Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mila0000

Ciąża po pominięciu tabletek

Polecane posty

Gość Mila0000

Witam! Dręczy mnie pewna sprawa i próbowałam znaleźć odpowiedź wszędzie ale nic nie znalazłam. Otóż od niedawna, jakieś 4 miesiące stosuje tabletki antykoncepcyjne, teraz właśnie skończyłam brać drugi tydzień, ale w poprzednim tygodniu miałam sporo problemów i zapomniałam wziąć tabletki z pierwszego tygodnia, 5 i 6. Wiem, ze powinnam dalej stosować ochronę ale kompletnie o tym zapomniałam i kilka dni później doszło do stosunku. Od tego momentu minął jakiś tydzień i czuje dziwne objawy typu nawracający ból podbrzusza jak na okres, ból jajników. Tych boli nie odczuwam non stop, kilka/kilkanaście razy w ciągu dnia. Częstsze oddawanie moczu, bole głowy, mimo normalnej temperatury ciała czuje częste dreszcze szczegolnie wieczorem, muszę nawet spać w bluzie, a ja mamy lato. Zwróciło to moja uwagę i zastanawiam się czy są realne szanse na to, że jestem w ciąży. Boje się trochę przyjmować kolejnych tabletek z blistra. Czy ktoś jest w stanie mi doradzić?

Gość gość
A jestes ospała? Zmęczona? Moze to skutki uboczne brania tabletek?

Gość Mila0000
Przez ostatnie 4 miesiace nie byłam jakoś bardziej ospała, raczej nie miałam skutków ubocznych tabletek. Teraz mogłabym bardziej powiedzieć, że w nocy cieżko mi zasnąć

Gość gość
Drugi tydzień ciąży i takie objawy? Nie za szybko sobie je wmawiasz. Wiesz, że temperatura, dreszcze i złe samopoczucie najczęściej oznaczają przeziębienie!!!!

Gość Mila0000
Tak wiem, ale zazwyczaj przeziębienie utrzymuje się przez jakiś czas, a nie mija po godzinie i wraca