Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIA1406

Wyrok puste jajo płodowe czy to możliwe że zarodek był i zniknął?

Polecane posty

Gość MONIA1406

Witam, jestem obecnie wg lekarza w 7-8tygodniu ciąży w zeszły czwartek robilam usg na którym widać było płód 1,7mm. Dzisiaj lekarz prowadzący robił mi usg powiedzial że widac pecherzyk i ciałko żółte a nie widać zarodka a już powinno być tętno dziecka pozion beta hcg na poziomie 22000mlU/ml czy to możliwe że zarodek obumarł czekam na wyniki ponownego poziomu beta hcg w piątek kolejne usg obawiam się że czeka mnie najgorsze po wizycie u lekarza płakałam jak bóbr

Gość gość
pewnie,że był i zniknął- bo to ufo było :O

Gość gość
Bardzo śmieszne

Gość gość
Mozliwe niestety, tez miałam puste jajo .Nie było w ogóle widocznego zarodka na usg. Ale lekarka powiedziała że mógł być zarodek jeszcze przed usg ale został wchłonięty bo był nieprawidlowy. Też byłam bardzo załamana. Miałam łyżeczkowanie bo naturalnie nie udało się poronić.

Gość gość
Na hasło"puste jajo płodowe" mam dreszcze. Lekarka mocno sugerowała bym udała sie na zabieg łyżeczkowania. Tymczasem moje puste jajo jest juz 3,5 letnim urwisem, którego kocham nad życie!

Gość gość
Warto poczekać z tydzień lub dwa czy się nie pokaże. Ja miałam puste jajo płodowe dwa razy. Musiałam mieć lyzeczkowanie bo samoistnie nie ruszyło poronienie. Za pierwszym razem 8 tydz wtedy dostałam jednorazowego plamienia dosłownie odrobina. za drugim 12tydz.

Gość gość
Jeszcze spokojnie odczekaj, moja ciaza pozamaciczna ma juz 31 lat;)

Gość gość
P9czytaj czym jest plod i czym jest zarodek i dopiero zadawaj pytanie.

Gość gość
mnie też lekarz straszył pustym jajem. Pamietam jak dziś 6t4d i nic nie bylo widać, dopiero w 9tc było widać serduszko. Ja bym na Twoim miejscu poszła do innego lekarza

Gość gość
Poczekaj. Czemu placz przeciez to dopiero zarodeczek rozumiem jak bys juz miala brzuszek lub czula ruchy.

Gość gość
Nie ma tu nic niezwykłego. Niektóre gatunki jak łasice,wiewiórki,sępy wykradają obce jaja i wyjadają środek,jako pozywienie. Ty musisz znieść kolejne jajeczko i je wysiedzieć i czekać aż się dziecko wykluje. Niezawsze się chce wykluć ,bo np było mu za zimno ,albo miało wady genetyczne. Znoszenie jajek odbywa się podczas owulacji