Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmienna wysokość macierzynskiego?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny spotkalyscie się z tym żeby na konto wplywala wam co miesiąc inna kwotA? To moj ttzeci miesiąc na macierzyńskim i w pierwszym mies dostalam 2700 z groszami, w drugim o 50 zl mniej a teraz w ogóle 2500. Ktos wie czemu?

Gość gość
Dużo zarabiasz. Tak miałam podobnie. Bo to zależy od dni w miesiącu i ogólnie to jest średnia miesięczna zarobków sprzed roku

Gość gość
No ale lipiec i sierpień miały tyle samo dni a moja dniowa to 110 zł a nie ponad 200. No nie kumam tej sytuacji

Gość gość
Ja wiem ale mniej wiexej. Spytaj się kadr. Po pierwsze zależy od ilości dni w miesiącu. Poza tym brana jest pod uwagę jako baza jakaś średnia wyliczana z ilus tam miesięcy przed pójściem w ciąży na l4 ( np poszłam na l4 w listopadzie ale miałam 2 dni zwolnienia w sierpniu to do liczenia bazy liczy się to pierwsze zwolnienie w sierpniu ). Może ktoś tu się zna i odpowie. Mi to kadrowa tlumaczyla ale nie wiem jak to liczą. W każdym razie co miesiąc dostaje inną kwotę i różnice są dość znaczące ale zawsze na plus wobec regularnego wynagrodzenia )

Gość gość
A przed macierzyńskim miałaś stała kwotę wypłaty? Poza tym w sierpniu był dzień ustawowo wolny od pracy.

Gość gość
Miałam stałą wyplate. Co miesiąc tyle samo.

Gość gość
kto ci płaci? pracodawca czy Zus?

Gość gość
Pracodawca

Gość gość
no to zapytaj kadrową. nie wiem skąd te różnice ale ja mając stałą pensję podczas macierzyńskiego też miałam co miesiąc tyle samo.