Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość agatkab

O ktorej chodza spac wasi 12 latkowie ?

Polecane posty

Gość gość agatkab

Syn oszukuje ze idzie spac... Np udaje ze spi i gasi tv i kompa o 22... Ja potem np wchodze tak z zaskoczenia a ten o 23.30 a nawet p o p olnocy g ra na k o mp i e l u b og lada t v..... W i e c zabieram max 22.30 pilota od tv,myszke od kompa.... I c h owam.... Ale chodzi nadasany.... A u wa s jak ?

Gość gość
Po dobranoce czyli tak ok 19,30 :)

Gość gośćagatkad
Mam z nim tez takie klopoty - jak wroci ze szkoly t o zje obiad i od razu chce na kompa... W i ec ja mowie ze komp p o l e k cja c h.... I od np 15 d o 15.30 obiad Potem od 16 d o 18 l e k cj e nauka.... Od 18 do 22 on gra.... potem spanie...ale nie zasypia do nawet 23 40 itp

Gość gość
Mam to samo tylko z 14 latkiem. ;)

Gość gość
Załóż blokadę na kompa, a tv wywal z jego pokoju i po problemie.

Gość gość
Mój kładzie sie do wyrka o 21:30 i do 22 czyta. Nie ma ogladania tv czy grania na xboxie i kropka. Po szkole jest max 3 godziny na xboxie.

Gość gość
Mojej córce życzymy dobrej nocy ok. 20.00 w tygodniu, a podczas weekendu później nieco, jeśli chce z nami zostać.

Gość gość
Dwanaście lat i spać o 20? O matko!

Gość gość
Co Cię dziwi? W roku szkolnym po zajęciach ma 2 razy w tyg kursy pozalekcyjne, poza tym jest aktywna i nawet jak nie ma kursu musi się wyżyć na świeżym powietrzu. Potem kolacja, prysznic i sama ma dość. :-)

Gość gość
Dodam, że bardziej przeraża mnie brak kontroli i dzieci, które nocą grają, albo serwują w sieci.

Gość gość
Dziwi mnie, bo ja sama jako już 12,13 latka chodziłam spać ok 22. A nie po "dobranocce"

Gość gość
Moja tez chodzi spac o 20, chce posiedziec dluzej przed kompem, moze wstac nawet o czwartej nad ranem. Przez wakacje chodzila spac po 22, ale w roku szkolnym o 20 i kropka. Ma11 lat, z reszta my o 20 -21 tez idziemy spac.

Gość gość
To szybko. Ja chodzę spać ok 23, syn też. Zresztą my nocne marki jesteśmy. :D

Gość gość
8.57 Rozumiem, że mieszkacie w kurniku :D

Gość gość
Chodzą spać z kurami? :D

Gość gość
Dorośli ludzie chodzą spać o 20? To o której wstajecie? O 3 rano? Mój czternastolatek chodzi spać o 22.00-22.30.

Gość gość
A kiedy uprawiacie seks? Do tych o 20 spać chodzących.

Gość gość
Przynajmniej się wyśpią. Ja wiecznie nieprzytomna w pracy. Dzisiaj poszłam o 3ej prawie, bo nie mogłam się oderwać od książki. Powinnam chodzić o 22ej, żeby się wyspać, ale wtedy czuję, że mam za mało czasu na życie. O 20ej? Ludzie dopiero wieczór zaczynają.

Gość gość
A moze wstaja ok 4 rano do pracy,ja wstaje o 3.50,na szosta do pracy ale do innego miasta i dojezdzam pociagiem. O 4.35 wychodze.

Gość gość
Moj maz i szkolni synowie o 20 juz spia. Maz o 4 wstaje a my o 6.30. Jeden 11l a drugi 4 l. Od zawsze do spania chodza o 20. Latem pozniej ok 21

Gość gość
Co tym seksem?

Gość gość
A co cię ulomie obchodzi kto kiedy się kocha. Ograniczony czleku.

Gość gość
Czyli seksu brak. Przykro

Gość gość
Moj 11 latek chodzi spac po 22 przewaznie 22.30 spi

Gość gość
Jeśli musi wstać o 7rano, to powinien kłaść się o 21:30. Tu chodzi o to ile godzin dziecko przesypia, i że podczas snu rośnie i "mądrzeje". Naukowcy kiedyś udowodnili, że dzieci które mało śpią są nie tylko niższe (oczywiście geny itd też mają wpływ) ale i glupsze (bez urazy). To samo ze sportem - dzieci które go uprawiają są zazwyczaj mądrzejsze (pomijając tych co siedzą non stop w książkach i całe dnie kuja).

Gość gość
gość wczoraj A kiedy uprawiacie seks? Do tych o 20 spać chodzących V To dzieci kładę o 20.00 żeby właśnie dla siebie mieć czas.

Gość MałaGosia88
Generalnie w tygodniu staramy się go kłaść po 21 aby mógł się wyspać i bez problemu wstać do szkoły. W weekend i inne dni wolne oczywiście może sobie pofolgować i pozwalamy mu na to, ponieważ uczy się dość dobrze i chętnie zapisał się na korepetycje z języka. Dodatkowo zamówiłam dla niego Planer dla ucznia https://familiowo.pl/pl/c/Sklep-Planery-dla-ucznia/22 aby mógł zaplanować swój czas. Chciałby zapisać się również na piłkę nożną a dzięki temu sprawdzi, czy zajęcia sportowe nie będą kolidować z jego dotychczasowym planem zajęć.

Gość ala_wwa_o
my ustalilismy zasadę - mlody bardzo chcial dostac ps4 pro (z jakas premierowa fifa) i dostanie za 2 miesiace pod warunkiem, ze bedzie chodzil spac (przez te 2 mce) o 22. od 2 tygodni juz dziala, sprawdzam to. wydaje mi sie, ze to dobry system ;)

Gość gość
3-4 godz na kompie? TO UZALEŻNIENIE!

Gość gość
Ala :-) A po dwóch miesiącach męki, jak już dostanie ps-a nie będzie się już kładł wcale. Co za głupi rodzice...