Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Veronika1101

Miesiączka, a dwie kreski na teście?

Polecane posty

Gość Veronika1101

Witam. Mam nieregularne miesiączki. Planuje dzidziusia . I nigdy nie wiem kiedy są dni plodne i kiedy mam się starać bo ciągle wszyskto się przestawia. Nie mam siły. Pomóżcie. Jakie są wasze metody ? Ile się staraliście o dziecko? Czy ktoś z was Mial miesiączkę , a była w ciazy?

Gość gość
a powiedz badalas kiedys hormony? bo nieregularne cykle nie biora sie znikad

Gość Veronika1101
Nigdy się nie badałam:/

Gość gość
nieregularne cykle czyli od ilu do ilu dni mają?

Gość gość
Na twoim miejscu zaczęłabym od wizyty u ginekologa, by ustalić przyczynę i ewentualne leczenie nieregularnych miesiączek.

Gość gośćagaa
autorko zacznijmy od tego, czy mialas kiedys robione usg?

Gość Veronika1101
Raz mam tak,że miesiączka jesr co 28 dni a później co 35 dni. Ale zawsze wszyskto było okej ,żadnych problemów. Zazwyczaj jak jestem przeziebiona, chora albo mam dużo stresu to się przestawia

Gość Veronika1101
Tak miałam wszystko było okej. Zdrowa baba

Gość gość
To są regularne cykle. Nieregularne są kiedy jeden trwa 30dni a kolejny 50. Starać się co 2-3dni i tyle.

Gość gość
hm a miewasz dluzsze cykle niz 35 dni?

Gość gość
nie powiedzialabym ze sa nieregularne, a mialasjuz kiedys robione usg?:)pytam ponownie

Gość Veronika1101
Nie tylko 35 teraz miałam 3 miesiące podrząd 35dni . Jezu to dobrze już się bałam ze to nieregularne :/

Gość gość
a przepraszam teraz zauważyłam, cykle masz regularne ja dla idealnego wyrownania ksiazkowego biore duphaston czyli progesteron i wtedy wszystko jest idealnie

Gość Veronika1101
Napisałam ze miałam robione usg. Wszyskto było okej . Chodzę do ginekologa twierdzi ze zdrową i wszystko jest w porządku

Gość Veronika1101
Staramy się od maja . Teraz 26 mam dostać miesiączkę czułam się dziwnie mam jakieś podejrzenia ze może się udało, ale nie chce sobie robić nadziei ..

Gość gość
Zmień ginekologa, bo co on może wyczytać z USG na temat Twojej płodności (że o mężu nie wspomnę). Będzie widział, w jakim stanie są jajniki, macica, czy dochodzi do pęknięcia pęcherzyka, ale to za mało. Trzeba sprawdzić poziomy podstawowych hormonów: FSH, TSH, progesteronu, prolaktyny, estradiolu, LH, testostetronu (skąd wiesz, że wszystko ok?).

Gość gość
Aha, i nie ma czegoś takiego, że jest miesiączka i ciąża. Ja sama miałam krwawienia w czasie ciąży, ale to było krwawienie z rozpulchnionej szyjki macicy. Bywa, że krew pochodzi z krwiaka lub naczyniaka. Gdy krew jest z macicy, to jest to poronienie!

Gość gość
Sorry że nie na temat. Ale dziś mam 30dc test wychodzi negatywny a @ brak. Objawów też. Czy to za szybko na test pozytywny gdzy do zapłodnienia doszło 14-15.08 ? Dziękuje z góry za odp.

Gość gość
Znajoma jest w ciąży i okres miała do 5 miesiąca. Chodziła po różnych ginekologa lekarzach itp i każdy lekarz mówił,ze wszyskto jest ok i ze miesiączka może wystepowac. Na początku ciąży gdy jeszcze nie wierziala ze nosi pod sercem dzidziusia lekarz myślał że ma jakiegoś gyza. (Brała tabletki anty) obiawy na ciaże ,a tu miesiaczka co miesiąc o wyznaczoniej dacie. Poszła do ginekologa a tu ciaza. Przez tabletki organizm wariuje i możemy mieć miesiączkw i być w ciąży nie tylko gdy bierzemy tabelki

Gość Veronika1101
Moja koleżanka tez miała miesiączke do 4 miesiąca ciąży. Ma zdrowa córeczkę. Tez chodziła po lekarzach bo myślała ze cos nie tak . A każdy mówił ze wszyskto ok bo każdy organizm jest inny i reaguje inaczej i @może wystepowac.

Gość gość
W ciąży nie ma miesiączki, są tylko krwawienia. Ja krwawiłam kilka razy do połowy ciąży, za każdym razem leżałam w szpitalu i dostawałam luteine.

Gość gość
Miesiączka wyklucza ciąże. Mogą być krwawienia przypominające miesiączkè, ale nie miesiączkaż! !!!!!