Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Testowanie

Polecane posty

Gość gość

Czy mogę testować dzień przed terminem miesiączki ale krew? I kiedy mogę test z apteki zrobić?

Gość gość
Chyba nikt nie rozumie o co ci chodzi, tak napisałaś... Test sikany z apteki możesz zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, o ile nie przyjdzie jednak. A z krwi na hormon bhcg tak samo jak sikany

Gość gość
Chodzi mi oto czy dzień przed terminem miesiączki mogę zrobić test z krwi? Bo wiem ze można go zrobić prędzej od takiego z apteki

Gość gość
Możesz a najlepiej powtórzyć go po 48h czy przyrasta bo sam test z krwi nic nie da oprócz tego że potwierdzi ciaze

Gość gość
No właśnie chodzi mi o potwierdzenie lub wykluczenie ciąży, ponieważ nie chce zaszkodzić dziecku jeśli jestem w ciąży. Wiec myślisz ze dzień przed terminem czyli w 27dc moge robić już i być spokojna ze wynik jest wiarygodny?

Gość gość
Myślę że nawet taki z apteki sikany też już wyjdzie. U mnie dwa dni przed miesiączką wyszła blada kreska a kilka dni po już bardzo ciemna. Szczerze mówiąc bety nigdy nie robiłam tylko szłam do lekarza po pozytywnym teście

Gość gość
ale wiadomo, z krwi jest dokładniejszy, a mi zależy na czasie...

Gość gość
Możesz. W cyklach 28 dniowych w obu ciazach robiłam betę 2dni przed termin miesiączki. Wyniki 71 i 68.

Gość gość
Dobrze, u mnie w laboratorium do którego chodzę jest tak, ze jak nie byłam w ciąży to miałam tylko wynik <2 , Wiec myśle ze teraz jakbym była w ciąży to coś już będzie więcej niż 2, prawda?

Gość gość
Tylko u mnie stosunek był w 19dc Wiec się waham czy nie za szybko. I tak wiem, ze to już niepłodne, ale zdarza się ze cykle 28/29/30 ;)

Gość gość
Tak czułam że to znowu ty. Dziewczyno idź jutro na to badanie i skończ zakładać te same tematy co chwilę bo nikt ci więcej już nic nie jest w stanie napisać poza tym że masz zrobić test.

Gość gość
Wiem ze mam zrobić, ale jutro już wystarczy czy nie? Nic więcej nie chce wiedzieć naprawdę

Gość gość
Tak jutro już mozesz

Gość gość
Jednak nie, bo gdyby owu mi się przypuśćmy przesunęła na 18 i 19 dc był stosunek to minie zaledwie 10 dzień po owulacji Wiec to mi nic Nie da

Gość gość
Wiesz co ? teraz juz wiem ze robisz to specjalnie. Żegnam. Mam nadzieje ze nikt wiecej ci juz nie odpisze.

Gość gość
Jak specjalnie? Ja naprawdę nie chce tu nikogo obrazić, przysięgam! Po prostu chce dosięgnąć porady kogoś kto się zna na tym! Naprawdę proszę ...

Gość gość
Naprawdę błagam niech mi ktoś odpowie, czy 10 dni po owu można już robić krew? I o nic więcej nie pytam

Gość gość
Standardowo robi się najpierw domowy test z apteki. Po co chcesz się od razu kłuć? W dniu spodziewanej miesiączki możesz go zrobić.

Gość gość
Ja wszystko rozumiem, ale wiem ze sikane często są fałszywe! I chodzi mi dokładnie po ilu dniach po owulacji można robić zarówno krew i ten z moczu?

Gość gość
Naprawdę oczekuje tylko pomocy i nic wiecej

Gość gość
Gadasz jak potłuczona. Naczytałaś się farmazonów w necie, że wychodzą fałszywe i bez sensu to powtarzasz. Po prostu dziewczyny robiły testy i miały jakieś chorzenia np. torbiele. Przecież na testach jest napisane, że przy niektórych chorobach testy mogą wyjść dodatnie. Ja robiłam testy w swoim życiu, ale dodatnie wyszły mi tylko w ciąży. Zatem nie pieprz tu głupot, tylko rób ten test.

Gość gość
Zrobię test, ale najpierw chce zrobić betę i mieć święty spokoj, Wiec nie chce porad jaki test robić, tylko wiedzieć, czy 10 dni po owu można robić betę? Wiem ze w ciąży nie jestem raczej na pewno ale moja psychika wariuje i chce wiedzieć, i dlatego obstawiam sobie max, ze owulacja przesunęła mi się na 18 dzień cyklu, Wiec jeśli by tak było, to mogę już robić 27 dc czy nie?

Gość gość
Testy są nasączone taką substancją, które wykrywają hormon hcg. Jeśli komuś wyszedł dodatni, to znaczy że ma go w moczu i nie jest on "fałszywie" dodatni. Po prostu w sieci jakieś laski tak napisały, a może nie były świadome, że mają jakieś schorzenie, albo były w ciąży i coś tam nie wyszło.

Gość gość
Wszystko rozumiem, ale pytam o betę ;)

Gość gość
Znowu Ty, masakra, wczoraj Ci tyle osób pisało co i jak..

Gość gość
Wiem macie mnie dość, ale to mój ostatni temat, bo kochane nie wiem co robić?

Gość gość
A idz z rób i nie męcz ludzi. Czekamy póżniej na wątek " beta 1.5 czy nie za wcześnie zrobiłam? Czy to wczesna ciąza?"

Gość gość
Proszę naprawdę osoby które mogą mi pomoc ;)

Gość gość
Chryste jest opcja ciąży Wiec chce wiedzieć czy w niej jestem czy nie

Gość gość
ale jakiej pomocy oczekujesz? Zrób kurcze to bete jak Ci to spokoju nie daje i bedziesz sie martwić pozniej.