Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziaaa88

odstawienie tabletek.brak ciąży i okresu

Polecane posty

Gość madziaaa88

Witam dziewczyny, 20 lipca odstawiłam tabletki po 1.5 roku brania ponieważ zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko. 22 lipca dostałam krwawienia z odstawienia które trwało 4 dni. Po tym czasie kochaliśmy się co 1-2 dni bez zabezpieczenia. powinnam dostać już okres ale poki co nic się nie pojawia, kilka dni temu bolały mnie piersi jak przed okresem ale już się czuje normalnie. Wczoraj robiłam test i wyszedł negatywny. czy któraś z was też miała tak poprzestawiane miesiączki po odstawieniu tabletek?

Gość gość
Ja tak miałam. Pozytywny test wyszedł mi dopiero 4 dni po spodziewanej miesiączce. Po tabletkach pierwsza owulacja wystąpiła tydz później. I do samego końca ciąży miałam tydzień różnicy w terminie porodu. Kiedy powinnaś planowo dostać okres?

Gość gość
Po odstawieniu tabletek nawet przez kilka m-cy można nie dostać okresu, to normalne.,

Gość Cleo1976
Rozregulowanie cyklu to najczęstszy objaw po odstawieniu pigułek.Wcześniej cykl był sztucznie regulowany przez hormony.Potrzeba ok.3-6 miesięcy, żeby wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Ja każdorazowo po odstawieniu tabletek nie dostawałam okresu ze 2 m-ce i miałam go wywoływany innymi tabletkami.

Gość madziaaa88
okres powinnam dostać 5 dni temu. Wydaje mi się że test w tym momencie powinien już wykryć ciąże

Gość madziaaa88
Poczekam jeszcze tydzień, dwa i chyba pójde do ginekologa po jakieś tabletki na wywołanie okresu

Gość Cleo1976
Nie.Test domowy z moczu może czasem wykryć ciążę dopiero 7 dni po przewidywanym terminie okresu.

Gość madziaaa88
Cleo poczekam i zrobię test jeszcze w sobote ale jakoś nie robie sobie nadziei bo dużo osób mi mówiło że pierwsze cykle po odstawieniu tabletek są bezowulacyjne. Chciałabym dostać już okres i zacząć starania w kolejnym cyklu

Gość gość
To tez zależy od indywidualnej płodności. Jeśli masz przeciętna to będzie tak jak dziewczyny pisały 3-6 miesięcy aż się wyreguluje. Jak masz dobra to od razu zajdziesz jak ja tylko możesz mieć różnice w terminie

Gość madziaaa 88
Ja mam już dwójkę dzieci i w obydwie ciąże zaszłam w pierwszym cyklu starań,tylko że wtedy nie stosowałam tabletek.

Gość gość
Tabletki bardzo szkodzą tylko kalendarzyk i guma reszta szkodzi. Tak nam powiedział ginekolog podczas jednego z badań cipki. Nam bo nie wstydzę się partnera i jest zawsze podczas każdego badania krocza i wspierał porody. Dziś nawet może być takie badanie. ...Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl www.poranny.pl › Magazyn..... .jak można się wstydzić swej połówki a obcego faceta ginekologa nie ciemnota!