Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brązowa wydzielina z pochwy w trakcie ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Jestem w około 5 tygodniu ciąży. Dziś pierwszy raz pojawiła się u mnie brązowa wydzielina z pochwy. Była to na prawdę śladowa ilość, jednak już mam obawy, że może to być poronienie. Od momentu, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży dużo odpoczywam, dobrze jem i piję, nie stresuje się. Wizytę u ginekologa mam jutro, ale chciałabym jednak zaczerpnąć od Was jakieś opinie. Mam nadzieję, ze wszystko jest w porządku :(

Gość gość
Jest w porządku, poczytaj na jakimś poważnym portalu, jakie sa objawy poronienia.

Gość gość
burzliwa wydzielina ? Infekcja albo poronienie

Gość gość
Nie była to burzliwa wydzielina, dosłownie odrobina...

Gość gość
Brązowa wydzielina może świadczyć o niedoborze progesteronu. Zapewne lekarz zaleci luteinę lub duphaston. Koniecznie powiedz o tym lekarzowi, a do jutra leż jak najwięcej i odpoczywaj. Możesz zażyć nospe i magnez, jeśli masz w domu. Są bezpieczne w ciąży. Pij dużo wody. Dopóki wydzielina nie ma czerwonego koloru, jest ok. Natomiast w ciąży każde plamienie trzeba skonsultować z lekarzem jak najszybciej.

Gość gość
U mnie to bul krwiak w 6 tc.

Gość gość
Koniecznie musisz zacząć brać luteine podjezykowa lub duphaston. Ja miałam brązowe plamienia i po lekach przeszły jak ręką odjal. Musisz brać te leki.

Gość gość
ja w 5 tyg to nie wiedziałam nawet że w ciąży jestem i na okres czekałam. Jak masz ten śluz i brzuch nie boli, to nic takiego.

Gość gość
u mnie również pojawiła się brązowa wydzielina jednak nie było jej trochę a dość sporo nic złego się nie stało, ale całą ciążę miałam problemy, typu skurcze itp, urodziłam wg lekarzy w 35 tyg ciąży a wg moich obliczeń 37/38 tydz