Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osob co ma ogrzewanie gazowe mam pytanie

Polecane posty

Gość gość

Czy wiecie cos na ten temat kiedy maja wprowadzic odczyt zdalny?

Gość gość
Nie rozumiem zupełnie o co pytasz. O odczyt zdalny z gazowni? Wprowadzenie takich urządzeń zależy od samej gazowni, nie wszyscy mają przecież gaz z tej samej. Najlepiej zapytaj u swojego dostawcy. U mojego z ciekawości sprawdziłam- nie przewidują na razie powszechnego wprowadzania takich gazomierzy. Chodzi ci o to żeby nie mieć prognoz tylko rachunek za bieżące zużycie? To bywa do dogadania, czasem zależy od taryfy, można wtedy wysłać samemu odczyt licznika, nie przesadzajmy że ten jeden sms/mail co miesiąc to taki wysiłek. A co mają zdalne odczyty do ogrzewania gazem, to już zupełnie nie rozumiem, większość ludzi ma gaz w mieszkaniu, tylko część wykorzystuje go do ogrzewania.

Gość gość
twoje pytanie dotyczy instalacji CNG a nie LPG :)

Gość gość
U mnie to już jest.

Gość gość
A macie prognozy czy odczyt co miesieczny ? Co lepsze ?

Gość gość
a jakie miasto? do pani ktora ma odczyt zdalny. lepiej odczyt co miesiac placisz tyle ile zuzyjesz,.

Gość gość
Z rodziną mieszkamy w domu i bardzo się cieszę, że zeszłego roku udało nam się zrobić remont i ocieplić budynek. Teraz jest coraz zimniej, więc nie wiem jakie wysokie rachunki byśmy płacili, jakby tego remontu nie było. Fachowcy namówili nas na system CARBON od caparola. Ciepło fajnie trzyma i nie ucieka poza niego