Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do jakiego wieku brat z siostrą razem w pokoju?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam 3.5 letnia córkę, za moment pojawi się na świecie jej brat. Mamy 3 pokojowe mieszkanie ale do naszej sypialni wejście jest przez salon z aneksem kuchennym. Córka ma 12 metrowy pokój dla siebie. Jak myślicie jak długo dzieci różnej płci, z różnicą 3.5 roku mogą swobodnie mieszkać w jednym pokoju? Mieszkanie na pewno za jakiś czas zmienimy, marzy nam się dom lub segment, więc im więcej odłożymy pieniędzy, tym mniejszy kredyt będziemy musieli dobrać. Jakie doswiadczenia macie w tej kwestii?

Gość gość
Ja spałam z bratem w jednym łóżku do 18 było super :p

Gość gość
Jak miałem 6 lat to 13 letnia strona chciała żebym jej pokazywał siusiaka a ona mi pozwoliła zobaczyć piersi i włosy łonowe. Chciałem potem powtarzać tę zabawę ale już się nie zgadzała :( A kiedy miałem 9 to rodzice dostali większe mieszkanie i siostra już wtedy 17 lat spała we własnym pokoju.

Gość gość
Do czasu aż starsze pójdzie do szkoły. Potem dziecko potrzebuje spokojnego miejsca do nauki.

Gość gość
Autorko, doczekałaś się odpowiedzi gimbusów:-) Moje dzieci, córeczka 6lat i synek 3 lata od niedawna mają osobne pokoje ale nie ma szans, był rozkaz by wnieść łóżko syna z powrotem do córki i koniec! Chcą nadal spać w jednym pokoju. Myślę że czują się bezpiecznie razem. Prędzej czy później zmienia zdanie ale na razie wola spać w jednym pokoju

Gość gość
No to macie jeszcze ok. 4 lat na odkładanie. potem mogą być kłopoty, gdy młodsze dziecko będzie mazało w zeszytach szkolnych starszego. Sama wyczujesz, kiedy.

Gość gość
Dokładnie jak piszą gdy starsze pójdzie do szkoły wtedy dobrze gdyby miało osobny pokój ale tak szczerze to moi 8i 4 i tak wiecznie siedzą jeden u drugiego. A gdy starszych sie uczy i goni młodego to widać ze mu przykro.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi, czyli nie musimy się spieszyc

Gość gość
ja spalam do 25 lat i brat nauczył mnie seksu

Gość Gośćnastówę
Dopuki nie nabiorą doświadczenia w seksie córka musi nauczyć się dobrze obciągać bo nie wyrwie sobię dobrej partii syn jak będzie hujowym dupczmanem to żadna nie pozwoli jego włamywaczowi na włam

Gość gość
Czyli macie de facto 2 pokojowe mieszkanie w dodatku z koszmarnym rozkładem .Zdecydowanie nie dla 2 dzieci jak podrosną .

Gość gość
Gość 21:04 To takim tokiem rozumowania mamy 2 pokoje z 28 metrową kuchnią... Mieszkanie jest bardzo ładne, z salonu i pokoju ma wyjście na duży balkon. Jednakże zdaje sobie sprawę, że przy dwójce dzieci najwygodniej mieć 4 pokoje, by nie mieszkać w salonie. Przejście przez salon do sypialni w ogóle nam nie przeszkadza i gdybyśmy mieli 1 dziecko, to nie wiem czy w ogóle zmienialibysmy lokum, chociaż jak już wspomniałam marzy nam się dom z ogrodem. Temat dotyczył wieku do jakiego rodzeństwo może że sobą wygodnie dzielić pokój, jednakże poczułam się w obowiązku odpowiedzieć na Twój komentarz.

Gość gość
Jakby wiek był zbliżony (dzieci rok po roku) to tak do 5-6 roku życia starszego by można. Ale 3,5 roku różnicy to dużo, jak dać niemowlaka do pokoju starszego, przecież będzie go męczyć, budzić... A potem będzie tylko gorzej. Między mną a siostrą jest niecałe 4 lata różnicy, pamiętam jak dziś jaka to była ulga i szczęście, kiedy mając 7 lat dostałam w końcu mój, i tylko mój pokój.