Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwa ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam od pewnego czasu problem.. Otóż zacznę od tego, że jestem dość młodą osobą (18 lat), może pojawić się krytyka na moje zachowanie, które zaraz opisze i po którym mam wątpliwości. Dokładniej w czwartek (24.08) "przytulałam się" z moim chłopakiem. Mam na myśli to, że nie było momentu wejścia członka do pochwy, ale było parę sytuacji, tzn: chłopak jednorazowo dotknął swojego członka, po czym wytarł ręce i robił mi przyjemność rękoma, dotknął delikatnie pare razy członkiem okolice warg sromowych. Czy te sytuacje mogą prowadzić do ciąży? Okresy mam jak na złość nieregularne, potrafią być raz 28 dniowe, raz 22, raz 35.. taka moja uroda. Jednakże przed okresem mam różne objawy, raz wzdęcia brzucha, raz ból piersi, a innym razem zmęczenie. Od "stosunku" minelo raptem 6 dni, a ja w niedziele zaczęłam odczuwać ból i powiększenie w tylko jednej piersi (do teraz się utrzymuje), od niedawna zmęczenie i częstomocz, w dodatku ból pleców, ale możliwe, ze jest to spowodowane powrotem na siłownie. Aktualnie jest mój 16 dzień cyklu, nie jestem pewna czy te objawy mogą wskazywać na ciąże w tak krótkim czasie (3/4 dni) czy jest to pms

Gość gość
Dodam, ze mam wydęty brzuch

Gość gość678
Możesz być spokojna. Aby zajść w ciąże twój chłopak musiałby doprowadzić się do męskiego orgazmu czyli wytrysku spermy i następnie tą samą reką , którą dotykał członka , gdy była na nim sperma wkładać palce do twojej pochwy. Lecz i tak taka zabawa jest mało prawdopodobna, aby zajść w ciąże. Co do tego, że twój chłopak dotykał okolice pochwy penisem też nie ma powodu do obaw , ponieważ do zapłodnienia potrzebna jest sperma, a nie sam członek.

Gość gość
A te wszelkie objawy, które wystąpiły tak szybko po zbliżeniu to prędzej pms? Dziękuje za odpowiedz.

Gość gość
Zakaladam, ze miesiączkujesz juz 2 lata bądź dłużej, jesli do tego czasu okres nie wyregulowal sie, to lekarz, rozmowa, badania i dobranie pigułek na wyregulowanie. Będziesz tez od razu chroniona przed ciąża, na to masz jeszcze czas.

Gość gość
Zobaczysz, że jeszcze w życiu będziesz miała różne dziewne objawy i samopoczucia

Gość gość
w ciazy nie jestes ale na przyszlosc zabezpieczaj sie... jestes mloda wiec na poczatek pewnie lekarz zaproponuje tabletki.. ja dostalam belare bo ma malo hormonow wiec i skutkow ubocznych brak.. ja jestem zadowolona :) i mam spokojna glowe

Gość gość
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, w dalszym ciągu czekam na miesiączkę

Gość gość
Miesiączki nadal nie ma jednak nadal boli mnie ta jedna pierś, można zauważyć różnice miedzy jedna a druga, bo druga jest znacznie większa i obrzmiała od tygodnia. Ten ból trwał najprawdopodobniej od okolic owulacji, a sama owulacja chyba nastąpiła z tego względu, ze widziałam w jej okolicach śluz płodny, a teraz również go widzę czasami. To mój 22 dzień cyklu, może coś się zmieni niedługo.. bardzo się boje tego preejakulatu.

Gość gość
A co Ciebie powstrzymuje przed zrobieniem testu?

Gość gość
Mieszkam w małej miejscowości, gdybym poszła do tutejszej apteki szybko by się rozniosło, a aktualnie nie mam czasu jechać do miasta:/ co sądzicie o tych objawach?

Myślę, że nie musisz się obawiać. Żeby doszło do ciąży musi być przede wszystkim stosunek i to w dni płodne, z wytryskiem wewnątrz. Takie przyjemności nie prowadzą do ciąży.

Gość gość
18 lat to już nie taka młoda, powinnaś wiedzieć, żeby doszło do poczęcia to potrzeba pełnego męskiego wytrysku do środka i uwolnionej komórki jajowej. Nie zachodzi się w ciążę od tego co napisałaś :)

Gość gość
Możliwe, że wtedy miałam dni płodne, tak mi się wydaję z obserwacji śluzu. Wiem, ze sytuacja do której doszło (owy "stosunek") raczej mało jest prawdopodobna, ponieważ potrzeba członka w pochwie i samego wytrysku, ale po prostu się obawiam tymi dziwnymi objawami. Jeśli zaszłabym w ciąże w wyniku takiej sytuacji byłabym chyba najbardziej pechowa osoba. Jestem z natury panująca osoba, ale gdy widzę, ze jedna pierś jest większa od drugiej to już nie jest efekt placebo. Naczytałam się, ze może bolec jedna, ale jestem zmartwiona. Co o tym sądzicie?

Gość gość
Jeszcze mam dużo ciągnącego się śluzu, jak na dni płodne, taki przeźroczysty, nie wiem co o tym myśleć..

Gość gość
w ciazy nie jestes ale musisz uwazac.. czasem wyobraznia ponosi a potem problem.. idz do lekarza po antykoncepcje.. ja za malodu mialam tabletki a teraz juz wkladka levosert :) mam spokojna glowe czy mnie poniesie czy nie