Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Która pracę wybrać? Mam mega dylemat. Nie wiem co robić.

Polecane posty

Gość gość

Praca pierwsza: Lombard, praca po 14 h dwa dni na dwa. Dwa weekendy w miesiącu wolne, ale po to żebym mogła spokojnie jeździć na uczelnię. Czyli generalnie wolnych weekendów brak. Praca na cały etat, umowa o pracę, ale na 1/2. Wynagrodzenie 1700 do ręki. Przy tej umowie mogłabym pobierać 500+ na mojego jedynaka do tego 500 zl mam alimentów od byłego na syna. No byłoby 2700 na msc. Trochę kombinatorsko to wygląda, ale ta umowa to akurat widzi mi się pracodawcy... Praca druga: Komis samochodowy, praca pn-pt 9-17. Pełny etat, umowa o pracę też na pełny. Do wyciągnięcia na miesiąc od 2000 w górę. Czyli z alimentami 2500 bym na miesiąc miała na pewno. 500 plus i inne zasiłki oczywiście odpadają w tym przypadku, ale inne korzyści by były jak wolne weekendy, popołudnia... x Nie wiem co robić, totalnie. Muszę podjąć decyzję i mam mętlik w głowie okropny :o

Gość gość
Lepiej komis. 500+ dziś jest jutro niekoniecznie, poza tym jaki to rozwój. W komisie przynajmniej będziesz miała jakieś kontakty, może będzie kupował auto ktoś kto cię zatrudni. A w lombardzie? Biedota i patologia wyprzedająca rodzinne dobra. W komisie przynajmniej lepsi ludzie. No i wolne weekendy! Studiowałam zaocznie i pracowałam i wiem co to znaczy kilka lat bez wolnych weekendów-to nie jest warte tych kilku stówek. Bierz nr 2!

Gość gość
Też bym brała nr. 2. Dziecko niech Ci złapie jakieś chorobsko tydzień dwa w domu na L4 i co dostaniesz w tym lombardzie? Guzik. Bo Ci policza z wymiaru pracy według umowy. W komisie przynajmniej normalna kasa za L4. A wiadomo jak to z dziećmi bywa...przyniesie ospe i amba :o

Gość gość
Problem tylko w tym, ze w tym komisie po tygodniu pracy stwierdza czy się nadaje czy nie. Boję się, ze zrezygnuje z lombardu pójdę tam a po tygodniu się dowiem, ze oni mnie nie chca i zostanę bez pracy całkiem...

Gość gość
Ciagnij zasilki ile zie da. Po co do pracy bedziesz chodzic?

Gość gość
Zawsze pracowałam i nie zamierzam siedzieć w domu na zasilkach. Za pracę dają więcej :) a rozmnazac się dla zasiłków nie zamierzam ani nie mam z kim ;)

Gość gość
Bierz opcję drugą. Ja bym się nie zastanawiała. Piszesz 2000 minimum. Czyli pewnie masz prowizję od sprzedaży auta dobrze myślę? Jeśli tak to im więcej sprzedasz tym lepiej dla Ciebie :)

Gość gość
No to jak w komisie po tygodniu cię nie zechcą to wtedy szukaj gdzie indziej