Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annamala

Jak to jest z ginekologiem?

Polecane posty

Gość Annamala

Jak to jest? DowiAdujecie się ze jesteście w ciąży przez zrobinie testu I od razu umawiacie się ginekologiem? Chodzi o to ze byłam tylko raz i to jeszcze w innym miescie. Zaszłam w ciąże wczoraj zrobiłam 3 testy każdy pozytywny. Nawet nie mam nr do ginekologa w moim mieście.

Gość Annamala
Jak to jesr na 1 wizycie? Prywatnie czy jak ? Ile biorą za wizytę

Gość gość
Numer telefonu to chyba nie problem?są w internecie przecież. Dzwonisz mówisz, że chcesz się zapisać i że miałaś pozytywne testy ciążowe tak abyś nie musiała czekać 3miesiące w kolejce jak chcesz iść na fundusz.

Gość gość
Do tej pory spotykałam się z opiniami, że do ginekologa najlepiej iść dopiero po 3 tygodniu (kiedy kobieta nie choruje na nic poważnego). Ceny wizyty prywatnej są zależne od wielkości miasta i badań, które w ich ramach wykonuje lekarz, pierwsza wizyta ciążowa to może być 150 do nawet 300 zl

Gość gość
3tydzień ciąży???To jeszcze przed zrobieniem testu ciążowego...?

Gość gość
Ja zrobiłam testy, zadzwoniłam do lekarza. Powiedział żeby poczekać i zrobić beta hcg, bo i tak będzie musiał to zlecić, oraz morfologię. Jak już przyszłam na pierwszą wizytę to był 6 tydzień i usłyszałam serduszko.

Gość Annamala
Jak wygląda badanie na 1 wizycie ?

Gość gość
Jak zwykle badanie ginekologiczne.

Gość gość
Na 1 wizycie miałam zwykłe badanie i usg przezpochwowe.

Gość Annamala
Boje się tych badań ze mogą boleć...

Gość gość
Badan sie boisz, a porodu sie nie boisz?! :/

Gość gość
:D trzeba było się nie decydować na dziecko. W ciąży są gorsze rzeczy niż badania. Skurcze, ryzyko poronienia i przedwczesnego porodu, kroplówki, cewniki, ból piersi, pobieranie krwi przed każdą wizytą, poród, poranione sutki od karmienia, ból krocza, ból po cc. Akurat jeśli chodzi o okołoporodowe sprawy, to niebolesny i przyjemny jest jedynie akt poczęcia :D Powodzenia!

Gość gość
Jestem w 3 ciazy. Jak zrobilam test to umawialam sie na wizyte za 2 tyg. Szlam po 2 tyg, usg i skierowanie na badanie :) np morfologia, mocz, hiv, gr krwi itd itd potem wizyta co miesiac

Gość Annamala
Matko kobieto nie strasz haha :) dam rade dla dzidzi :) Poczekam jeszcze tydzień i pójdę do ginekologa w tym czasie poszukam jakiegoś dobrego ginekologa. :)

Gość gość
Pewnie że dasz radę :) tylko znajdź dobrego lekarza, z polecenia lub takiego który ma dobre opinie w necie. Żebyś mogła do niego zadzwonić o każdej porze i rozwiać swoje wątpliwości, takiego ktory dziala szybko jesli cos sie dzieje. Ja takiego znalazłam. Gdyby nie on, pewnie stracilabym dziecko.

Gość gość
W ogóle fajny tytuł tematu :D wchodząc pomyślałam sobie: o, pewnie zaraz będą pisać o tym "jak to jest z ginekologiem" w tym łóżkowym aspekcie :D swoją droga, to też ciekawe

Gość Annamala
Haha :) nie no mój narzeczony nie jest ginekologiem :D

Gość gość
Zrobilam test i zadzwonilam, wizyta za 1,5 tyg. Gdyby tak bezlitosnie nie bolal, nie pojechalabym na pogotowie. Na pogotowiu USG i chcieli zostawic w szpitalu. Nie zgodzilam sie, nastepnego dnia w trybie pilnym do gin po leki na podtrzymanie . Potem inny gin, pierwsza wizyta, obmacal, wyslal na badania i USG. W pierwszej ciazy, podobnie tylko ze na pogotowie trafilam bo kuło kolo serducha , dali kroplowke i wypuscili.

Gość gość
Ginekolog tez ma swoje zycie. To tez czlowiek musi spac itd. Jesli dzieje sie cos nagle naprawde niebezpiecznego jedziesz do szpitala o kazdej dnia i nocy. Wybierz lekarza z dobrymi opiniami. Z wiedza, ktory wywnioskuje czy cos czasem dzieje sie czy pacjentka jest histeryczka. Znam kilka histeryczek, ktore wariowaly w szpitalu bez powodu. Lezalam w szpitalu 2 miesiace niestety z powodu stanu przedrzucawkowego i podtrzymywania. Poznalam tam wiele kobiet bardzo duzo. Byla jedna pacjentka z cukrzyca ciazowa, ustabilizowana, ktora histeryzowala, ze lekarz musi jej wywolac porod w 38 czyli skonczonym 37 tygodniu, bo ona ma komplikacje. Jakos tak wyszlo, ze przez 3 dni probowali wywolywac cewnikowali ja, podawali oksytocyne i nie szlo nic. Co ona wyprawiala przez te 3 dni wrzeszczala na korytarzu, ze ona sie boi i nie chce rodzic. Uspokajaly ja caly czas polozne, dawaly zastrzyki na uspokojenie. Wyszla do domu. Nadal lezalam w szpitalu i przyszla po 2 tyg. Teraz juz miala termin i wywolywali jej ale nie urodzila zrobili cesarke. Ale mieli z nia zachod tam. A polozne byly naprawde cierpliwe i opiekuncze.