Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby takie cudne małżeństwo. To jest oznaką miłości taka zazdrość?

Polecane posty

Gość gość

Niektóre głupie baby jeszcze się z tego cieszą i im to pochlebia (np.moja szwagierka tak ma) ze chłop jest tak chorobliwie o nią zazdrosny ze np.na wieczór panieński mój dał hej gaz w sprayu by miała jak zaatakować gdy ktoś ją bedxie chciał zg****ic (!), poczytalam to jako potwarz w stosunku do mnie bo za kogo on mnie uwaza? Ze niby kogo zaprosilam? Przeciez on wue ze ja nienawidze takuch sztampowych wieczorkow a la zapraszanie jakichs tancerzy czy cos. prosi ją by nosiła długie ciuchy bo ktoś się napali! Laska jest mocno przecietna z twarzy, zero dooopy czy cycka, mysi blond i grube okulary. On woli ja zawozic na studia podyplomowe choć ona ma też swój samochód i mówiła mi ze nie ma problemu by jeździć sama. To ten po nią jeździ i jeszcze dzieciaka ciągnie. Nie chciał by była u nas chrzestną bo mój brat miał być chrzestnym a szwagier zazdrosny o obcych facetów i chciał być chrzestnym razem z żoną. Masakra A ona się szczyci och Boziu jaki los na loterii! Jaki zaszczyt ja kopie! Jakie ona ma szczęście! Ze mąż zakompleksiony wszędzie widzi zagrożenie? ??

Gość gość
Ale Cię zazdrość zrzera.

Gość gość
Dlaczego cię to boli nie rozumiem czemu.Ich małżeństwo ich sprawa. Dogadują się ,wiec widocznie im pasuje.

Gość gość
moze on ma zespoł Otella Przejawia się ona np. podejrzewaniem partnera o notoryczne zdrady, sprawdzaniem partnera i kontrolowaniem jego działań W typowej formie występuje u alkoholików lub w stanie upojenia alkoholowego ZAZDROSC to jeden z 7 grzechów głownych dlatego dla mnie ktos kto jest zazdrosny obojetnie kto to osoba glupia Miłość jest cierpliwa, miłość jest dobrotliwa, nie zazdrości, miłość nie jest chełpliwa, nie nadyma się. Nie postępuje nieprzystojnie, nie szuka swego, nie unosi się, nie myśli nic złego” (1 Koryntian 13.4-5). Nasza zazdrość wskazuje, że nie jesteśmy do końca usatysfakcjonowani tym, czym obdarza nas Bóg. Biblia mówi, że mamy cieszyć się z tego co mamy, gdyż Bóg nas nie opuści i nie porzuci (Hebrajczyków 13.5). W przezwyciężaniu zazdrości powinniśmy stawać się bardziej podobni do Jezusa, a mniej cieleśni. Możemy go poznawać poprzez studiowanie (rozważanie) Biblii, modlitwę i relacje z ludźmi wierzącymi. Gdy uczymy się jak służyć innym zamiast jedynie sobie samym, w naszych sercach dokonuje się przemiana. „A nie upodabniajcie się do tego świata, ale się przemieńcie przez odnowienie umysłu swego, abyście umieli rozróżnić, co jest wolą Bożą, co jest dobre, miłe i doskonałe” (Rzymian 12.2).

Gość gość
18:05 no rzeczywiście, zazdrość mnie zżera :) tak sobie tłumacz :)

Gość gość
Zwłaszcza ze sama mam męża, którego wiele kobiet mi zazdrości. Tylko ze mój mąż kocha mądrze, a nie jak siedemnastoletni szczeniak który chce dać komuś po gębie bo na jego dziewczynę popatrzył :/

Gość gość
No i? Jej to widocznie odpowiada. Nie piszesz , ze żona sie skarży. Wiec o co lotto?

Gość gość
O, jeszcze żeby komuś innemu a jak jej da po twarzy, że się do kogoś uśmiechnęła?

Gość gość
Winny się tłumaczy

Gość gość
bez sensu temat nic z tego nie rozumiem ...

Gość gość
facet jest toksyczny, chorobliwie zazdrosny o nią, a ona pozwoliła się zamknąć w złotej klatce. Kto wie, być może ona daje mu powody ku temu by był zazdrosny

Gość gość
No nie wiem co to za szczęście.pójdą na impreze, ona z kimś zatanczy i już awantura. Zero wolności.