Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS zamierza zlikwidować wiek emerytarny od 2019 roku

Polecane posty

Gość gość

Granica wieku emerytalnego zostanie zastąpiona tzw. systemem kapitału minimalnego. To znaczy, na emeryturę będzie mógł przejść każdy kto ma przepracowane minimum 25 lat, niezależnie od wieku. Jeżeli ktoś jednak nie przepracuje legalnie minimum 25 lat, to nie dostanie emerytury nigdy. Żadnej.

Gość gość
Możliwość przejścia na emeryturę - niezależnie od wieku - będzie uzależniona od zagromadzenia na koncie ZUS-u pewnego minimalnego kapitału w postaci wpłaconych składek emerytalnych. Jeżeli ktoś np. będzie miał 100 lat, ale nie zgromadził na koncie ZUS-u odpowiednio dużo kapitału, to nie będzie miał prawa do emerytury.

Gość gość
W górę, bo ważne.

Gość gość
Nigdy?? Ale idioci w tym PiSie są...trzeba obalić tych komuchów!

Gość gość
Hahaha ale idioci..czyli jezeli bedzie sobie 100 letni dziadek i nie dostanie tej emerytury to bedzie musiał zapierdalać?? Zalosne

Gość gość
Obecnie jest tak, że do emerytury ma prawo każdy, kto osiągnie wiek emerytarny (60 lat dla kobiet i 65 lat dla mężczyzn). Likwidacja granicy wieku emerytarnego, sprawi że prawo do emerytury będzie uzależnione od wysokości zgromadzonych składek emerytarnych. A więc od tzw. kapitału minimalnego.

Gość gość
Tak więc, przygotujcie się na to, że możecie nigdy nie dostać emerytur. Będziecie pracować do śmierci.

Gość gość
Ale to mało PiS chce wprowadzić tzw emeryture socjalną czyli wszyscy po równo komunizm czystej wody, Salin byłby dumny

Gość gość
Głosowaliście na PiS, to macie. Bo zapowiada się, że PiS wygra wybory parlamentarne w 2019 roku.

Gość gość
Obecnie jedyną nadzieją jest to, że PiS przegra w 2019 roku z jakąś inną partią. Ale ja w to wątpię. PO poszła na dno, a reszta to plankton.

Gość gość
no tak, bo lepiej by bylo gdybysmy z**********i do 70 roku zycia (biorac pod uwage polskie warunki gdzie jest ogromne bezrobocie i brak poszanowania pracownika- praca za gowniane pieniadze) lub dalej muszac utrzymywac z podatkow muslimskie s****wo w kolorze gowna. zaraz sie lewactwo rzuci ze "przeciez na 500+ tyramy!". to ja juz wole tyrac na 500+ na swoje czy cudze dzieci niz na nierobow i g****icieli islamskich ktorzy urzadzaja niezla rozpierduche w krajach w ktorych sa ulokowani

Gość gość
Ja nie głosowała. To że PiS będzie rządziło drugą kadencję to prawie pewne już zapowiada że będzie manipulowało przy listach wyborczych, bo nie ważne kto głosuje tylko kto liczy głosy PiSdy zgnoją nasz kraj,

Gość gość
a jedyna sluszna partia z ktora pis moglby przegrac to partia kukiza. oby nigdy nowoczesna ani po nie wygralo ponownie bo to bedzie totalny kataklizm

Gość gość
podstarzale lochy o aparycji grodzkiej sa wsciekle na partie zlego kaczora bo im kolorowych gowien nie wpusci i nie ma kto wychedozyc oblesnych i zagrzybialych grot bo rodacy nawet kijem nie tkna :D a jak tatus emeryturke ubecka stracil to juz w ogole demoniczne pomioty

Gość gość
Ja nie sądzę aby Kukiz wygrał z PiS-em. PiS zostanie na kolejną kadencję (2019-2023). A wam emerytury przepadną.

Gość gość
Nie mamy żadnych przyjaciół w Europie nawet Węgry się na nas wypieły, Polska osamotniona to Polska bezbronna

Gość gość
Ale bzdury.... Nigdzie na ten temat nie ma takiego stwierdzenia, że brak wieku emerytalnego. Zebrane składki nic nie znaczą bo będzie ich przykładowo mało?Kapitał zebrany powinien być miarą emerytury. Np po dziesięciu latach zbierania składek np jak w Niemczech można sobie iść na emeryturę ale potem niech taki nie narzeka, że mu brakuje do chleba. W ogóle po co te składki? Ja sobie np nie życzę żeby moje pieniądze ktoś ruszał. Ja chcę na swoje konto kasę całego kapitału bo to mój kapitał, który jest imieniny. Ustawa emerytalna to przeginka od dawna a te filary to jeden chyva wielki przekręt bo kto to teraz kontroluje?

Gość gość
Z ruskim było lepiej. Teraz dobra naturalne Europa kontroluje a my mamy g***o z tego tylko autostrady zamiast pola uprawne czy lasy

Gość gość
co za brednie. Jak stan zdrowia nie pozwala pracować to staniesz przed komisją orzecznictwa i dostaniesz rentę. Nikt nie musi pracować do śmierci

Gość gość
Na ruskich plujecie a oni w Bagdadzie jako jedyni mieli porządek i we Włoszech też a w Jugosławii też ale narzekanie tylko wam w głowie a oni wiedzą jaki jest ciapaty i wiedzieli jak z nimi postępować. Wy teraz jesteście mądrzy po zgwałceniu i zamordowaniu waszych rodaków? Polak zawsze mądry po szkodzie ake i to nie pomaga bo są nowe opcje po szkodzie i tak jest zawsze. Skacze z konta w kont, wszędzie go pełno a nie docenia tego co jego kraju.

Gość gość
Rozumiem emerytów niskie teraz ich świadczenia. Niech rząd zajmie się tymi co na zasiłkach żyją zamiast do roboty iść. To patologia żeby takim nierobom dawać pieniądze że mogą przepijać kasę, druga sprawa żeby rencistów socjalnych skontrolować czy ich schorzenia nie są aż trudne żeby iść do pracy.