Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy liczy sie dochod partnera do swiadczen z mops jesli zyjemy w zwiazku

Polecane posty

Gość gość

nie formalnym a partner nie jest ojcem biologicznym dziecka?

Gość gość
Tak!

Gość gość
Tak bo tworzycie moze i patologiczna ale rodzine

Gość gość
A czy masz zasądzone alimenty na te dziecko? I czy mieszkacie razem? Jeżeli tak to liczą się niestety...chyba że wolisz kręcić ale to twoja sprawa czy mówić o partnerze czy nie ...

Gość gość
tak mam alimenty na corke i pobieram z funduszu ale moj obecny partner nie ma zadnych praw do dziecka- tzn. nie jest jej biologicznym ojcem. mi chodzi tylko o swidczenia na dziecko czyli rodzinne 500 plys i alimenty z funduszu

Gość gość
Tak. Do dochodu wpisuje się wszystkie osoby, z którymi prowadzisz wspólne gospodarstwo domowe.

Gość gość
ale to bez sensu bo dzis razem mieszkamy a za tydzien mozemy sie rozstac i co wtedy?

Gość gość
Nie, nie jest bez sensu, wszystkie zmiany zgłasza się do urzędu. Chyba, że chcesz oszukać urząd, że mieszkasz sama ale nie wiem czy oni to sprawdzają.

Gość gość
no ale w zapisie o czlonkach rodziny napisane jest tak. rodzice ktorzy razem wychowuja ich dziecko. czyli partner musi miec prawa do dziecka byc wpisanym w paperach aby wedlug ustawy o swiadczeniach rodzinnych brac jego dochod?

Gość gość
Z mezem tez mozesz sie rozstac ale na dzien dzisiejszy jestescie razem

Gość gość
Idź do urzędu i zapytaj po prostu przy składaniu.

Gość gość
ale ja nie mam meza. zyjemy razem, mieszkamy wspolnie. zyjemy w nie formalnym zwiazku. a z moim partnerem wspolnie wychowujemy moja corke z poprzedniego zwiazku.a on nie ma zadnych praw do dziecka,nie jest opiekunem prawnym. ojciec bilogiczny nie ma odebranych praw czy nawet ograniczonych. czy w tej sytuacji dochody partnera sie licza?

Gość Carycka
Jesli partner jest zameldowany razem z toba I dzieckiem w mieszkaniu to jego dochod tez sie wlicza. Bo prowadzicie wspolne gospodarstwo domowe

Gość gość
no niby tak ale prawnie ze ma zadnych praw do dziecka. wedlug prawa jest dla niego obca osoba tak czy nie? i nie ma obowiazku lozenia na dziecko. wiec jak jego dochod ma byc brany pod uwage?

Gość gość
Autorko jesteś tepa, przez takie kobiety jak Ty każdy żyjący w konkubinacie uważany jeszcze patologie. Odp.: LICZY SIE JEGO DOCHOD BO MIESZKACIE RAZEM I ZYJECIE W KONKUBINACIE.

Gość gość
ale nie mamy wspolnego dziecka. a musi byc wspolne dziecko albo musi byc malzenstwem. dzownilam do mops i pani mi tak powiedziala. ze jesli mam partnera ale nie jest ojcem bilogcznym nie licza jego dochodu kiedy razem mieszkamy. sytuacja sie zmieni jesli bedziemy mieli wspolne dziecko albo wezmiemy slub. tak to wyglada.

Gość gość
A mojego partnera dochód wliczali...To jak to w końcu jest?

Gość gość
do pani z 13.26 a jak wyglada wasza sytuacja?

Gość gość
Podobnie jak u autorki. Partner nie jest ojcem dziecka, mieszkamy razem, nie mamy ślubu.

Gość gość
A jezeli mam troje dzieci, z tym tylko jedno z moim partnrem ktory mieszka ze mna i jestem tez w ciazy ale on nie jest ojcem, to jak mam liczyc swiadczenie z mops?

Gość gość
Oczywiście, że się nie liczy. Ja mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu, gdzie zameldowani sa też własciciele, mimo ze mieszkaja w innym miejscu. To co, mam ich dochód doliczyc? :D Partner liczy sie tylko wtedy jesli jest ojcem dziecka i nie masz zasądzonych alimentów na to dziecko. Przeciez to nawet na tych wnioskach pisze. Ludzie, mniej nienawisci a więcej rzeczowych wypowiedzi.

Gość gość
klkl