Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaPanikara

8 latek sam do szkoły ?

Polecane posty

Gość gość
17:34 Jeżeli masz obowiązek opieki lub nadzoru to znaczy ze nie powinno się zostawiać dziecka samego na podwórku! Umiesz Ty czytać ? Co z tego ze to pod blokiem, jak coś się stanie to Ty za to odpowiesz, nikt inny

Gość gość
gość dziś Zaraz .Tu pisze ktoś że do końca podstawówki do do 15 roku życia była odprowadzana do szkoły ..bo 20 lat temu był jeszcze system 8 klasowy .Znaczy dziewucha powiedzmy 1.70 m i z mamcią za ręce smiech.gif ciekawe jakie orzeczenie z poradni było smiech.gif x Mam 30 lat i chodzilam do gimnazjum ;) a teksty o orzeczeniach sobie mozesz darować, bo to kompromituje wylacznie ciebie. I Tak, juz pisalam ze prawie do konca podstawowki bylam odprowadzana, odwozona :)

Gość gość
MamaPanikara dziś Sierote? Sierotą to on będzie jak dorwie go para chuliganów szkolnych i zrobią z niego warzywko. Wtedy bedziesz musiala nie tylko prowadzac go do szkoly, ale i zmieniac mu pieluchy i karmic jak niemowle. Jak mozna az tak dziecka nie kochac i ulegac jego kaprysom? Naprawde wolisz, zeby cos mu sie stalo?

Gość gość
pytanie czy wy pracujecie? ja mam 8 latke- jest w 3 klasie. do szkoly mamy moze 1km. nasz blok w glebi corka musi przejsc 4razy przez pasy.1 3 pasy z drog malo niebezpiecznych a ostatnie pasy to bardzo *****iwa droga. nie puszcze jej samej bo sie o nia martwie. wczesniej jak chodzila w 1 klasie do szkoly blizej domu to pod koniec 1 klasy chodzila i wracala sama ale do doslownie przez czerwiec a i tak szlam za nia. kiedys mi takiego strachu narobila. konczyla lekcje o 12.30 po lekcjach miala odrazu przyjsc do domu.czekam czekam na nia a jej nie ma.poszlam ja szukac co sie okazalo ona siedzi na swietlicy. bo zapomniala ze ma isc sama. potem sie przyznala ze sama sie boi. wiec zaprowadzam ja do szkoly po lekcjach idzie na swietlice odbieram ja o 15. i nie mam stresa co sie dzieje z dzieckiem.

Gość kosiaraumyslow
8 latek może spokojnie juz sam chodzić do szkoły . Ja bym puściła .

Gość gość
Wszyscy ci "nowoczesni i otwarci" rodzice sa madrzy do pierwszego wypadku jaki spotka kogos w ich otoczeniu. Tez znam takiego jednego... taki byl cwany i nowoczesny, corka sama od 1 klasy za szkoly wracala. Raz nie wrocila, znalezli ja w bramie, pokrwawiana i zgwalcona, w bialy dzien pedofil ja z ulicy do bramy wciagnal. I co z tego ze go zlapali ??? Na dzien dzisiejszy bydlak juz wolnoscia sie cieszy a dziewczyna dzis 12-letnia ma traume do konca zycia.... Osobiscie wole miec dziecko chowane pod kloszem ale zdowe i zywe.

Gość MamaPanikara
Strasznie skrajne są wasze wypowiedzi. Jeżeli chodzi o to czy pracuje to tak ale w domu wiec mam czas zaprowadzać i przychodzić po niego do szkoły, tu chodzi o to ze on już by bardzo chciał a tak naprawdę szkoła jest bardzo niedaleko. Ocxywiscie telefon ma zawsze przy sobie i jesteśmy w ciągłym kontakcie, ma zakaz używania tel tak aby się rozładował, zawsze musi mieć z nami kontakt bo w innym wypadku dostaje karę.

Gość gość
A co ci da telefon? Jak go ktoś napadnie to bedzie pierwsza rzecz jaką straci, pozniej straci analną cnota, a na koncu zycie

Gość kosiaraumyslow
Co wy z tymi napadami ? Jak bedzie miał 13 lat to tez go może ktoś porwać i okraść. Czy to znaczy ze cały czas ma chodzić z mama ?

Gość gość
No właśnie 8 czy 10 czy 13 lat , to tak samo bezbronne dziecko w sumie a do końca nie można przecież zaprowadzać do szkoły :/

Gość gość
"No właśnie 8 czy 10 czy 13 lat , to tak samo bezbronne dziecko" W tym wlasnie tkwi szczegol ze 8 a 12 lat to NIE TO SAMO....

Gość gość
gość dziś No właśnie 8 czy 10 czy 13 lat , to tak samo bezbronne dziecko w sumie a do końca nie można przecież zaprowadzać do szkoły :/ x Miedzy moim 8 latkiem, a 14 latkiem jest ponad 50cm i 60kg roznicy. 8 latek to malenstwo co mi sie za nogami schowa i płacze jak kolega mi powie, ze jest głupi, a 14 latek chodzi na siłownie, jest mojego wzrostu, w kasze sobie dmuchać nie daje i ma zawsze cos do obrony własnej. także idiotyzmem jest porownywac dzieci w czasie tak intensywnego rozwoju.

Gość gość
Hm a czy Polska to juz murzyńskie getto we Francji , Brazylia albo Ukraina/Rosja ? Bo z tego co piszą tak wynika ...gwałty rozboje porwania na narządy i dla okupu .Znaczy zaraz po urodzeniu trzeba ochroniarzy z bronią zamawiać czy jak ? Z tego wynika że wątła 18 latkę też porwą więc i ją mama musi odprowadzać ..

Gość gość
watla 18stka to juz moze z gazem albo paralizatorem chodzic. watla 18stka narobi rabanu jak ktos tylko do niej podejdzie watla 18stka ma nogi i zacznie uciekac

Gość gość
Ci co tak cwaniakuja nie maja chyba swoich dzieci!!!!! Mieszkam w duzym miescie gdzie ciagle w wiadomosciach lokalnych napomykaja o pedofilach swirach i innych cudakach. Moja starsza corka na mojej dzielnicy do 8ego roku zycia miala opiekunke ktora sie nia opiekowala do momentu az nie wrocimy z mezem z pracy. Potem wracaly we trzy kolezankami. Mlodsza zapisalam do szkoly obok mojej pracy i do dzis tam chodzi, teraz do 4tej klasy. Takamam prace ze zawsze moglam ja zaprowadzic odebrac jak byla mlodsza a teraz sama chodzi i wraca ale to 5 min.

Gość gość
mądry polak po szkodzie. zapierdzielą im jednego dzieciaka na narządy albo do burdelu 3000tys km dalej to sie nauczą.

Gość gość
W każdej scenerii można wymyślić dramatyczne scenariusze: a co jak dostanę po drodze zawału? Dziecko samo nawet nie trafi do własnego domu? Albo będzie zbyt przerażone by samemu przejść? Albo wpadnie pod pierwszy samochód jako 15-latek bo wcześniej nigdy nie musiał się rozglądać? Radykalizm nie jest w niczym dobry.

Gość gość
a ktory debil nie uczy dziecka rozgladania sie? ba, nawet w szkole tego uczą na wyjsciach na spacery.. Jednak w dzisiejszych czasach (latwa dostepnosc srodkow odurzajacych) i dobrej medycyny to latwiej tracic na psychopate niz dostac zawalu na drodze ur argument is invalid ;)

Gość gość
A jaki debil wierzy jeszcze, że wiedza teoretyczna ma przewagę nad praktyczną umiejętnością? O jeździe na rowerze też wystarczy opowiedzieć czy trzeba dać popróbować?

Gość gość
a jakim debilem trzeba byc, by nie zrozumiec, ze mam na mysli uczenie dziecka przy okazji wyjsc z nim?

Gość gość
Chyba odrobinę przesadzacie jednak. Od pokoleń dzieciaki same chodzą i wracają ze szkoły i nic im się nie dzieje w większości. Nie można wpadać w paranoję bo jeśli uznamy, że świat jest zły i niedobry to w ogóle nie powinniśmy z domu wychodzić a dzieciaki do 18-stki za rączkę prowadzać - bo niby gdzie jest ta granica, w jakim wieku może pójść samo poza dom...? Btw- w Szwajcarii przedszkolaki same chodzą do przedszkola!

Gość gość
Sorry Kucharz Adam 2000 ale ja 8 lat miałam 18 lat temu i rodzice mnie odprowadzali do szkoły. Tak samo moich znajomych.

Gość gość
gość dziś Chyba odrobinę przesadzacie jednak. Od pokoleń dzieciaki same chodzą i wracają ze szkoły i nic im się nie dzieje w większości. Nie można wpadać w paranoję bo jeśli uznamy, że świat jest zły i niedobry to w ogóle nie powinniśmy z domu wychodzić a dzieciaki do 18-stki za rączkę prowadzać - bo niby gdzie jest ta granica, w jakim wieku może pójść samo poza dom...? Btw- w Szwajcarii przedszkolaki same chodzą do przedszkola! x Btw w US, a przynajmniej w stanie w ktorym ja mieszkam jest OBOWIAZEK PRAWNY chodzenia z dzieckiem za REKE DO 13 ROKU ZYCIA.

Gość gość
A jakim trzeba być debilem, żeby nie rozumieć, że samodzielności uczy się właśnie robiąc coś samemu a nie z mamą, babcią i ciocią? I żeby wierzyć, że choroba serca jest czymś rzadkim przy taaaakiej medycynie? Wymyślacie pedofilów i inne cuda, a tu chodzi o banalne sytuacje: stoję w korkach/auto się zepsuło/muszę zastąpić kogoś w pracy - niechże ten dzieciak pójdzie do siebie i się sam sobą zajmie przez tę godzinę czy dwie a nie kibluje na szkolnej klatce schodowej bo nie umi sam przejść. Nie mówiąc już o tym, że przy takim oczekiwaniu też może mu się zdarzyć wypadek.

Gość gość
Ja chodziłam sama od pierwszej klasy i inne dzieci też - może to kwestia otoczenia i środowiska. Niektóre dzieci nawet po drodze do domu robiły zakupy (wędlina, bułki itp.) SAME. I w sumie to jest super, że dziś dzieci nie muszą od rana harować w polu - tylko po co popadać w drugą skrajność?

Gość gość
gość dziś A jakim trzeba być debilem, żeby nie rozumieć, że samodzielności uczy się właśnie robiąc coś samemu a nie z mamą, babcią i ciocią? x a jakim debilem trzeba byc by nie wiedziec, ze nienauczone dziecko nie bedzie pamietac o zasadach tylko przeleci przez ulice? Zawsze zaczyna sie z rodzicem, a nie umywa ece. chcialas dzieciaka? to go ucz i pilnj. no chyba ze chcesz placek zdzierac z ulicy

19:19, dokładnie. Też od 1 klasy podstawówki po lekcjach chodziliśmy sobie razem na zakupy, lody, chipsy, dokupowaliśmy np. sobie surówkę do obiadu, taką jaką lubiliśmy itp. Osoby stąd, to chyba pisiora dla 15 latków myją, żeby chociaż się w wannie nie utopili. :o :o

Gość gość
Ja od 3 klasy chodziłam do szkoły z kolegami z klasy.

Gość MamaPanikara
Ale burze wywołałam :)