Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż chciałby nazwać córkę imieniem swojej zmarłej mamy

Polecane posty

Gość gość
nie rozumiecie ze nie chodzi o imię tylko o wredoty dwunożne które jej dokuczą ,myślcie nie tylko o sobie

Gość gość
18;21Nie obrazaj mnie bo ja mam naimie Klaudia i duzo ludzi ma teraz mala Klaudie patologiczne imie to Lena jak dla psa. Jozia jest ladnym imieniem i rzadkim.

Gość gość
18;39 A co tutaj do dokuczania tylko debile moga sie czepiac imienia. Kazdemu sie inne imie podoba mi sie pdoba Marta,Kamila, Paulina,Natalia a ze starych Zuzanna.

Gość gość
Mój znajomy ma syna Gniewomira.

Gość gość
A twoja mama żyje? Ja bym dała całkiem inne imię. Na drugie Józefa a do bierzmowania Anna.

Gość gość
mnie się inne podobają : ze starych Jadwiga Teresa Helena z nowszych Małgorzata, Laura ,Dagmara , Łucja Weronika , Wiktoria . z najnowszych imion NIC

Gość gość
Józefa brzydkie :( Anna ładne , eleganckie i klasyczne

Gość gość
Dajcie jej po prostu jakieś fajne współczesne imię. Ty zrezygnuj z Anny a mąż z Józefy i po kłopocie. Żadne z nich nie jest ładne.

Gość gość
Nie ...Józefa powiedzmy wprost , koszmarne imię dla współczesnej dziewczynki . Ten sam sort co Bronisława . Daj na drugie i tyle .

Gość gość
Hahahaha Klaudia i Patrycja imiona królewskie? Moja znajoma prowadziła bar przy autostradzie. Co druga panienka lekkich obyczajów ma tak na imię.

Gość gość
Są imiona po prostu brzydkie przez to jak brzmią - nawet gdyby nie były staromodne. Może od razu Helga?

Gość gość
Czesława itp to śmierć cywilna dla dziecka .A co do "królewskich" Klaudii i Patrycji to istne jaja :D ta od wpisu o barze ma 100% racji .

Gość gość
Pomijając brzydotę imienia. Chcesz dać dziecku na pierwsze imię po swojej matce, na drugie po matce męża i dziwisz sie, że mąż się buntuje? Ja bym dała dziecku dziecku drugie imię babci i po kłopocie.

Gość gość
To ja Autorka Mąż mnie do niczego nie namawia, ani nie przekonuje. Po prostu byłoby mu miło. Tak, moja mama żyje. Myślę, że ze względu na to, że dzieci mogłyby się śmiać i córka mogłaby mieć w życiu pod górkę, chyba jednak wybierzemy inne imię, które po prostu obojgu się spodoba. Gdyby chodziło o Antonię, Marię i Zofię, lub o inne dość stare imiona, to nie wahałabym się ani chwili

Gość gość
Daj jej na imię Anna Józefa, mąż może jej mówić Józia, a jakby jej się to imię jednak (hahahaha) spodobało i nikt by się z niej nie śmiał, to może się tak przedstawiać. Do mojego taty mówią tylko drugim imieniem.

Gość gośćcvh
Ziuta... Bedziesz wolac na placu zabaw? Jeny! Nie! Przetlumacz mezowi. Przeciez dzieciaki Ja zjedza! Ja mam na drugie Wieslawa, po babci. W szkole musialam na ucho mowic nauczycielowi gdy potwierdzal dane we wrzesniy. Mialabym pieklo.

Gość gość
Nie lepiej żeby córka miała choć swoje własne imię a nie po babci? Napiszcie które się wam podobają na kartce. Jeżeli jakieś się zgadzają to wybierzcie te a nie z sentymentu. Córka będzie miała takie same nazwisko (jeżeli to tradycyjna rodzina) ale faktycznie Józefa to nie jest takie modne teraz.

Gość gość
na drugie czemu nie. ale może Anna Józefina, nie Józefa? rasowo :)

Gość gość
Staropolskie imiona sa piękne typu wlasnie Anna, Antonina, Zofia itp bo stosujemy do nich zdrobnienia ktore jeszcze ładniej brzmią: Ania, Antosia,Zosia... No ale Józefa-Józia to okropnie brzmi :o Skrzywdzicie dziecko i to jest pewne! Sama mam zal do rodzicow, ze dali mi takie imię jakie mam i nie raz bylam z tego powodu w szkole wysmiewana. Nienawidzę swojego imienia :o Nie robcie tego dziecku bo bedzie obiektem kpin i wyzwisk, zniszczycie jej psychike a dzieciaki w szkolach nie dadza jej życ.

Gość Moj pseudonim
Moze dajcie na pamiatke po babciach imiona zaczynajace sie na te same litery? U mnie w rodzinie po mieczu pieroworodni chlopcy maja imiona na M. Jest wiec Marcin, Michał, Mieczyslaw itd. Na J jest kilka ladnych imion, np Jagoda, Janina czy niesmiertelna Julka. Mi najbardziej podobaloby sie chyba Joanna, byloby po obu babciach jednoczesnie. A poza tym to imie miedzynarodowe, istniejace w wielu krajach, co przy dzisiejszej globalizacji jest moim zdaniem wazne. I o ile jestem zwolenniczka nadawania tradycyjnych imion, to uwazam ze Jozefa naprawde brzmi ciężko...

Gość gość
A dlaczego na pierwsze ma mieć imię twojej matki? Skoro chcesz zepchnąć imię teściowej na dalszy plan (tez mam drugie imię i tez nigdy nie używał go nikt) to wybierzcie w ogóle jakies inne, bedzie z głowy.

Gość gość
Ale wy durne,jak nie brajany to józefy:(

Gość gość
Wyjdziesz na plac i będziesz drzeć japę''Ziuta chodz'',i zamiast babulinki wyjdzie dziewczynka zapłakana,w salwie śmiechów ''Ziuta ciągnie druta''

Gość gość
Hahahahaha nie wierzę ze poważnie pytasz,co innego Marysia,zosia,a co innego Ziuta:Dhahahahaaaaaaaaaaaaaa

Gość gość
Mam koleżankę Annę Józefinę i jakoś w szkole nikt jej nie dokuczał, każdy był raczej zaciekawiony tym imieniem.

Gość gość
Nie znam Józefy ale mała Józefine i nie skarży się na imię, wrecz przeciwnie. Zresztą w dobie popularności Antonim czy Józefina tak dziwi? Imię z duszą, mi się podoba. A śmiać się dzieci zawsze z czegoś mogą, z tego się wyrasta. Imię jest na całe życie. Autorko, Józefa czy Józefina będzie zawsze zapamietana w przeciwieństwie do kolejnej Amelii, Lekki czy Zuzi.

Gość gość
Klaudia (łac. Claudia) – imię żeńskie pochodzenia łacińskiego. Wywodzi się od nazwy rzymskiego rodu Klaudiuszów. Imię Klaudia nosiły wszystkie kobiety z tego rodu. Patrycja – imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, żeński odpowiednik męskich imion Patrycjusz, Patrycy, Patryk. Oznacza "szlachetnie urodzona, patrycjuszowska".

Gość lifeisgood
To może nie dawaj na 1 imię takie,jakie nosi Twoja mama - na pewno będzie mu przykro,ze mimo tragedii,ktora przezyl niedawno,Ty i tak wybralas swoja mame. Wymysl jakies inne pierwszed imie (neutralne bardziej),a na drugie niech ma Józefa