Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kajusia

Kto slucha polskiego reggae i ska??Paprika Korps, Happysad itp.....

Polecane posty

Gość myszaszara
Rasta! Budzić sięuuu! One Love!

Gość Pakos
Od kiedy Happysad to reggae?

oj ja uwielbiam tę muzę:) słucham wielu nie tylko reggae i ska, ale również dancehallu, ragga, punkrocka, dobrego hip-hopu (Fish, Paktofonika, Kaliber) ostatnio dub\'u:) oczywiście roots to podstawa. Nadal chętnie szukam interesujących wykonawców, poznaję inne gatunki. a z moich ulubionych: - Damian Marley -Asian Dub Foundation - Akurat -Gentleman -Kult, Kazik... -Seeed zresztą to tylko kropla w morzu:) Pozdrawiam słuchaczy dobrego brzmienia

Gość happysad to muzyka i
teskty dla gimnazjalistow poziom wysublimowania równy 5-10-15

Gość average
Ja lubię reagge, nie tylko polskie produkcje [King Kalabash, Bob Marley- to oczywiste]. Świetna muzyka, wyzwalające pozytywne uczucie \'odlotu\'- jak dla mnie.

Gość misia zosia
he he VAVAMUFFIN RULEZ !!!!! a tak poza tym zapraszam do Bielawy na Reggae dub festival

Gość little witch
a ja uwielbiam Vavamuffin i Akurat:) widzę, ze dużo osób lubuje sie w Habakuku, więc chyba musze sie rozeznac jak grają...

Gość Your Heroine
Ja kooocham tą muzykę. Matko a kiedys ich wyszydzałam. boże wybacz m,i za to. Teraz cały dzień leci mi z głośników EastWest Rockers, Vavamuffin, Habakuk, Akurat, NDK Koniec Świata i takie inne :D Sami wiecie co najlepsze :P

Gość editwonsemite
bardzo polecam

Gość Heppy
Jak dla mnie to Ras Luta:D

HAPPYSAD ❤️ \"znowu wracasz do domu styrana znowu Cię widzę na kolanach\";))

Gość fmrneiwjnvcjkde
rozwalił mnie kotoś kto napisał że Happysad ma zajebiste teksty, moim zdaniem te teskty są bez sensu, jest to muzyka dla zbuntowanyhch nastolatek, kto doszuka się głębszego sensu w muzyce HS, chyba tylko głupek, ale cóż są gusta i guściki

Vavamuffin, Akurat, Zabili mi złówia, Pajujo, HappySad, Strachy na Lachy. To moje ulubione

Gość Kub@
Z Polskiego ska to słucham i polecam: Vespa, Podwórkowi Chuligani, Zabili Mi Żółwia. A z zagranicznych: Ska-P, The Locos, Reel Big Fish, Catch 22. Ogólnie jeśli chodzi o ska to wolę zespoły mieszające to z Punk-Rockiem.

Gość ona szalonaaaaaa24
happysad, akurat, habakuk, zabili mi żółwia (z tymi piłam wino:P) byłam na wielu ich koncertach, słucham ale wydaje mi sie że troszke z tego wyrosłam:)

Gość Wiewiora0x
Ja znam jeden utwór Paprica Korps - Gąsior turysta ;p

Ja też słucham takiej muzyki!!! :D czasy licealne- bezapelacyjnie na moim kompie dominował happysad, teraz już mi trochę przeszło ale nadal gdy ich słyszę czuję sentyment. Obecnie słucham Kultu, Końca Świata, KSU, Radia Bagdad no i oczywiście mojego ukochanego Zabili Mi Żółwia ( na początku nie przepadałam za nimi aż poszłam na koncert i się absolutnie zakochałam! A tak przy okazji wie może ktoś gdzie można znaleźć ich piosenkę "Bo najlepszy w okolicy jest LKS" i "O Ewa"?) A tak z innej mańki polecam sobie posłuchać SDM

Gość nananana.Ja
Słucham polskiego reggae i osobiście preferuję bas tajpan, east west rockers, Grubsona i wielu innych. Proponuję abyście posłuchali też rapu, a z rapu to najczęściej słucham WSRH, buka, małpa, abradab, magik, paktofonika, kaliber 44, hifi banda, pdg :o sporo tego. Nie żebym ograniczała się tylko w tych gatunkach, co to, to nie. Dobre nuty ma też wiele zespołów metalowych czy rockowych np. Slash, Slayer,Metalica, AC/DC, motionless in white i tak dalej nie chcę już przynudzać lecz przyznaję jako muzyka alternatywna to happysad daję rade.! :D