Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polki tak naciskają na ślub ? co ten ślub wam daje, po co to robić ?

Polecane posty

Gość gość

czy to wina waszych matek, babek, ciotek, psiapsiółek, kleru, kolorowych szmatławców z kiosków ktore was urabiają na idiotki ?

Gość gość
To zalezy, biednych spławiaja, bogatych naciągaja na obrączkę:P

Gość gość wiki
Bo księża też ludzie i żyć z czegoś muszą.

Gość gość
bo są prymitywne

Gość gość
A chooooj cię to obchodzi

Gość gość
Jestem kobieta i sama nie rozumiem !! Właśnie dziś w jednym z tematów, ( ohttp://f.kafeteria.pl/temat/f4/facet-z-ktorym-sie-spotykam-od-prawie-2-miesiecy-powiedzial-ze-nie-ma-zamiaru-p_6853245/1wymienialam uwagi ) Pisząc swoje zdanie, zostałam osadzona o seksizm i Bóg wie co jeszcze za bzdury . Jeśli masz chęć to zajrzyj. Przykre to , że ktoś pakuje mnie do jednego worka z desperatkami, nie mówię o autorce tamtego wątku, ale ogólnie. Kobiety w tych czasach są desperatkami, nie mającymi swojego zycia, swoich pasji, nie są niezależne. Wszystko czego chcą to małżeństwo, co to za czasy?!

Gość gość
Jasne! Po co sluby, dzieci, rodziny, jakies glupie obowiazki? Trzeba sie bawic, bzykac, kase wydawac na siebie i tylko o sobie myslec!

Gość gość
Tylko ja się liczę

Gość gość
Po co sluby, dzieci, rodziny, jakies glupie obowiazki? x no właśnie PO CO ? zastanawiałaś się kiedyś nad tym Ty kukło systemowa? szkoła, praca, ślub, dziecko, biedronka, lidl, promocja, wakacje, jedzenie, wydalanie, kościółek, kopulacja, emerytura, lekarz, kolonoskopia, śmierć, grób...

Gość gość
bo polka bez ślubu czuje się NIKIM :D

Gość gość
Nie każda jest materiałem na zdziwaczałego z***** w******nego przez podobnych zjebów, szukających szczęścia w psychotropach po 15 nieudanych związkach.

Gość gość
8.46 W punkt!

Gość gość
Jesteś polskojęzyczny? Nazwy własne pisze się z wielkiej litery. I przestańcie zakładać tendencyjne tematy, wmawiając polskim kobietom, że są głupie i nie mają własnego zdania. Czy na temat wlasnego slubu, czy na jakikolwiek inny.

Gość gość
Odpowiedź : kasa. Spróbuj poruszyć temat intercyzy przed ślubem, to zobaczysz w oczach panikę i strach. Potem manipulacje na poczucie winy, typu "nie ufasz mi?" albo lepsze "nic nie będę miała?". W ogóle jeśli pilnujesz kasy, jak przystało na faceta a nie jak podległa pierdoła i ona nie ma dostępu do twoich pieniędzy to ten stan ją booooli strasznie.

Gość gość
Niestety ale jesteś miękką cipką a nie facetem.

Gość gość
celem zyciowym kobiety nie sa dzieci, kasa itd. tylko posiadanie meza. to juz genetycznie mamy. poczytaj i sie poucz troche

Gość gość
gość dziś Ja tam mojemu sama zaproponowałam, musiałam się trochę nagimnastykować, żeby się zgodził.

Gość gość
a odkąd to życie bez ślubu ma większą wartość ?

Gość gość
gość dziś Myślę, że w temacie chodzi raczej o nadawanie ślubowi wartości o największej wadze i niemal łączenia go z własnym sensem istnienia i bycia "kimś".

Gość gość
Bo konkubinat poniża kobietę, ślub to początek rodziny, te same nazwiska.

Gość gość
15.48 może Ciebie by poniżał. Nie pisz ogółem proszę. Ja jestem w konkubinacie i nie zamierzam tego zmieniać. To jest mój wybór,mam świetnego partnera od 11 już lat :) Ani ja ani On, nie mamy parcia na małżeństwo. I tak jest dobrze.

Gość gość
Ja tam mojemu sama zaproponowałam, musiałam się trochę nagimnastykować, żeby się zgodził. Desperatka najwyższych lotów . Współczuję facetowi.

Gość gość
16:21a wasze dzieci czyje nazwisko noszą? ;-) ale wy pewnie nie macie dzieci ;-) o co dzieci, rodzina ,wystarczy kot i jest z***biście.

Gość gość
gość dziś Dlaczego desperatka?

Gość gość
gość dziś Ślub to niekoniecznie od razu te same nazwiska.

Gość gość
1. hajs 2. atencja 3. zazdrość innych kobiet x jak widać same pozytywy

Gość gość
16.27 Zgadłaś :) nie mamy dzieci ale będziemy je mieć. Nie widzę problemu by miały inne nazwisko niż ja. I tak ogólnie to też masz rację - jest z***biscie :) bez tej sztucznej otoczki weselnej, bez przysięgi bez pokrycia :) I tego innym życzę :) Szczęścia bez ciśnienia na małżeństwo, bez presji na facecie.

Gość gość
16.33 dlaczego ? Wszystko jest opisane w wypowiedzi autorki tego posta.

Gość gość
To się cwaniak ustawił. Żadnej odpowiedzialności za wspólny majątek jakby co. Kopnie cię w dupę bez najmniejszych konsekwencji. Ale ty głupia nie znasz życia i żałosny przykład dla dzieci. Matka ale nie tyle znaczącą żeby tata jej się oświadczył. Dziecinada i tyle.

Gość gość
18.43 twoja odpowiedź nie wzbudza we mnie żadnych emocji. Nie znasz mnie, mojego partnera, możesz sobie układać scenariusze dowoli :) I jeszcze jedno. Jak mnie kopnie w zadek to też sobie poradzę , razem czy osobno - jestem całkowicie niezależna. I dobrze mi z tym Pozdrawiam :)