Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek16283

PYRANTELUM podczas karmienia

Polecane posty

Gość marek16283

Witam mam pytanie odnośnie PYRANTELUM w czasie karmienia 2tg dziecka. Otóż mój 5 letni syn ma prawdopodobnie robaki i lekarz przepisał nam powyższy lek, ja oczywiście zapytałam się czy można to stosować w czasie karmienia a on powiedział, że tak, bo się nie wchłania... Ja jednak mam obawy. Dzisiaj już karmiłam Core 1 bo karmię pół na pół kp i mm ale się martwię czy jej mleko nie zaszkodzi. Proszę o opinię jeżeli któraś z mam stosowała ten lek w czasie kp i nic się nie stało maluszkowi. Pozdrawiam

Gość gość
A mi z kolei pediatra odradzała. Dziecko też powinno się przebadać, jak nie wychodzi z kału to zrób chociaż morfologię, np. podwyższone eozynofile też świadczą o obecnośc***asożytów.

Gość marek16283
No tak tylko tu u mnie był lekarz rodzinny (pediatra) myślę że mogę mu zaufać i nic nie będzie córce no przyznam że wypiła tylko 60ml mojego mleka przez całe 3 brania 1 tabletki dziennie. Minęło już z 4h od wypicia mleka więc raczej już coś by było prawda?

Gość gość
U mnie też lekarz rodzinny- pediatra. Nie znam się na tym, nie jestem lekarzem, nie mam wykształcenia w tym kierunku, stwierdziła po prostu że wpradzie jest dozwolone w niektórych przypadkach ale ona osobiście zaleca odczekać, zwłaszcza że dziecko było malutkie i tylko na piersi. Pyrantelum to nie cukierki jednak. Mam zaufanie więc i w tej kwestii odczekałam, zwłaszcza że bądźmy szczerzy- takie odrobaczanie przedszkolaka to trochę pic na wodę, musiały by to robić solidarnie wszystkie dzieci z przedszkola wraz z rodzinami. Co z tego że moje nauczone higieny, pilnowania solidnego mycia rąk, jak idąc na obiad w parze z kolegą poda rękę takiemu brudasowi z żalobą pod paznokciami, świeżo po wizycie w toalecie.

Gość gość
Ja brałam jak mój syn miał 2 tygodnie. Jedną tabletkę. Lekarz kazał odczekać dobę i tak zrobiłam. To było trzy lata temu. Może teraz coś się zmieniło. Jakieś nowe badania czy coś... Twój lekarz chyba wie co robi.

Gość marek16283
Tylko raz ja nakarmilam scignietym mlekiem.... jutro mam wziąć ostatnią tabletkę więc nawet jej nie dam swojego mleka. Brałam ja o 12 a 14 sciagalam mleko. O 16 jej podałam więc myślę że jakieś skutki uboczne już by wyszły Co? Czytałam na innych forach i dziewczyny normalnie brały przy kp a jedna to nawet 2 tabletki. No cóż zostaje mi tylko obserwować, choć myślę że już by coś było prawda?

Gość gość
Ja stosowałam jak mała miała 5 miesiecy. Nic jej nie było.