Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinnam mieć pretensje do bab w przedszkolu o niedopilnowanie??

Polecane posty

Gość gość

Moja córka(3l9msc) ma profilaktyczne ortopedyczne buty-takie sandały porto na 3 rzepy za kostkę i do tego wkładki profilaktyczne supinujące (ma koślawe stopy nie dużo bo troche już ma wyprowadzone, jedną bardziej do środka. Nie potrafi sobie tak ścisło zapiąć po leżakowaniu tych butów(ogólnie jest bardzo samodzielna ale no nie wychodzi jej ścisło) i była sytuacja że wykręciła sobie noge w kostce bo miała tego buta luźno no i bolała ją nóżka. Najpierw poprosiłam żeby zwracać uwagę aby panie jej pomogły zapinać te buty bo w koncu skręci sobie kostkę naprawdę ale znów mąż ją odbiera a but lata. Czy zrobić raban? Nie cierpie takich sytuacji.

Gość gość
Zazadac tego od bab w przedszkolu nie tylko ustnie, w normalnej rozmowie, ale pisemnie - i dac sobie na kopii pokwitowac otrzymanie tego pisemka przez przedszkole. Dopiero wtedy leniwe c..... beda sie czuly kontrolowane i zobowiazane do robienia czegos, za co biora pieniadze.

Gość gość
Nie rób rabanu, tylko przypomnij swoją prośbę. A najlepiej przypominaj każdego ranka gdy przyprowadzasz małą do przedszkola.

Gość gość
A twoje dziecko to nie umie iść do Pani i poprosić o zapięcie butów?

Gość gość
Baby w przedszkolu???? Tam jest nauczyciel i pomoc nauczyciela nie żadne Twoje służące. Zapamiętaj sobie bo cieżko Ci z zyciu bedzie z takim rynsztokiem w buzi. Dziecko idące do przedszkola ma byc SAMOOBSŁUGOWE i ZDROWE inaczej do specjalistycznego.

Gość gość
Tak są baby! Na 6 przedszkolanek u mojego syna w przedszkolu tylko 1 zasługuje na miano Pani Mój mały poszedł i jeszcze w pampersie był ( zaznaczam ze mieszkam na wsi tu przyjmują w papierosach do przedszkola) Nie uwierzycie ale od godziny 8 do 15 jedna zmiana nawet mu pampersa nie wymienila Robiły to jak zrobił kupę bo wtedy już trzeba Taki udany był Kilka razy zwróciłam uwagę nic nie pomogło To samo zasmarkany nos Spiki zaschniete Mi nie chodzi o latanie Koło niego bo nie jest sam Ale ludzie jak ja przychodzę po niego to zostaje 5-6 dzieci Leniwym babom się nic nie chce!!!

Gość gość
Wstydź sie! Zasmarkane dziecko do przedszkola?! W przedszkolu mają byc zdrowe dzieci i tak sie je traktuje nie jak niedorozwoje. Gile pewnie zostawiły żebyś sobie zobaczyła w jakim stanie zostawiasz dziecko miedzy innymi zapewne zdrowymi. Ciesz sie ze przyjmowały do przedszkola takie chore dziecko. Pielucha? W przedszkolu? Swiat oszalał! Wstydź sie leniwa matko która do tego dopuscilas. Widac ze ze wsi jestes

Gość gość
Katar może być alergiczny. Mój chrześniak jest non stop zasmarkany, ale to typowa alergia.

Gość gość
Robi się to bardzo prosto,idziesz do pani która pomaga przedszkolance z dobrymi pralinami i prosisz, a nie żądasz. i sprawa będzie załatwiona. Ciągłymi upominaniami i pretensjami nic nie wskórasz.

Gość gość
Jakbym była przedszkolanką i dowiedziałabym się, że mówisz o mnie "baba z przedszkola" to celowo bym zapominała te buty zapinać!! Napisz po prostu na kartce, albo w zeszycie, żeby te buty zapinać i wręcz to pani przedszkolance i tak do skutku.

Gość gość
Pampers w przedszkolu????? Panie nie maja obowiazku zmieniac i wachac gowba twojego dziecka.

Gość gość
Bardzo roszczeniowa postawa.... Dlaczego Panie w przedszkolu mają bardziej pilnować Twojego dziecka? Inne dzieci są mniej ważne? Dziecko prawie 4 - letnie powinno być na tyle samodzielne,że te 3 rzepy nie powinny stanowić problemu. Poza tym, może samo podejść i poprosić o zapięcie bucików. Więcej zyskacie grzecznie przypominając niż wyskakując z pretensjami.

Gość gość
Niby nie mają obowiązku, ale jak się zesra jedno, to od razu całe przedszkole cuchnie. Widziałam kiedyś taką akcję

Gość gość
Tylko samodzielne dzieci chodza do przedszkola!!!!! A autorka jest nienormalna.

Gość gość
Ta od dziecka w pampersie- ile miał lat jak poszedł do przedszkola? To przedszkole prywatne? Bo pierwsze słyszę aby do państwowego przyjmowali z pieluchą.

Gość gość
Pamiętaj, ze jaki Ty masz do nich stosunek (tych BAB) taki one będą miały do Twojego dziecka. Jeżeli Ty je masz za głupie baby i dajesz im to odczuć nie dziw się, ze mają wysrane na Twoje dziecko.

Gość gość
Autorka to typowo roszczeniowa baba,ktora uwaza,ze jeszcze czerwone dywany nalezy rozkladac przed stopami jej i jej dzieciaka.

Gość gość
Wpisalyscie nazwę tych butów i wkladek do nich?? Nie dziwie sie ze niespełna 4latka moze sobie nie umieć scislo zapiac butów. Autorko nie przejmuj się. Moj syn idzie do 5latkow a musze mu przypominać o wielu rzeczach. Ma takie same buty tylko ma od pól roku wkladki na odlew. I pierwsze pare msc musiałam mu dociagac paski bo stopa mu sie zsuwala. Potem sam opracował technikę wkladania i jakos sobie zapina ale wodze ze np potrafi kilka razy odpiąć zeby noge cofnąć i zapiac znow. Wiec niech sie babska głupie nie mądrzą bo chodzą ich dzieci w klapkach(widzę w przedszkolu) albo kpciach za 30zl przepoconych na jeden rzep i mądre. Pewnie ich dzieci butów za 150zl nie noszą wiec nawet nie wiedza jak mrugala wygląda

Gość gość
Koorfa,teraz to napisałaś. Jeśli ma takie buty to niech szanowna mama poćwiczy w domu z dzieckiem zapinanie ich. A nie oczekuje,że ktoś będzie pomagał. I nie mówię tego złośliwie,bo nikt się obcym dzieckiem nie zajmie porządnie. Byle odbebnic swoje,co autorka widzi sama,więc zamiast oczekiwać i mieć pretensje niech z dzieckiem ćwiczy do skutku. Ale po co ćwiczyć jak można zwalić obowiązek na obcego.

Gość gość
17.23 No i widac, ze w przedszkolu nie pracujesz. Nie ma powodu zapisywac dziecka z koslawymi nogami do przedszkola specjalistycznego. To zalatwiaja buty i wkladki. Z twojej strony dziecko jest zadbane, a ze to dziecko czasem potrzebuje pomocy. Dziecko nie musi rozumiec tego, ze dzieci z "pokoslawionymi" stopami sa bardziej narazone na urazy. Skoro poprosilas, zapisz to gdzies, przypominaj. Moze raz to zapomniala. Zdarza sie ale bez przesady. Jesli maja zeszyty lub notatki zapisuj tam. W razie W to bedzie niedopilnowanie przez sprawujaca opieke i narazenie na szkode zdrowia.

Gość gość
No bez przesady ze te sandały są tak trudne w zapinaniu. Ot, sandały z zabudowana piętą i trzy rzepy. Kurde dziecko czteroletnie nie potrafi zapiąć trzech rzepów? Autorko czy wy z mężem nie możecie dziecka nauczyć tak prostej czynności?

Gość gość
Przede wszystkim autorko grzeczniej, bo te baby wychowują Twoje dziecko. Po drugie nie jest to na pewno ich obowiązek, więc niczego nie zaniedbuja. Dziecko jest specjalnej troski i o tą troskę masz prawo prosić, ale nie żądać. Ja chyba poszlabym do pomocy, bo to ona najczęściej dzieci ubiera i poprosiła czy mogłaby, wytłumaczyła potrzebę. Na pewno jak poprosisz to większa szansa niż przypominanie. Pani ze wsi....no cóż, pielucha u 3 latka świadczy o Tobie :-( wybacz, dla mnie to nie do pomyślenia... a smarki w przedszkolu nie powinny się zdarzać, to miejsce dla zdrowych dzieci. Sama pracuję z dziećmi, troszkę inna specyfika pracy, ale widzę jak roszczeniowa i niechetna postawa rodziców przenosi się na pociechy. Nawet jak nie lubicie Pań swoich dzieci to szacunek i kulturę trzeba zachować. Mam 2 dzieci, nie wszystkich nauczycieli lubię, są nawet tacy z którymi się poroznilam, ale zawsze jak słyszę, że "baba", "chemica" to oponuje, dorosłym ludziom, nauczycielom należy okazać szacunek.

Gość gość
Myslisz ze jak pojdziesz poszczekac na panie w przedszkolu, to cos uzyskasz? Ze jak bedziesz roszczeniowa baba (tak, to ty jestes babą) to panie beda sie ciebie bac :-/ ? A te rady "napisz pisemne żądanie" to smiech na sali. Nauczycieli nie obowiazuja twoje "żądania" bo to nie koncert zyczen. Lepiej idz i pogadaj z paniami, szczegolowo opisz dlaczeho to takie wazne to ciasne zapinanie. Normalnie, po ludzku. Kazda pani ma okolo 20 dzieci i KAZDA matka przychodzi z jakas prosba. Jedna chce by buty dziecku zapinac, druga by dziecku smarki wycierac, a jeszcze inna by pampersa wymienic (ta to w ogole wygrala, co za nieogar dzieciaka nie nauczyl siadac na nocnik!) i tak te panie musza pamietac o wszystkim. Postaw sie na chwile w ich sytuacji.