Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z jedzeniem niemowlaka.

Polecane posty

Gość gość

Mój brat i jego żona mają 3,5 miesieczna córeczkę. Bratowa po porodzie ma problemy zdrowatne i bywa u różnych lekarzy, dlatego ja często opiekuję się małą. Problem jest w sposobie jedzenia dziewczynki. Otóż najpierw pila bebiko, ale po kazdym karmieniu krzyczala i napinala sie przez godzinę. Lekarz zalecił bebilon pepti. Jest na nim od miesiąca i kazde karmienie to koszmar, placze, wypycha jezykiem butelkę, w końcu zasupia ze zmęczenia. Czasami zje ładnie, ale wtedy juz po chwili zaczyna ulewać i tak ciągle przez ok godzinę. Poza tym jest bardzo pogodna, duzo sie uśmiecha i gaworzy. Lekarz twierdzi, ze musi się przyzwyczaic do smaki, ale mnie bardziej martwi to ulewanie.

Gość gość
Zmiencie mleko jeżeli nie ma alergii na inne aż traficie na odpowiednie

Gość gość
Jeśli smak nie odpowiada dziecku to nutramigen jest jeszcze gorszy... Warto zapytać może innego pediatry skoro się martwcie?Dzieci ulewają, to normalne, byle by nie chlustało dalej niż widzi po każdym karmieniu.

Gość gość
Dajcie dziecku probiotyk do mm może to pomoże

Gość gość
Ulewac może do 6 mca

Gość gość
Wiem,ze może ulewac, tylko, ze po bebiku ulewala o wiele mniej, a chyba im starsza, to powinno się to zmniejszac. Ona, jak widzi butelkę, to zaczyna juz sie wiercic i poplakiwac. Ona raczej sama nie domaga się jedzenia. Czasami po 4 godz z trudem wypije polowe porcji. Chyba rzeczywiscie zaproponuje bratu wizytę u innego pediatry, bo ten ich troche ignoruje.

Gość gość
A może mleko ha? Jest łatwiej strawne niż zwykle ale nie tak paskudne jak pepti. Możesz też spróbować mieszać mleka. Z resztą czy zmiana mleka była stopniowa? Może to być refluks ale do pól roku a nawet do roku lekarze potrafią zasłaniać się fizjologia. Czy dziecko miało jakieś problemy okoloporodowe? Było intubowane? Dajecie probiotyki?

Gość gość
Moje dziecko przy refluksie jadło duzo mleka zeby łagodzić przełyk co oczywiscie było chwilowe bo pozniej owo mleko podrażniało. Ok 4mc bym zaczęła podawac pokarmy stałe. Ulewanie moze byc dlugooo mojej córce towarzyszyło do 2 urodzin! Dlatego starałam sie dawać stałe produkty i nie podawac kakao, orzechów i pomidorów jak zaleciła gastroenterolog.

Gość gość
Moja cora skonczyla trzy mc i podalam jej pierwszy sloiczek, sprobuj. Na mlekach sie nie znam, karmilam piersia. Jednak na pewno nie wciskalabym dziecku na sile czegos czego nie lubi, wybor mieszanek jest spory, moze warto poeksperymentowac?

Gość gość
Moim zdaniem coś jest nie tak z mlekiem. Dziecko krzyczy na widok butelki bo jedzenie kojarzy mu się z czymś nieprzyjemnym ,może jej nie pasuje smak, może boli brzuch . Może też zmiencie smoczek w butelce ? A jak mała przybiera na wadze mimo tych problemów ?

Gość gość
10:04- dziecku kp dałaś słoik jak skończyło 3 miesiące ? A po co ? Nawet dzieciom na mm dawało się kiedyś słoiki po 4 mz.

Gość gość
U nas też był problem z jedzeniem jak podawałam mleko enfamil, później zmieniłam na bebilon i już jest wszystko w porządku. Teraz zamawiam to mleko przez internet, najczęściej w aptece Melissa. Spróbuj zmienić mleko, może będzie poprawa.

Gość gość
Wylacznie mleko do skonczonego 6 mc!!!!!