Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hejhejwszystkim

Potrzebuje waszej porady. Doświadczenie

Polecane posty

Gość Hejhejwszystkim

Staram się o dziecko. Przez cały miesiąc się staramy o dziecko (od maja) nie mam pojęcia czy teraz się udało czy to objawy na miesiączkę . Dziewczyny Jak rozpoznajecie ,ze macie dni plodne ? Ze to juz musicie się starać. Miała któras z was tak ,ze myślała ze się nie udało, że to objawy na miesiączkę, a to jednak była ciaza? Czy te objawy u niektórych kobiet faktycznie są aż tak podobne do boleści przed okresem? Proszę o odpowiedź pytam tu właśnie o te objawy ciąży. Czy myslala któraś z was ze to okres ?

Gość Hejhejwszystim
Dodam że tydzień albo 1.5 tyg temu bolały mnie jajniki i macica co nigdy tak nie miałam :/ bo jak mam dostać okres to boli mnie i od razu w ten sam dzien dostaje albo na drugi. Parę dni temu także zaczęły boleć mnie piersi ,ale tu mam mieszane uczucia bo na okres tez mnie zawsze bolały. ..

Gość gość
Po co zakladasz drugi temat o tym samym????????

Gość gość
Drugi ? To już trzeci jej temat! Kobieto my tu wróżkami nie jesteśmy! Jak masz podejrzenia o ciąże to zrób test do cholery. To kosztuje 10 zł. A jak nie wiesz kiedy są dni płodne to sobie poczytaj w necie albo zapytaj ginekologa albo rób testy owulacyjne

Gość gość
Nie widzisz kiedy masz dużo śluzu o konsystencji kurzego jaja? Jeśli nie to skorzystaj z kalkulatora dni płodnych w necie. U mnie się sprawdziło, zaszłam za pierwszym razem.

Gość gość
Ja jajeczkowanie rozpoznawałam po porannym ciągnącym śluzie o konsystencji jaja kurzego jakkolwiek to niefajnie brzmi, no ale to chyba był mój jedyny sposób bo termometru nie posiadałam. Ale z doświadczenia już wiem że nie ma co sie starać dokładnie w ten dzień bo wtedy i tak nigdy nie wiesz na czy to jajeczko już czeka czy właśnie kończy swój żywot a jak czeka to ile zejdzie zanim plemniki dotrą i czy sie nie spóźnią dlatego uznałam że najlepiej sie starać już 3 dni przed kalendarzykowo spodziewanym dniem owulacji raz dlatego że kalendarzyk może sie mylić bo ciało nie dostosowuje sie stricte pod kalendarz a dwa, że te plemniki to nigdy nie wiesz ile im zajmie dotarcie do celu że tak powiem. Dodam jeszcze że cholernie ważne jest odstawić wszelkie używki wyglądające pozornie na niewinne takie jak kawa już conajmniej miesiąc przed bo organizm wtedy może być po prostu słaby i mało wydolny jak chodzi o płodność.

Gość gość
"Przez cały miesiąc się staramy o dziecko (od maja) " To nie miesiąc sie staracie tylko 4 miesiące. Troszke długawo sie robi powoli.

Gość gość
Wygogluj sobie o metodzie ustalania dni plodnych metoda sluzowa Billingsow, albo termiczna, albo kup test.

Gość gość
Wrzuc na luz kobieto,to nie wyscig. Plemniki musza dojrzec,przy codziennym wspolzyciu sa slabe,moze dlatego nie jestes jeszcze w ciazy? Dni plodne masz mniej wiecej w polowie cyklu,miesiaczki masz regularne. Przy twoim parciuna ciaze mozsz miec ciezko. Pamietaj,ze na dziecko tak czy siak bedziesz musiala czekac miesiacami.

Gość gość
Winko, relaks, przeswiadczenie w głowie że co ma być to będzie. I będzie :) O ile wszystko z Wami ok. My zrobiliśmy badania po nieudanych probach. Okazało się że jesteśmy zdrowi więc wrzucilismy na luz. I niedługo witamy nasza córeczkę :)