Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwy ślub kościelny z dnia na dzień ?

Polecane posty

Gość gość

Chcę zapytać czysto teoretycznie, czy gdyby tak zupełnie niczego nie planować, jutro pójsć do kościoła i poprosić księdza o ślub w tym samym dniu ? Ciekawi mnie to, dlatego, że pamietam kiedyś oglądałam film, gdzie było coś podobno i teraz chcę wiedzieć, czy to jest możliwe w życiu realnym czy tylko w filmach ?

Gość gość
A co juz ci sie spieszy zeby kolejnemu facetowi zycie zniszczyc tępa księżniczko z bagien?

Gość gość
Jeżeli nie wiesz takich prostych rzeczy to na sranie ci ślub kościelny? Bo na filmach widziałaś? :-P

Gość gość
nie mozna z dnia na dzien. no chyba, ze to jakis wyjatkowy przypadek. trzeba czekac kilka miesiecy, zeby narzeczeni sie upewnili, ze naprawde chca I moga ze soba wytrzymac cale zycie. albo sie rozmyslic.

Gość gość
Wcale nie musza czekac kilka miesiecy . Poza tym w KK bardziej chodzi o spowiedz i " nauki" ;) Moze to zalezy jaki kosciol ?

Gość gość
Muszą się ukazac zapowiedzi w twojej parafii, przez 3 kolejne niedziele, nawet gdybys pominęla nauki przedmałzenskie. Spowiedz moze byc w dniu slubu.

Gość gość
Musza ? I po co to komu ?

Gość gość
Żeby inne idiotki mogły się upomnieć o swoje prawa :-D

Gość gość
no właśnie- musi być spowiedź, nauki przedmałżeńskie, do tego zapowiedzi (przez 3 ndz, czy nikt nie zna przeciwności). Wątpię, żeby tak z dnia na dzień bez powyższych rzeczy dali ślub