Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pancialalcia

Testy owulacyje

Polecane posty

Gość pancialalcia

Hej od 21 do 25 dnia cyklu lekarz kazał brać luteinę dopochwowo aby uregulować okres. A, że staramy się o dziecko postanowiłam robić testy owulacyjne. Pierwszego dnia dni płodnych kreska ledwo widoczna drugiego też trzeciego ciemniejsza zwartek również piątego jeszcze ciemniejsza szóstego jak w dniu piątym. Czy testy są wiarygodne przy zażywaniu luteiny? Proszę o pomoc.!

Gość gość
Aby test owulacyjny można było uznać za pozytywny to musi być kreska testowa taka sama bądź ciemniejsza od kontrolnej, luteina nie ma tu nic do tego, całkiem inny hormon.

Gość Cleo1976
Tak.Luteina ma właśnie pomagać zarówno w wystąpieniu owulacji, jak i -potem-miesiączki.Testy owulacyjne mogą (nie muszą) wychodzić pozytywnie nawet we wczesnej ciąży-dopóki hormon ciałka żółtego jest obecny w organizmie.

Gość gość
czyli może być taka możliwość że mam owulacje a pomimo tego testy wychodzą negatywne?

Gość Cleo1976
Tak.Jeśli poziom hormonu jest niższy od czułości testu.Mnie np.test paskowy z moczu jeszcze nigdy nie wyszedł pozytywnie -a owulację z całą pewnością miałam.