Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak kobieta mówi mi że jest feministką

Polecane posty

Gość gość

to minuta i tyle mnie widziała. Taka prawda.

Gość gość
a ja mówię że jestem feministką albo kosmitką albo krasnoludkiem i nie uciekają to co mam mówić

Gość gość
Ponieważ?

Gość gość
A ja wtedy przytakuje, grzmoce przez jakiś czas i olewam. I to bez wyrzutów sumienia. W sumie to jakby mi powiedziała że nie jest lub ze nie nawidzi to nawet mógłbym się zakochać a na to mam jeszcze czas. Wiec raczej wole feministki.:)

Gość gość
gość dziś Ponieważ feministki to idiotki, chcą żeby było równouprawnienie(chociaż jest) a już widzę jakbyście się rwały na budowę albo na wojnę. Tak samo wy sobie wybieracie tylko co wam pasuje a jak chłop nie przepuści was w drzwiach albo nie przysunie krzesła to od razu cham i prostak, zaraz sie rzucicie że to taka kultura itp. no ale skoro chcecie być traktowane jednakowo to nie można zjeść ciastko i mieć ciastko.

Gość gość
Fajnie napisane.

Gość gość
gość dziś Co do wojny - każda pielęgniarka i lekarka z góry jest narzędziem na wypadek wojny, a jeśli chodzi o latanie z bronią - spójrz na tak zwanych uchodźców, według statystyk w większości spieprzają faceci, gdzie w czasie wojny powinna być nadwyżka kobiet i dzieci, więc tyle, jeśli chodzi o realną wojnę i odwagę facetów (dodajmy, że zdaje się wedle ich religii wojna się opłaca, bo za zabijanie niewiernych od razu taki ma miejsce w tym ich raju z gromadką dziewic). Nie kojarzę feministek oburzających się na nieprzepuszczenie w drzwiach, bo wystarczy sobie poczytać by wiedzieć, skąd ta kultura się wzięła. Pomijam, że żadna tradycyjna dziewica, taka z prawdziwego zdarzenia, a znam takich trochę nie weźmie faceta, który olewa tradycję i poleciał za lewacką promocją braku szacunku do ciała i rozwiązłością.

Gość gość
Cholera, jestem feministka i przez to trace okazje na taki kawal dobrze wychowanego samca jak autor...biedna ja

Gość gość
nie wiecie co znaczy feminizm ciągle ta sama jadka przepuszczanie w drzwiach tak to feminizm :-) wszystko wam się kiełbasi

Gość gość
ręce opadają jak się czyta te wszystkie "mądrości"

Gość Wrozbella
To w*********j ;) może nie chodzi o sam feminizm tylko podział obowiązków! Myślisz, że skoro pracujesz to już możesz mieć wolne od obowiązkow domowych i wychowawczych?

Gość gość
Jestem kobietą i lubie tradycyjny podzial rol, obowiązków itp. Girly girl

Gość gość
gość dziś Czy mąż Ci chociaż pomaga w domu? Czy umie to robić?

Gość gość
a ja nie lubię obowiązków domowych, wykonuję je bo muszę i to samo dotyczy mojego partnera :)

Gość Wrozbella
gość dziś polać jej ;)

Gość gość
feminizm to nie osobiste dogadanie się małżonków co do ogarniania chałupiny i w jakich godzinach gnoje :-) to prawo do głosowania i sprawiedliwość w wypłacie za to samo bez względu na płeć gnoje :-)

Gość gość
ale oni tego nie rozumieją...albo inaczej, nie rozumieją, że dbanie o to, żeby mieć czyste ubrania to ich obowiązek. Skoro nie ogarniają, że czyjaś egzystencja nie polega na dbaniu o ich podstawowe potrzeby to jak mają ogarnąć, że ktoś ma dostawać taką samą wypłatę za te same obowiązki?

Gość gość
to również SWOBODA wyboru czy chcesz zapieprzać w domu czy poza domem gnoje

Gość gość
tego też nie rozumieją :)

Gość gość
To wy nie wiecie, że jak facet dotnie miotły, to mu penis odpadnie? ;-) Stary jak świat lęk kastracyjny.

Gość gość
16:47 nie nie pomaga mi w domu ale za to nie musze sie martwic o pieniadze. Tak, tak wiem nie bede miala emrytury lub mnie zdradzi lub cos tam jeszcze. Jeśli chodzi o to czy lubię dbanie o dom czy nie to jest to mniej więcej taki sam poziom "lubienia" jak przy pracy zawodowej. Czasami lubię czasami jest zapierdziel. A apropo tego że mężczyźni źle postrzegają feminizm. Większość feministek jakie widzę lub słyszę mówią o prawie do aborcji jakby to była najważniejszy problem współczesnych kobiet. Nie słyszałam aby się tak zorganizowały i wymusiły program budowy żłobków dla 100% dzieci.

Gość gość
spójrz na to w ten sposób - g****o będą obchodziły cię żłobki jak zajdziesz w niechcianą ciążę.

Gość gość
Normalne kobiety nie zachodzą w niechcianą ciążę, a jeśli chodzi o patologie to tam jest cały wachlarz problemów nie koniecznie "feministycznych".

Gość gość
A ja wtedy przytakuje, grzmoce przez jakiś czas i olewam. I to bez wyrzutów sumienia. & Niech ci i twojej przyszłej córce spełni się wszystko, czego życzysz innym;))

Gość gość
niestety każdy może zajść w niechcianą ciążę tak jak każdy może mieć pecha mieć uszkodzony płód albo zachorowac na raka w czasie ciąży. I wtedy ostatnie co cię będzie obchodzić to ilość złóbków

Gość gość
gość dziś Nie chodzi mi o Twoją emeryturę. Po prostu dobrze pamiętam, jaką minę miał mój mąż, jak złamałam prawą rękę :D Więc lepiej faceta uczyć na bieżąco, bo potem nawet ze złamaną ręką trzeba po niemocie poprawiać.

Gość gość
Chcesz powiedzieć że wszystkie problemy jakie nas mogą spotkać w życiu powinniśmy rozwiązywać w taki sposób? Chore dziecko, wiadomo będzie ciężko w życiu ale co jak ty zachowujesz? Pewnie usprawiedliwisz męża że "pozbędzie sie" problemu i odejdzie. Przecież po co ma się męczyć?.

Gość gość
zależy jakie masz podejście, chory płód to nie jest chore dziecko i można zapobiec urodzeniu się kolejnej, niepełnosprawnej osoby. Każdy powinien mieć prawo do tego wyboru, chyba, że ty otworzysz fundację zajmującą się osobami upośledzonymi lub/i niepełnosprawnymi od urodzenia aż do śmierci

Gość gość
gość dziś Wiesz, 500+ było swego czasu krytykowane właśnie pod kątem tego, że lepiej wyszłoby, jakby z tej kasy były żłobki/przedszkola. A co do aborcji, to żyjemy w kraju, gdzie lekarz zasłoni się klauzulą i nawet ewidentne wskazania stają się teoretyczne.

Gość gość
A czy nie lepiej byłoby aby coś takiego jak czarny protest zrobic pod haslem "dajcie 100 mld na osrodki opiekuncze dla chorych dzieci aby odciazyc matki". Dlaczego w taki sposob kobiety nie walcza o prawa?