie wstanę. Wątpię żeby mnie posłał za kratki. Raczej przysoli grzywnę ze 200-300zł. Odwołam się. Najwyżej stracę kasę ale nie wstanę.

Gość gość
traktowanie takich przepisów powaznie to jest robienie z ludzi zwierząt a my jak pamiętasz zmierzamy w stronę przeciwną. chyba że nie pamiętasz. dodatkowo jezeli przyjac, iż wstawanie wyraża szacunek (a nie wyraża bo jest przymusem prawnym wykonywanym ze strachu) to trzeba by przyjąc iż sad łamie zasade równości obywateli wobec prawa. bo skoro jemu sie należy szacunek prawnie to mnie kooorfa też. zatem kiedy np wezwą cie na sale rozpraw to herold powinien powiedziec. wstać człowiek idzie. tak to widze.

Gość gość
rób jak chcesz ale w strasburgu też siedzą prawnicy w dodatku komuniści masoni sprzedajne kooorfy i inni biznesmeni. wygrasz tylko wtedy jak zwietrzą w tym interes a ich interes to twoja porażka chocby ci sie wydawało że sukces. mogą np dojsć do wniosku, żeby nałożyć sankcje prawne czyli finansowe na polske czyli również na ciebie. myślisz ze kto to będzie płacił? sedziowie i sędziny?:D

Gość gość
co do urzędników to jednak dobrze by było gdyby ludzie sami z własnej nieprzymuszonej woli wstawali kiedy ich widzą. no niestety ci na górze wola kombinowc z telepatią zamiast po prostu wykonywac swoja pracę i obowiazki w sposób który zagwarantowałby im szacunek. zresztą to nie takie proste.

Gość gość
w sumie to im sie nie dziwie bo ludzie sa jacy są oni są nie lepsi nie gorsi. przeciez nikt sie nie pcha na prawo bo ma wizje sprawiedliwego społeczeństwa. wiadomo kto sie tam pcha. a jeszcze lepiej wiadomo kogo tam wypychają

Gość co za skurfysynstwo
Dr Zbigniew Kekus uwaza, ze wiekszosc sedziow jest narodowosci zydowskiej. Moze to potwierdzac wydanie wyroku wiezienia dla Piotra Rybaka za spalenie kukly Zyda Sorosa. Kulky innych wolno palic ale za spalenie kukly Zyda idzie sie w Polsce do wiezienia. To sie w glowie nie miesci.

Gość gość
chcial iobro odsunac od koryt te horde? chcial toscie lemingi darli mordy kodziarskie

Gość gość
no sa przepisy, np w kpk jest przepis 379. Moze zamiast pluć się na forum byś się poduczył, albo coś

Gość zawodowy pieniacz
Dlatego właśnie zadałem pytanie. Aby się poduczyć. Nie jestem prawnikiem i nie mam zamiaru zaśmiecać sobie głowy głupawymi paragrafami dlatego wolę zapytać. No cóż, jeśli rzeczywiście istnieje taki paragraf to trudno. To zmienia postać rzeczy. Wstanę. Wstanę bo choć nadal uważam, że to niemądre to jednak jest usankcjonowane prawnie. Jeżdżenie w kasu na motorze też uważam za głupie sle się stosuję bo taki przepis. Dzięki za wyjaśnienie.