Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naenae

ropiejąca krostka nie goi mi się od 5 lat pomocy!

Polecane posty

Gość naenae

bardzo proszę o poradę, do lekarza jestem umówiona za kilka dni. 5 lat temu zauważyłam na udzie dość sporą krostkę, wielkośc***aznokcia w małym palcu, była czerwona, wypełniona ropą i płynem, które się z niej wydostawały, potem zasychała, by odnowić się kolejny raz. najpierw myślałam, że to od maszynki do golenia, zmieniłam na depilator, wosk itp, ale krostka ciągle powracała. po kilku tygodniach poszłam do lekarza rodzinnego, dermatologa i chirurga, zalecili wycięcie. pod narkozą (nie zgodziłam się na zabieg w miejscowym znieczuleniu) wycięto mi krostkę z pewnym marginesem będącym gwarancją tego, że dolegliwość ustąpi. wykonano również badania hist-pat, wszystko było w porządku, blizna się wygoiła, ale wówczas po kilku tygodniach... krostka wróciła. od tego czasu minęło prawie 5 lat, nic się nie zmienia, krostka zwykle jest zasuszonym strupkiem, ale często bywa, że znów napełnia się ropą, płynem, krwią, średnio raz na miesiąc lub częściej. nóg już nie golę maszynkami, zrobiłam laser sądząc, że inne formy depilacji podrażniają to miejsce, takie zresztą było też zalecenie lekarza, by nie podrażniać maszynką, depilatorem itp. korzystałam z maści, antybiotyków, płynów i wszelkich cudów zaleconych przez lekarzy. zmieniałam dermatologów, byłam na konsultacjach chirurgicznych, mimo to problem ciągle TRWA. co to może być?

Gość naenae
nikt nic?

Gość gość
Nie mam pojęcia co to jest ale zauważyłam u córki podobne krosty na nodze-sztuk dwie. Na początku myślałam,że coś ja ugryzlo,dermatolog to potwierdził,znikło po tygodniu. Ale po miesiącu znowu w tym samym miejscu wyskoczyly te 2krosty. Robią się czerwone,zbiera sie w nich jakiś płyn,woda,ropa i kij wie co jeszcze. Mała mówi,że ja boli. Na razie mamy antybiotyk ale już minęło 2 tyg od smarowania,a to dziadostwo nie znika,tzn zasuszylo się trochę ale zostały jakby plany koloru czerwonego na nodze. Możesz powiedzieć coś więcej? Czy boli Cię to?swedzi? Kiedy dokładnie to zauważyłaś?

Gość gość
Woda utleniona? Maść ichtiolowa?

Gość gość
Poza tym wyczyścić i uszczelnić jelita, oczyścić krew.

Gość gość
A może spróbuj jakiś środków jak na wypalenie kurzajki? sok z przełamanej łodygi jaskółczego ziela? poczytaj w internecie i koniecznie spróbuj.

Gość naenae
pobolewa, kiedy zbiera się tam ropa i krew, jeśli jest zasuszona, to nie. trafiłam ostatnio przypadkiem na artykuł o raku podstawnokomórkowym, którego niby objawem jest właśnie niegojąca się skóra... trochę się wystraszyłam.

Gość naenae
pisałam powyżej... odwiedziłam wielu dermatologów, miałam nawet wycinaną tę krostkę i poddawaną badaniu hist-pat. 5 lat temu i problem ciągle POWRACA.