Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dojazd gości na ślub

Polecane posty

Gość gość

Czy uważacie, że załatwienie gościom transportu na ślub jak i do domu jest obowiązkiem pary młodej?

Gość gość
Nie mamy transportu dla dwóch osób bo nie mają auta i też nie mamy kogo już poprosić o przysługę, chodzi o około 80km w jedna stronę. Niestety upominają się o transport i sądzą że to powinien być nasz obowiązek by załatwić go im, bo inaczej to nie wypada i wstyd...

Gość gość
80km między miastem rodziny a miastem ślubu i wesela. Oba są to dosc duże miasta, do których nie ma problemu z dojazdem nawet komunikacja miejska z przesiadka na pociąg/busa

Gość gość
Argumentacja rodziny: bo idę na ślub kogoś tam i mimo że to kilkanaście km to oni zapewniają transport, ale dlatego że to wiocha zabita dechami. I to że ktoś załatwia transport oznacza że ja też muszę? Zresztą sytuacja jest skomplikowana. Bo początkowo o tym myślałam i zaprosiłam znajomych z autami, jednak oni zrezygnowali. Potem liczyłam na bliska rodzinę ale mieszkająca 250km dalej. Oni przyjadą jednym autem dzień wcześniej do rodziny i wezmą dwie osoby. Niestety brakuje miejsca na dwie osoby i są pretensję że oni sami muszą załatwiać sobie dojazd, i że ludzie im mówią że to wstyd i jak tak możemy robić najbliższej rodzinie... Sorry ale to moja wina że nie mają auta czy kogoś kto za zwrot kosztów paliwa ich weźmie? Bo tak dają mi do zrozumienia

Gość gość
Może poszukajcie im noclegu w okolicy ??

Gość gość
Znaleźli kogoś kto ich zawiezie do nas i potem zabierze do domu, niemniej nadal głównym pytaniem jest czy ja mam obowiązek ten transport zapewnić? A co do tego kogoś kto ich przywiezie to zamierzam mu zapłacić za paliwo żeby nie robili ze mnie większego potwora niż ze mnie zrobili, a to najbliższa rodzina, bo rodzeństwo!

Gość gość
Ja zapewniałam transport.

Jeśli chodzi o powrót goście z wesela,dobrym rozwiązaniem jest taka opcja https://web.facebook.com/pokielichubialystok/ Goście przyjeżdżają własnym samochodem,a potem wystarczy zamówić kierowcę który ich odwiezie! Moim zdaniem wygodne rozwiązanie zarówno dla gości,jak i też biorący ślub... ;)