Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Veronika1101

Potrzebuje waszej porady. Doświadczenie

Polecane posty

Gość Veronika1101

Staram się o dziecko. Przez cały miesiąc się staramy o dziecko (od maja) nie mam pojęcia czy teraz się udało czy to objawy na miesiączkę . Dziewczyny Jak rozpoznajecie ,ze macie dni plodne ? Ze to juz musicie się starać. Miała któras z was tak ,ze myślała ze się nie udało, że to objawy na miesiączkę, a to jednak była ciaza? Czy te objawy u niektórych kobiet faktycznie są aż tak podobne do boleści przed okresem? Proszę o odpowiedź Dodam że tydzień albo 1.5 tyg temu bolały mnie jajniki i macica co nigdy tak nie miałam :/ bo jak mam dostać okres to boli mnie i od razu w ten sam dzien dostaje albo na drugi. Parę dni temu także zaczęły boleć mnie piersi ,ale tu mam mieszane uczucia bo na okres tez mnie zawsze bolały. .. jak to jest z tymi objawami? ;)

Gość Cleo1976
Jeżeli starasz się o dziecko, najlepszym rozwiązaniem są testy płodności-z moczu (paskowe, działają podobnie do ciążowych) -jednorazowe.Lub jeszcze lepiej-takie ze śliny, wielorazowego użytku.Te pokazują nie tylko sam dzień owulacji, ale i pozostałe dni płodne.Objawami płodności są też mokry, rzadki śluz, czasem z domieszką krwi, bóle jajników, zwiększona ochota na seks.

Gość Cleo1976
A co do pierwszych objawów ciąży to rzeczywiście bywają podobne do tych "na miesiączkę." To dlatego, że za jedno i drugie odpowiada początkowo ten sam hormon (luteina).Mogą więc Cię boleć piersi (u mnie w II fazie cyklu są one jakby lekko podniesione, tuż przed miesiączką "opadają"-więc jeśli tak się nie działo, wiedziałam, że jestem w ciąży), możesz czuć się lekko obrzmiała, więcej siusiać i odczuwać pobolewania w brzuchu, a nawet niewielkie plamienia.Tak naprawdę jednak pewnymi objawami są: temperatura podniesiona przez 21 dni, test pozytywny i stwierdzenie ciąży przez lekarza.