Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aptyp

kiedy to pragnienie minie?( popęd i te sprawy)

Polecane posty

Gość aptyp

Witam,otóż mam 21 lat,nigdy nie miałem dziewczyny,nie całowałem się( nawet zwykłe cmokanie w policzek) i czasami mi to doskwiera lecz raczej wtedy gdy widzę inne pary lub mam gorszy dzień.Jestem katolikiem który przyjmuje całe nauczanie Kościoła więc w życiu mam 2 drogi: kawalerstwo co jest tożsame z czystością oraz małżeństwo poprzedzone narzeczeństwem i życiem w czystości, potem rodzina i dzieci itp w dużym uproszczeniu mówiąc.Teraz powiem w czym problem: otóż CHCE BYĆ KAWALEREM i żyć w pojedynkę lecz pojawiające się czasem negatywne odczucia oraz popęd seksualny są kłopotliwe( owszem żyje obecnie w czystości,na ulicy czasem nawet odwracam głowę gdy widzę kobietę aby uniknąć grzechu i nieczystych myśli i jest to jak najbardziej wykonalne) Pytanie więc czy wraz z wiekiem popęd się zmniejszy oraz zaniknie w podświadomości pragnienie bycia z kimś powiedzmy w wieku 35 lat? Słyszałem opinie że pote gdy człowiek ma koło 30 lat to już obojętnieje na widok par i zmniejsza się mu popęd i niejako czuje się w swoim stanie jak ryba w wodzie,na ile to jest prawdą? Jakie jest wasze zdanie?

Gość gość
Masz jeszcze czas...

Gość gość
popęd mija w trumnie.

Gość aptyp
Otóż nie czyta pan ze zrozumieniem, ja nie chce nigdy mieć dziewczyny ale chce być kawalerem i żyć w czystości i chce wiedzieć czy obecnie pojawiające się myśli i podświadome pragnienia bycia z kimś oraz popęd miną wraz z wiekiem bo słyszałem takie opinie i chce poznać wasze zdanie na ten temat.NIE INTERESUJĄ MNIE ODPOOWIEDZI TYPU ,, to se znajdz itp,, masz jeszcze czas itd

Gość gość
Musisz wsadzic sobie napiętą fujarke miedzy dzrwi i przytrzasnac z całej siły, wtedy na pewno minie zboczencu

Gość aptyp
Same głupie odpowiedzi,chce żyć w celibacie i chce wyzbyć się z umysłu natretnych myśli typu - chce miec dziewczyne -Chce iść na randke itp jak to wyrugować z umysłu?

Gość Amanda www
Ja mam 33 lata i też chciałabym "zbić" popęd, bo chce uprawiać ostry seks, ale nie mam warunków mieszkaniowych i odpowiedniego partnera do tego. ( Mam chłopaka, który nie daje rady). Zaznaczam, że nie jestem brzydka. Czy są jakieś środki, tabletki na zbicie popędu ?