Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolorowy start pakiet czterolatka wasze opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy! W tym roku moj 4-latek idzie po raz pierwszy do przedszkola. Na str. internetowej przedszkola znalazlam informacje o podrecznikach- jest to wlasnie Kolorowy start, wyd. MAC EDUKACJA. Czy mozecie podzielic sie opiniami na temat tych ksiazek? Czy bylyscie zadowolone? W nternecie znalazlam fragmenty zadan z kart pracy. Byc moze jestem w bledzie, ale wydawalo mi sie, ze te zadania sa nieco ''wygorowane'' jak na 4 letnie dzieci? Nie pisze, ze to zle, ale czy Wasze dzieci nie mialy problemow z zadaniami? Moj maly jest bystrym dzieckiem, duzo potrafi jak na 4-latka, ale jestem ciekawa Waszych opinii.

Gość gość
Mój trzylatek chodził do grupy z 4latkami i własnie pracowali z tą książką. Spokojnie moje dziecko sobie radziło. Panie nie miały do niego zastrzeżeń że czegoś nie potarfi. On też nie mówił że sobie z czymś nie radzi. Na koniec roku dostalinswoje książki i wszystkue zadania widzę że ladnie rozwiązywał.

Gość gość
Mój miał takie ale jako pięciolatek (tzn. miał pakiet pięciolatka), radził sobie z zadaniami, pani na nic się nie skarżyła, on również, przecież nauczycielki każde zadanie tłumaczą, robi się je przy stolikach, panie pomagają jeśli trzeba i każde dziecko lepiej czy gorzej, ale robi. Praktycznie każde dziecko w przedszkolu ma z czymś problem, jak nie ze szlaczkami- to z liczeniem, jak nie z łączeniem w pary- to z dostrzeganiem różnic, jak nie z kartami pracy- to z gimnastyką czy tańcem, nie przejmuj się tym tak, raczej wytłumacz zawczasu dziecku że nie musi być we wszystkim najlepsze, że każdy ma czasem trudności i że to nie jest ważne jak sobie radzi, tylko ważne że ma dobrą zabawę.

Gość gość
Dziekuje za opinie. :) Wlasnie moj 4-latek bedzie w grupie z 3-latkami, wiec skoro one juz beda uzywaly tych ksiazeczek, to znaczy, ze 4-latek tym bardziej powinien potrafic sobie poradzic.