Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polki tak naciskają na ślub ? co ten ślub wam daje, po co to robić ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Wam to się nie dogodzi. Nie chce intercyzy - cwana i pazerna na kasę suka, nalega, by podpisał - desperatka :D

Gość gość
a po to -jak już się chce być razem na poważnie- żeby jedno do drugiego miało prawo! szpital czy inne instytucje i w kwestii prawa nie mamy właśnie owego prawa do informacji itp. bo nie jesteś żoną/mężem

Gość gość wiki
Ktoś tam wspomniał o intercyzie? :D Ja jestem zwolenniczką intercyzy. Nie dlatego, że ja się boję coś stracić, tylko nie chcę by ktoś pomyślał, że jestem z kimś dla pieniędzy. Sama pracuję i stać mnie na życie, a męża potrzebuję po to by mieć kogoś dla kogo zawsze warto wrócić, ugotować obiad, porozmawiać, powyglupiać się. Warto mieć kogoś takiego u boku.

Gość gość
gość wiki dziś Dokładnie, ale dla nich jesteś desperatką :-)

Gość gość wiki
Wolę być desperatką mając prawdziwą miłość u boku.

Gość gość
wiki ile ty masz lat? musisz byc mloda i naiwna

Gość gość wiki
27 i miłość znalazłam.

Gość gość
18:16 pisałam o 16:27 ,wpis z 18:43 nie jest mój ;-) cieszę się, że jesteś szczęśliwa, naprawdę ;-) Pamiętaj tylko, Chcesz podejmować decyzje za dzieci ale nie wiesz czy one będą zadowolone z wzoru jaki mają, im różne nazwisko mamy i taty może nie odpowiadać. Ochrzcić oczywiście zamierzasz i biegusiem polecisz do księdza w tej sprawie? ;-) Co do ślubu, wyobraź sobie , że są ludzie, któzy biorą ślub bo się poprostu kochają i przysięga ma dla nich znaczenie i nie ma ani presji ani ciśnienia o którym piszesz a którego rzekomo nie znasz...to jedynie twoje wyobrażenie bo ślubu nie brałaś, więc skąd wiesz jak jest ;-)

Gość gość
bierzesz slub?

Gość gość wiki
Kto?

Gość gość
wiki gdzie pracujesz? musisz sporo zarabiac pewnie wiecej niz facet, oto dlaczego chcesz intercyze... wiedzialem. Na pewno jakbys pracowala na kasie to bys gadala inaczej

Gość gość wiki
Jestem masażystką i pracuję w przychodni. Nie zarabiam dużo. A poza tym po ślubie, wszystko czego się dorobimy jest wspólne. Więc praca tutaj nie odgrywa dużej roli.

Gość gość
no ale kto zarabia wiecej? no to po co intercyza jak po slubie jest wspolne, ale klamiesz leee

Gość gość wiki
Zarabiamy tyle samo, bo razem pracujemy i w dodatku na tym samym stanowisku.

Gość gość
czyli intercyza na niby

Gość gość wiki
Ale podpisana będzie.

Gość gość
i co z tego jak w praktyce mieszkanie wspolne

Gość gość wiki
To co najwyżej mieszkaniem będziemy się dzielić.

Gość gość
życie kocią łapę nic nie znaczy i jest niczym.

Gość gość
szpital czy inne instytucje i w kwestii prawa nie mamy właśnie owego prawa do informacji itp. bo nie jesteś żoną/mężem A tu się mylisz. Od tego są akty notarialne.

Gość gość
gość dziś Nie życie na kocią łapę, tylko życie, jako takie

Gość gość
tylko czy życie, czy też jedna żyć?? komu wystarczy jedna żyć, a kto musi ich wiele myć.

Gość gość
18:43 bardzo mądre słowa.Kobieta bez ślubu jest nic nie warta dla swojego partnera,nie nadaje się na żonę.I nie piszcie że to wy nie chcecie ślubu bo jakby dał pierścionek i poprosił o rękę to byście mu sie na szyję rzuciły z radości.To facet się oświadcza a nie kobieta.Kobieta czekaj tak jak wy-nie doczeka się :p

Gość gość
gość dziś Przepraszam bardzo, ale kto powiedział, że facet sie oświadcza, a kobieta czeka? Takie rzeczy, to wspólna decyzja, a nie śmieszna inicjatywa faceta, taka prawda.

Gość gość
facet sie oświadcza, a kobieta decyduje., co w tym złego?? jak dla mnie, może być odwrotnie.

Gość gość
21.31 Bzdury. Co powiesz na to że to kobieta może nie chcec ślubu? Ja jestem i nie chce - od zawsze. W mojej rodzinie wszystkie pary są małżeństwiem. I dlaczego jest twoim zdaniem jest nic nie warta ? A ta która jest żona jest warta więcej? Wytłumacz mi. Ja nie odczuwam tego bym był nic nie warta, wręcz przeciwnie ! Mój partner zabiega o mnie ( z resztą z wzajemnością) od ponad 11 lat Jestem dla niego wszystkim, czuje to i słyszę każdego dnia. Jestem zaprzeczeniem Twojego mało elastycznego umysłu.

Gość gość
Dlatego robi cię bokami z każdą, która wszystkie otwory mu udostępni, i która jego spenetruje otwory i " wyrostki"?

Gość gość
Nie byłam zdradzona . Wiem, kogo wybrałam na partnera życiowego. To ktos kto ma żelazne zasady , dot życia, znajomości, sfery finansowej i prywatnej. Nigdy nie zdradził , ja też nie. O swojej byłej kobiecie wypowiada się dobrze. Widze, że masz niemiłe wspomnienia . Ale nie każdy facet zdradza, nie każdy chodzi na boki. Istnieją jeszcze mężczyźni z zasadami .

Gość gość
facet wszystko powie, żeby pobzykać, bo gadanie nie kosztuje. żony nie da sie łatwo zostawić, kochankę??? idziesz wyrzicićź śmieci i wsiadasz do busa do włoch.

Gość gość
gość dziś To czym sie różni mąż, od partnera, skoro sama przyznajesz, że chodzi im o seks?