Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beznadziejna_12

Pomocy.. jak uciec ?

Polecane posty

Gość gość
Bierz dokumenty, jak znajdziesz to pieniądze i mały bagaż typu plecak, żebyś nie musiała dźwigać. Jesteś zbiegłą uciekinierką, potrzebującą pomocy. Policji lub w szpitalu mów, że jesteś ofiarą przemocy domowej, jesteś w ciąży i potrzebujesz pomocy, nie znasz jeżyka. Od osoby nie znającej języka nie będą wymagać szczegółów w pierwszych słowach.

Gość gość
Dla mnie jestes wariatka i chora psychicznie skoro chcialas dziecka z kims takim i zakladalas ze wykorzystasz dziecko zeby gach cie pokochal - powinni odebrac ci to dziecko bo chcesz nim dalej grac w zyciu a ciebie zamknac i wykastrowac bo narobisz kolejnych dzieci

Gość gość
Jestem ofiarą przemocy domowej, jestem w ciąży i potrzebuję pomocy, nie znam języka, proszę o pomoc. Jeg er et offer for vold i hjemmet, jeg er gravid og jeg har brug for hjælp, jeg kender ikke sproget, behage hjælp. To tłumaczenie z translatora. Zrób może zdjęcie tego tekstu telefonem.

Gość gość
LOKK Schroniska dla kobiet, pomoc dla ofiar przemocy domowej – kobiet i dzieci Wiele lokalizacji na terenie całej Danii Całodobowa infolinia: 70 20 30 82 http://www.lokk.dk To dane skopiowane ze strony polskiej ambasady w Kopenhadze. Może spróbuj zadzwonić na ten numer telefonu.

Gość suzi525
Pomału ,dziś jeszcze nie uciekaj,co nagle to po diable.Siedź w domu poczekaj ,bo nie mam jeszcze czasu. Wszystko musi być przygotowane i zaplanowane a nie na łapu capu

Gość gość
Prowo, nie ma takich kretynek

Gość gość
W danii kazdy mowi po ang ale ang pewnie tez sie nie nauczylas przez 20 lat siedzenia na d***e

Gość gość
Jeszcze bys sie mocno zdziwila ile glupich Polek zyje tak jak ta debilka autorka! Dziecku zycie zniszcza byle tylko fiuta przytrzymac!!!

Gość gość
A dlaczego wyzywacie autorke? Po ukr wy macie lat??? Ja naprawde nie wiem, ze nikt was kultury w zyciu nie nauczyl? Zachowujecie sie jak zule z pod sklepu wiejskiego...

Gość gość
Gosc 09.40 mam nadzieje, ze nie jestes kobieta bo wstyd :/

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie tymi starymi paszkwilami co swoja zlosc i brzydote wyladowuja na kafe. Badz silna!

Gość Beznadziejna_12
Troche przykro ale pewnie taka reakcja bo to wyglada naprawde dziwnie .. ale przed ślubem bylo inaczej wręcz świetnie .. potem cos sie zepsuło on jest strasznie zazdrosny usunełam instagrama wszystkie konta w necie mam jedynie fb ktorego sprawdza .. jest starszy odemnie i ta zazdeosc zamienila sie w obsesje sam sie nakreca a powodów mu do tego nie daje .. są lepsze dni wiadomo ale przeważaja te krytyczne a nie ma nic gorszego jak samotnosc w zwiazku jeszcze z bąbelkiem pod sercem

Gość suzi525
Jak wam nie wstyd pisać te wszystkie bzdury,tak jak byście nie znali życia a autorka jest młodziutką dziewczyną i życia jeszcze nie zna w ogóle.To nie prawda,że wszyscy w Danii mówią po angielsku tak jak nie jest prawdą,że w Niemczech wszyscy mówią po angielsku,większość tylko po niemiecku i to jeszcze niepoprawnie.Te wszystkie głupoty wypisują ci,którzy siedzą na dopie i nigdzie nie byli.

Gość gość
Autorko i jaki wkoncu masz plan? Dzialaj! Jak juz podielas decyzje i odejsciu to zrob to jak najszybciej.

Gość Beznadziejna_12
Mam dzisiaj usg dlatego palnune jeszcze z nim tam pojechac dzisiaj wszystko dogram a rano jak wyjdzie poprostu pojade do szpitala i tam poprosze o pomoc na to sie nastawiam

Gość gość
Co do ang pisalam o Danii a nie nie o Niemczech! Czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
Dobrze. Tylko nie zwlekaj! Czasami cos w zyciu wydaje sie nie do przejscia, ale zawsze jest jakies wyjscie. Moze poczytaj co Ci sie nalezy w Danii jako samotnej mamie. Nie ma tam jakis polskich prawnikow?

Gość gość
Nikt jej nie wyzywa! Po prostu napisalam prawde! Zaszla zeby "polepszyc" sobie z nim uklad! Zrobil sie niemily, pil, bil, znudzil sie wiec trzeba sobie trzasnac z nim dziecko zeby dakej dawal kase i utrzymywal - proste! On juz hedno dziecko ma ktore olal ale co tam! Kto by sie przejmowal ze kokejne tak samo potraktuje - a moze tym razem sie uda i bedzie dawal kase? Dla mnie takie kobiety to szmaty nie matki!!! Byle wypiac tylek i podtrzymywac fikcje zwiazku, byke tylko nie odejsc bo co kolezanki powiedza? Ze bogaty ja rzucil? W doopie z tym co dziecko bedzie przezywalo - byle tylko wszyscy widzieli ze niby jest cacy zwiazek!

Gość Beznadziejna_12
Hahahahahah przepraszam ale nie moge z ostatniego komentarza biedna kobieto .. nie udzielaj sie kiedy nie masz nic mądrego do powiedzenia

Gość gość
Do 10:45 idz sie lecz kobieto! Przeciez ona nie chce z nim byc! Nie umiesz czytac? To do podstawowki sie wroc!

Gość Beznadziejna_12
Dziecko powstało w wyniku miłosci przynajmniej z mojej strony pare miesiecy wczesniej poroniłam pierwsze dziecko to mnie załamało bo gdy dowiedziałam sie o coazy bałam prze szczęśliwa jak nigdy .. dlatego tak bardzo chciałam spróbować raz jeszcze i udało i nic mi tego szczescia juz nie odbierze. Mysle o dziecku ale nie tylko w kwestji tego ze przy ojcu bedzie miało wszystkie materialne rzeczy ale bardziej chce zeby czuło miłość i widziało jak ludzie sie szanują a nie zachowują jak niedojrzałe dzieciaki . Dlatego prosze skonczcie temat dziecka bo nie tą kwestje poruszyłan na forum .

Gość suzi525
Beznadziejna_12 ,nie rób niczego pochopnie .Napisałam na FB do znajomej Polki,która mieszka w Danii ,ale niestety ,ona nie chce pomagać innym. Naucz się posługiwać tłumaczem ,który mam nadzieję zainstalowałaś. Ustaw tak abyś miała język polski po jednej stronie a np.niemiecki czy angielski po drugiej stronie,to wszystko można zmieniać w zależności od potrzeb. Nie musisz tam nawet pisać,wystarczy ,że klikniesz symbol mikrofonu i powiesz zdanie ,nastąpi automatyczne przetłumaczenie tekstem i jeszcze to usłyszysz.Zdania powinny być krótkie i pełne czyli np. nie ,szukam pomocy tylko , ja szukam pomocy , inne, np ,mój mąż mnie maltretuje i.t.d. Dobrym wyjściem jest zadzwonienie do polskiej ambasady w Danii ,oni tez powinni ci pomóc. Najprościej jest pójść na policję i tam przy pomocy tłumacza zacząć rozmowę,potem myślę,że znajdą tłumacza. To,że w tej chwili mąż cię nie bije to nie jest powód abyś nie miała powiedzieć,że on nie używa przemocy,jeśli raz cię uderzył to zrobi to drugi raz i tysięczny,tacy ludzie zmieniają się ,ale tylko na gorsze. Nie mów,że w tej chwili nie bije,mów,że używa przemocy psychicznej i fizycznej i ,ze nie masz siły być z nim dłużej i ,że prosisz o pomoc. Nawet nie odpowiadaj na te głupie komentarze ,bo to są ludzie pokroju twojego męża,którzy swoim bliskim gotują takie samo piekło jak twój mąż tobie ,bo właśnie mają taki pogląd na świat.To patologia. Liczyłam na tą znajomą,ale za granicą Polak Polakowi wilkiem.

Gość Beznadziejna_12
Z tym ostatnim też sie zgadzam. Dziekuje Ci za pomoc naprawde.. a ta aplikacja jest świetna bardzo mi pomoże

Gość suzi525
Nie rób niczego pochopnie a z tą apką nawet z Chińczykami się dogadasz. Możesz nawet zrobić zdjęcie tekstu ,w apce jest symbol aparatu,kliknij w ten aparat,skieruj telefon na tekst i zrób zdjęcie ,oczywiście musisz ustawić na język w jakim jest tekst ,np. na niemiecki gdy tekst jest w niemieckim a drugi na polski,potem palcem przesuń bez odrywania po tekście,jak puścisz palec to tekst zostanie automatycznie przetłumaczony,takie dosłownie czary mary. Gdy jeszcze nie znałam niemieckiego to nawet czasami rozmowy w ten sposób prowadziłam,w trakcie rozmów język sam zaczyna się zmieniać po skończeniu tłumaczenia.Apka dużo ci pomoże,wszędzie ,w sklepie ,w urzędzie. Pisz o swoich działaniach.

Gość gość
Mysle o dziecku ale nie tylko w kwestji tego ze przy ojcu bedzie miało wszystkie materialne rzeczy ale bardziej chce zeby czuło miłość i widziało jak ludzie sie szanują a nie zachowują jak niedojrzałe dzieciaki . Dlatego prosze skonczcie temat dziecka bo nie tą kwestje poruszyłan na forum . xxx Czyli jego kasa jednak byla bardzo dla ciebie wazna! A to o szacunku - to juz padalam! Robisz sobie dziecko z gosciem ktory cie poniza i bije bo chcesz zeby "czulo milosc i widzialo jak ludzie sie szanuja"???? Naprawde - lecz sie na nogi bo na glowe juz za pozno!!! I do tego wszystkiego bedziesz nam mowila o czym mamy pisac a o czym nie?

Gość gość
Idiotka jakich malo. Na szczescie to prowo