Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Veronika1101

Staram się o dzidziusia,miesiaczka, zabezpieczenia dyskusja pomocy

Polecane posty

Gość Veronika1101

Staram się od czerwca o dziecko razem z narzeczonym. Raz mam miesiączkę co 28 dni raz co 35. Miesiączkę mam dostać teraz 26. Dziwnie się czułam, ale nie mam pewności czy to ciaza. Bolala mnie macica,jajniki czego nigdy wcześniej nie miałam. 2 dni temu pobolewaly mnie piersi teraz przestały. Nie mam pojęcia czy to ciaza czy znowu się nie udało.. ile wy staraliście się o dziecko jak? I wszyskto co wiecie na ten temat pomocy :)

Gość Cleo1976
Jeśli miesiączkę masz w przedziale 28-35 dni, to jest to REGULARNIE.A to dobrze wróży zajściu w ciążę.Licząc czysto matematycznie (czego się już nie robi) dni płodne masz gdzieś między 7 a 25 dc.Jeśli współżyłaś w tych granicach, 14 dni po ostatnim stosunku wykonaj test ciążowy.Jeśli chcesz wiedzieć dokładnie, kiedy jesteś najbardziej płodna, obserwuj śluz i/lub temperaturę albo kup test owulacyjny z moczu lub ze śliny.Ja tak właśnie robiłam, bo mam zaburzenia hormonalne i nieregularne cykle.Dobrze jest współżyć codziennie lub co drugi dzień-i nie stresować się zbytnio (to utrudnia zajście w ciążę).Powodzenia.

Gość gość
28-35 dni to regularne cykle? sorry nie podważam twojej wiedzy, ale zawsze myślałam, że regularne to mam ja, czyli co 28 dni i czasem, ale to rzadko co 30. Autorko test polecam zrobić najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Nie spamuj wątkami wstrętna króliczyco

Gość Cleo1976
TAK.Cykle w których występują odchylenia do 7 dni uważa się za regularne.:) Dlatego niektórzy radzą test ciążowy wykonać dopiero tydzień po terminie spodziewanej miesiączki.Idealnie równe cykle 28-dniowe w dzisiejszych czasach zdarzają się rzadko.(Chyba że cykl jest sztucznie "wyregulowany").A to dlatego, że data owulacji -od której zależy miesiączka-jest podatna na zaburzenia.Miesiączka powinna wystąpić 10-18 dni po owulacji.Jeśli nie wystąpi 21 dnia-wykonujemy test ciążowy.Jeśli wyjdzie negatywny, a miesiączki brak, oznacza to właśnie przesunięcie owulacji.

Gość Agula1805
nikt tu niczym nie spamuje. Każdy ma prawo coś tu napisać. A jak się nie podoba to sie nie wchodzi tylko czyta się dalej . Ludzie potrafią być wredni. Do wszystkiego się doczepia. Idz posprzątaj chłopakiem się zajmij a nie głupoty wypisujesz i ty spamujesz pod innymi postami dowartosciowac się chcesz? Ludzie tu przychodzą po dobre rade jak chcą się czegoś dowiedzieć to nie jest stroną do głupich komentarzy. Pozdrawiam

Gość Veronika1101
Dzięki dziewczyny! Jestescie najlepsze :) nigdy dokładnie nie znałam się na tych dniach płodnych itp zawsze mialam problem żeby "odczytać" kiedy to nastąpi :/

Gość Veronika1101
Miesiączkę mam dostac 26 ,ale korci mnie żeby zrobić już test żeby się dowiedzieć jak najszybciej.. czy się udało czy nie :(