Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ojciec daje dziecku prowadzić kosiarke samojezdną

Polecane posty

Gość gość

będąc parę dni temu na wycieczce rowerowej zauważyłem na pewnej posesji jak kilkuletni chłopiec jeździ kosiarką samojezdną po ogrodzie, a w tym czasie tatuś obsługuje podkaszarke wzdłuż płotu, byłem zszokowany...pare tygodni temu widzialem identyczna sytuacje w innej posesji pare km dalej, z tym ze wtedy nie bylo w poblizu nawet doroslego.

Gość gość
Ja mieszkam na obrzeżach miasta i po ulicy często jeździ na motocyklu ( nie na skuterze!) mała najwyżej 5-6 cio letnia dziewczynka, niby w kasku, niby ojviec stoi na drugim końcu ulicy ale to jest minimum 150m., A na końcu ulicy jest warsztat, z którego często wyjeżdżają lawety i auta znienacka. Wtargnięcie takiego dzieciaka pod koła jest wcześniej czy później nieuniknione. Głupota ludzka nie zna granic.

Gość gość
Co w tym dziwnego, że dziecko kosi trawę traktorkiem? Od małego dziecko uczy się pracy i zaradnosci. Taki traktorek jest bezpieczny. Ma mnóstwo zabezpieczeń i zapewniam cię że nic mu nie grozi. Tobie radzę patrzeć na swoją posesję. Zazdrość przez ciebie przemawia nic więcej.

Gość gość
A co wykaszarke miał mu dać? Dal mu to co jest bezpieczne! Ależ cie to boli, że mają więcej haha

Gość gość
Stary ta kosiarka jeździ bardzo wolno i nie ma sposobu żeby mu coś się stało. Co to w ogóle za temat. Nie masz większych problemów. A może masz i uczepiles się sąsiada :)

Gość gość
Jaki wypadek jakie zdziwienie. Szybciej jadąc na rowerze z autorem wątku się przewróci albo jakieś auto go potrąci.

Gość gość
Autorze uważaj jadąc na rowerze, wiele niebezpieczeństw jest na drodze. Nerwicę się leczy marsz do psychologa.

Gość gość
Też mam kosiarke samojezdna, ona jest bezpieczna,ma zabezpieczenia że nie da się nią wyrządzić krzywdy, chyba że,przejedzie sobie po nodze, co byłoby nie lada wyczynem.

Gość gość
niczego nie zazdroszcze, ani nie mam problemow. po prostu przykulo to moją uwage, bo pierwszy raz widzialem zeby tak male dziecko obslugiwalo tak duzą maszyne, ktorą "zwykle" obsluguja dorosli. widocznie jestem jakis "niedzisiejszy", skoro dziwi mnie jak dorosli ludzie nie przestrzegają instrukcji obslugi, dajac obslugiwac maszyny ogrodowe malym kilkuletnim dzieciom.

Gość gość
Co za debilem treba byc by o 5 letnim dziecku na kosiarce pisac''uczy sie pracy''. Na wsiach to nawet na normalne traktory dzieciaki sie wspinają podczas gdy tatus prowadzi,potem nie raz nie dwa bylo w necie ze wpadł taki pod koła,ale wszakże ''uczył się pracy''prawda?Dla takiego dziecka to zabawa nie praca,i nie rozumie ze cos moze sie mu stac,obys matole dzieci nie miał

Gość gość
Niech jeszcze siekierę dadzą takiemu do ręki czy wielkie niżyce ogrodowe,co?Bo niech sie uczy pracy od małego

Gość gość
jak wiekszosc anonimowych osob odpisuje autorowi wątku ze to on ma problem ze sobą, to ja tez nie wiem co myslec o tym :[

Gość gość
powiedzmy ze ten chlopczyk mial 6-8 lat max. w instrukcjach do tych traktorkow nie pisza o ograniczeniu wiekowym, tylko ze "dzieci"...bez przeszkolenia nie mogą.

Gość gość
to jest normalne czy nie w koncu ?

Gość gość
Normalne. Nic złego naprawdę się nie stanie. Wystarczy że dziecko podniesie tyłek i od razu urządzenie przestaje działać.

Gość gość
Co to za porównanie ostrych nożyc czy siekiery do bezpiecznego ogrodowego traktora. Dziecko siedzi i jedzie powoli a ile ma frajdy przy tym i satysfakcji że pomogło.

Gość gość
no to nie wiedzialem ze sa takie zabezpieczenia. mimo wszystko, takie dziecko moze wciaz np. nieumyslnie najechac na inne dziecko bo nie zdazy wychamowac lub zapomni jak to sie robi, zakręci sie czy cos.

Gość gość
Moje dziecko uwielbia kosic trawę na traktorku. Traktorek jedzie wolniej niż rowekek. Mąż daje Synkowi na najmniejszy bieg i kosi powolutku na dużym obszarze. Ja kosze nieco dalej. Mąż kosi wykaszarka. Syn to nasze uczko w głowie uwierz mi nic złego się nie dzieje. Oczywiście, że nie dopuszczalne jest żeby inne dziecko biegalo obok. Kosiarka samojezdna jedzie wolniej od samochodzika na akumulator, który też syn posiada. Pomysł jak zaczynał mały Kubica. Jako matka na samą myśl mam ciarki :) więc nie przesadzajmy i nie ograniczajmy nasze dzieci, bo w przyszłości wszystkiego będą się bać. Pozdrawiam.

Gość gość
6:43 do czasu ta Wasza glupota.

Gość gość
Chodujcue te wasze brajanki w klatkach najlepiej, 20 lat temu w żniwa 10 latek prowadził traktor z kosiarka czy przyczepą i to było normą, bo był wychowywany normalnie i miał mózg. A ci od brajankow i dżesik nie wyobrażają sobie że może być dziecko inteligentniejsze i bardziej odpowiedzialne niż ich genetycznie obciążony debil

Gość gość
6:53 co roku masa wypadków na roli a Ty mówisz że to ok? To wy jesteście jak te brajany i Kariny (bezmyślne działania) Gdzie w instrukcji obsługi takiej kosiarki jest napisane PRZEZNACZONE DLA DOROSLYCH I DZIECI KILKULETNICH?? Czy jednak napisane jest z dala od dzieci?! Także tego.... Zaoralam was :-D

Gość gość
Przesadzacie. Najlepiej w kojcach zamknijcie swoje kilkuletnie dzieci a pozniej rośnie taka p***a, ktora nic nie umie zrobic :o Moj 5 latek tak samo jezdzi taka kosiarka, ma samochody na akumulator, sam potrafi biegi zmieniac. Oczywiscie wszystko jest odpowiednio zabezpieczone i robi to pod opieka doroslego. Dla niego to zabawa i cieszy sie, ze pomaga tacie kosic. Tak samo sam potrafi zrobic sobie kanapkę, tak, nozem do smarowania posmaruje sobie maslem, duzych nozy wie ze nie wolno ale takim.do smarowania krzywdy sobie nie zrobi. Sam sobie pokroi kotleta, sam podciera tyłek, myje podłogi mopem, zmywa za soba kubek i talerzyk a przeciez moglby potłuc i pokaleczyć się :o Robcie z dzieci nieudacznikow a pozniej narzekajcie ze syn ma 30 lat a nadal nie ma dziewczyny i nie chce sie z domu wyprowadzic :o

Gość gość
I właśnie takie jak ty w stanach piszą pozwy o odszkodowania bo w instrukcji nic nie pisali by nie wkładać miksera do o***tu

Gość gość
O6.58 Na ciastolinie, flamastrach czy farbach plakatowych tez jest napisane, zeby uzywac tylko pod opieka doroslych. Ciekawe czy jak 6 letnie dziecko maluje sobie farbami czy lepi z ciastoliny to siedzisz przy nim non stop i patrzysz zeby czasami do buzi nie wlozyl... Chociaz idac twoim tokiem myslenia to pewnie masz takie niedorobione dziecko ktory w tym wieku ma wlasnie takie pomysly

Gość gość
Macie dzieci niedojdy. Pozniej taki brajanek czy dżesika w wieku dorosłym nie beda wiedziec jak włączyć pralkę bo mamusia zabraniala i prała im majtki do 20 roku zycia zeby czasami proszku do prania sie nie nawp*****lali albo tępego łba do bębna nie włożyli :D

Gość gość
Wypadki z udzialem dzieci zdarzają sie glownie u takich ludzi, ktorzy dzieci trzymaja pod kloszem i dzieci nie maja jak sie nauczyc, co jest bezpieczne a co nie. Dzieci, ktore od malego uczone sa samodzielnosci wiedzą na co musza uwazac bo zanim dostana cos do reki to maja wpajane co sie moze stac gdyby... A taki p**duś ktoremu matka nie pozwola nigdy na nic bo to niebezpieczne nawet nie ma wyobrazni co sie moze stac, bo skad?a bedzie jeszcze ciekawsze tego, co zakazane bo nigdy matka nie pozwalala to predzej czy pozniej zrobi to sam jak mamusia nie bedzie widziala i wtedy dopiero bedzie płacz i tragedia

Gość gość
Jestem dumna że mam takiego inteligentnego Syna. Uwielbia nam pomagać w domu w ogrodzie do nauki też go ciągnie. Jestem pewna, że w przyszłości zadba o dom i rodzinie. Dziś od 6 jest już na nogach tatusiem leniem to on nie będzie :)