Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wasz jedynak zareagował na wieść o rodzeństwie?

Polecane posty

Gość gość

Mój ma 7 lat i delikatnie mówiąc jest rozczarowany. Jest takim moim synusiem, przylepą i chyba boi się, że moją miłością będzie się musiał dzielić. W dodatku chciał brata, a na USG wychodzi, że będzie dziewczynka. A wasze jak zareagowały na wieść o rodzeństwie?

Gość gość
Moja byla w niebowzieta! Chciala siostre bedzie chlopak. Byla ze mna na USG i nie wiedzialam czy ciekawszy jej wyraz twarzy , czy dzidzi na monitorze. Dowiedziala sie ze ma brata, byla lekko zniesmaczona - " przynajmniej ci ciuchow podbierac nie bedzie" - blysk w oku i -" nooo". Moze byc brat! Maz tez chce. Tylko ja nie!

Gość gość
Źle i do tej pory mówi o siostrze "to dziecko". Ale przejdzie mu.

Gość gość
Rewelacyjnie. Syn miał 4 lata jak urodziła się córka. Jego siostrzyczka - tak mówi. Córka ma rok i dalej jest super. Pomimo, że 4 lata to duża róznica i dodatkowo to chłopak i dziewczyna to bawią się razem.

Gość gość
Moj syn mial 12 lat jak urodzilam corke przez pierwsze pol roku powtarzal zeby ja oddac do domu dziecka.Teeaz mama ma 1.5roku i jest super.

Gość gość
U nas jakoś przeszło to wyjątkowo łagodnie, od zawsze wiedział że planujemy mieć więcej dzieci, wspominaliśmy o rodzeństwie, a on bardzo je chciał mieć (chociaż najlepiej starsze). Tak że kiedy dowiedzial się o ciąży to po prostu cieszył się "że to już", nie miał preferencji co do płci- przynajmniej tak mówił, chociaż częściej wspominał o siostrze. Bardziej przeżywał to że ja w ciąży leżałam dużo w domu i trochę w szpitalu również. Nastawiałam się na różne problemy, ale po porodzie przeszło to wszystko wyjątkowo łagodnie. Dobrze się poczuł w roli starszego brata który jest większy, mądrzejszy, silniejszy, i pomaga maluchowi (jego wybór, my w kwestii kontaktów z siostrą daliśmy mu wolną rękę, robi z nią co chce i co lubi). Jest w wieku twojego synka.

Gość gość
I dobrze że nie starszy bo od ok 7lat zaczyna sie u jedynaków przeświadczenie że tak już bedzie zawsze...pisały juz kobiety starszych dzieci że po 10 roku to jest wręcz toksyczna reakcja .Ty jeszcze mozesz swojwgo przekonać tylko jedna uwaga -nie odstaw go szokowo i nagle w kąt bo znienawidzi "to dziecko" .