Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysztalowa

Brzuch jak okrągly balon!!!pomocy

Polecane posty

Gość krysztalowa

Witam Mam problem. Zapewne temat się już przejawial ale moja sytuacja jest troszkę inna. Od roku mój brzuch wygląda jakbym była w ciąży! Jestem wysoka i w każdym miejscu szczupła a brzuch wygląda jak piłka. Potrafię go wciągnąć tak że robi się całkiem płaski ale wystarczy że wypije wodę a już jest wydety. Uprawiam sport nie jadam słodyczy, nie pale pije dużo wody ostatnio zaczęłam pić błonnik wyeliminowała nabiał i wszystkie wzdymajace produkty typu białe pieczywo i nic. Jestem po 2 operacjach. Pierwsza ginekologiczna plus zapalenie otrzewnej druga po niespełna 3 msc zapalenie ropne wyrostka. Czy to może być przyczyną tak dużego brzucha? Na przepukline to nie wygląda. Ale Częstochowa boli mnie podbrzusze i mam problem z nietrzymanie moczu. U ginekologa i gastrolog byłam. Nic nie wyszło. Próby wątrobowe w normie. Nie mam już pomysłu od czego mój brzuch tak wygląda.

Gość Landryna39
tak to jest kiedy je sie spaghetti bolognese c***u glazie ciezki p********y

Gość gość
Idź do ginekologa może to otrzewnej. Moja mama ma raka jajnika i obiawy były od wielkiego brzucha.przerzuty do.otrzewnej.

Gość krysztalowa
gosc dzis 16:12 Nie strasz mnie!!! Juz mialam zapalenie otrzewnej kolejna operacja zle sie dla mnie skonczy. Ale ginekologicznie ( robilam usg) nic nie ma. Tzn. mam dalej torbiele bo one sie beda odnawiac ale to chyba nie jest przyczyna az takich wzdec brzucha.

Gość krysztalowa
landryna39 Nie jadam makaronu!!!! Czytaj ze zrozumieniem i potem komentuj nie potrzebuje tutaj jadu a kogoś kto tak jak ja jest w mlodym wieku po operacjach i ma ten sam problem. Zapomnialam dodac ze jestem tez po cesarce.

Gość gość
Musisz cwiczyc miesnie brzucha i uzywac kminku.

Gość krysztalowa
Kminku? a on nie jest ostra przyprawa? w jaki sposob? Cwiczę cardio 2 razy w tyg plus silowy. Miesnie brzucha jest ciezko wycwiczyc i zdaje sobie z tego sprawe ale moj brzuch nie ma faldek, ba on nie ma nawet luznej skory. poprostu wyglada jakbym miala urodzic!! a bedac w ciazy nie mialam takiego. To sie pojawilo wlasnie po tych pieprzonych operacjach.

Gość gość
Jedz nawet codziennie szczypte mielonego kminku, on pomaga przy wzdeciach.

Gość gość
Jezeli potrafisz wciagnac brzuch to potrzebujesz specjalnych cwiczen na miesnie brzucha.

Gość krysztalowa
Czasami wzdecia ustepuja i wtedy jak troszke sie wyprostuje widac zarysowane miesnie skosne. Zastanawiam sie czy nie mam rozejscia sie miesni gladkich? To podobno czeste po porodzie i objawy pasuja.

Gość gość
Jeżeli byłaś leczona antybiotykami możesz mieć po prostu zaburzoną florę bakteryjną jelit i stąd wzdęcia. Odstaw błonnik,bo on może nasilać dolegliwości. Kup dobre probiotyki np.Sanprobi IBS lub inne z dużą ilością żywych bakterii. Musisz sama próbować,co ci służy,a po czym masz wzdęcia.Nie ma jednego złotego środka. Możesz też zrobić wodorowy test oddechowy na SIBO ew. badanie kału pod kątem bakterii,pasożytów,niestrawionych resztek pokarmowych. W badaniu bakteryjnym kału wyjdą ci złe bakterie i prawidłowa flora bakt. Badanie obrazuje,ilościowy skład bakteryjny jelit. Na tej podstawie będziesz wiedziała,co dalej robić. A może brakuje ci enzymów trawiennych?

Gość krysztalowa
gosc dzis 18:19 dzieki, antybiotykow biore bardzo duzo bo w ciagu tego roku juz kilka razy.

Gość gość
Ja miałam ostatnio usg brzucha w http://endomed.com.pl/usg i na szczęscie wszystko wyszło dobrze. Szybko zapisałam się na usg i zapłaciłam tylko 120zl.

Gość gość
a może masz nietolerancję na gluten?

Gość gość
albo problem z jelitami i trawieniem.

Gość gość
Ja miałam tak przy niedoczynności tarczycy. Jeden dzień płaski brzuch a na drugi jak 6 miesiącu ciązy. Po tabletkach przeszło.

ja mam tak bardzo często i u mnie to wynika głównie z problemów trawiennych i ze złej diety... nie ma nic gorszego niż cięzkostrawne jedzenie. Wypij roztwór z dicopeg 10g powinno przejść szybko

Gość gość
Ja mam od dziecka nietolerancję glutenu a mam 32 lata. Kiedyś to był koszmar z jedzenie.... ze słodyczy mogłam tylko ..."chrupki kukurydziane". Teraz można przebierać i wybierać w zamiennikach ale niestety są dość drogie. Ostatnio na stronie firmy detbox zobaczyłam oferte diety pudełkowej bezglutenowej. Jak dla mnie osoby, która nie lubi stać przy garach taka opcja jest całkiem spoko.

Gość gość
Ja też mam problem z tym wszechobecnym glutenem i od czasu do czasu jak już nie chcę mi się kombinować, czytać tych etykietek to udaję się do restauracji www.oberza.com.pl i zamawiam na wynos. Bardzo dobrze, że teraz restaurację idą z duchem czasu i ułatwiają nam codzienność.

Gość gość
Ja nie mogę jeść glutenu bo robi sie brzuch jak ciąża

Gość Iga M
Ja miałam potworne wzdęcia długo po stosowaniu antybiotyku. Rozwiązaniem okazało się przywrócenie równowagi mojej florze bakteryjnej. Dzięki kolonbiotic 7gg w tydzień pozbyłam się objawów i mój brzuch wrócił do normalności

Gość gość
a nie masz przypadkiem problemu z trawieniem, albo ze wzdęciami ? A co za tym idzie biegunki i zaparcia ? To może tez być zespół jelita wrażliwego, miałam bardzo podobnie i niestety musiałam przejść na dietę, bo czegokolwiek bym sie nie napiła/zjadła to brzuch jak balon, zbadaj się, w trakcie diety, która chyba bede musiała stosować całe życia, bardzo pomaga mi preparat intesta, dzięki niej, nie mam tylu problemów i mam normalny stolec.

Gość Kamila

Miałam bardzo duze problemy aby wróciż z płaskim brzuchem po ciąży. Bardzo obwisałam mi skóra. Zdecydowałam się na zabieg plastyki brzucha i bardzo jestem zadowolona z efektów jakie uzyskała. Nadmiar tkanki tłuszczowej został mi usunięty. Zabieg robiłam w klinice Galena w Bielsko Białej https://klinikagalena.pl/ i polecam