Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam, W zeszłym tygodniu byłam na wizycie u ginekologa, który zalecił mi zmianę tabletek antykoncepcyjnych z Sylvie 30 na Vibinmini. Pani Doktor powiedziała, że jeżeli jeszcze mam bieżące opakowanie to mam je dokończyć i w pierwszy dzień krwawienia rozpocząć Vibinmini. Niestety w trzecim tygodniu przyjmowania Sylvie 30 zapomniałam standardowo o godzinie 20:00 wziąć tabletki. Przypomniało mi się po więcej niż 12 godzinach. Zgodnie z ulotka wybrałam metode- przerwanie brania tabletek, zrobienie 7 dniowej przerwy licząc z dniem kiedy tabletka nie została przyjęta po czym rozpocząć nowe opakowanie. Już trzeci dzień nie biorę tabletek, w opakowaniu Sylvie 30 zostały jeszcze 3 tabletki . Moje pytanie brzmi- która opcje wybrać??? czy w pierwszy dzień krwawienia mogę rozpocząć branie nowych tabletek Vibinmini? Czy przerwa ma trwać jak zwykle i ósmego dnia wziąć pierwsza tabletkę Vibinmini? Czy ósmego dnia muszę kontynuować branie Sylvie 30 i dopiero po jeszcze jednym opakowaniu mogę przeżycić się na Vibinmini? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość gość
to na chuuu/jjj bierzesz inaczej niż ci ginekolog zalecił,a teraz pytasz zwykłych szaraków o tak ważną rzecz

Gość gość
A skad my mamy to wiedziec, jak nie potrafisz zazywac tabletek to wszczep sobie spirale w pipe albo implant antykoncepcyjny matko...