Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tydzień po tygodniu. Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest z tymi ttygodniami ciąży?jak to się oblicza i wgl. . Jestem ciemna w tym

Gość gość
Sama nie wiem jestem w 3 ciazy lekarz mowi inaczej a polozna zwraca mi uwage tez ze inaczej. Np jestem w 30t2d i lekarz mowi 31 tydzien a polozna ze 30 tydzien. Badz tu madra jesli specjalisci nie moga sie dogadac

Gość gość
No właśnie ja tego nie rozumiem okres miałam 22 lipca. Później miałam dni plodne i wychodzi ze niby bym była w 4-5 tyg ciąży. Z moich obliczen tak nie jest. Sama już nie wiem jak to z tymi tygodniami jest :)

Gość gość
Bo oni licza od pierwszego dnia miesiaczki i tak jakby dodaja 2 tyg ciaza trwa 38 tyg tak naprawde a nie 40

Gość gość
Zalezy kto loczy, moja gin liczy tyg skonczone od pierwszego dnia okresu, a na USG dzidzia jest jakies 1,5 tyg starsza!

Gość gość
W dniu miesiączki jest 4tc mimo że zapłodnienie było 2tyg temu do lekarza najlepiej iść dwa tyg po przewidywanej dacie okresu wtedy 6-7 tc powinno bić już serduszko.A ciąża trwa 9ms lekarze jakoś liczą 9x28dni jak cykl a nie jak trwa miesiąc kalendarzowy.U mnie lekarz zawsze mówił o skończonym tc np 21+4 to dla niego był 21 tydzień a nie 22.

Gość gość
Ale naprawde mowia roznie. Mi w karte ciazy sama polozna raz wpisywala skonczony tydzien, a raz trwajacy. Bez sensu.

Gość gość
Mi caly czas inaczej wpisywaly. Na poczatku wg usg. A potem wg om i byla roznica 2 tyg wtedy. Potem niby dziecko nadrobilo. Ostatecznie wg om urodzilo sie w 36 tc ale wymiary mialo dziecka donoszonego-59 cm i 3930g...

Gość gość
W Polsce polozne to sa po pierwsze niedouczone. Za malo sie od nich wymaga na egzaminach i kwalifikacjach.

Gość gość
0t1dc- pierwszy tydzień ciąży 1t1dc- drugi tydzień ciąży......... 29t1dc- 30 tydzień ciąży.... Skończyłaś 30 lat to jesteś w 31 roku życia... Dziecko ma 4 miesiące jest w pierwszym roku życia...

Gość gość
Dokładnie